po czerwonym kapturku prawdziwa historia, 7 krasnoludkach prawdziwa historia , kocie w butach prawdziwa historia czas na Janosik. Prawdziwa historia parodia !!! nie widziałem i nie zamierzam oglądać tego filmu już sam widok Janosia z dredami odebrał mi chęci do oglądania tego filmu to obraza dla legendarnego serialu z Markiem Perepeczko Janosik ma twarz Perepeczki i tego się tak łatwo nie da zmienić
zainwestuj w okulary... Janosik ma warkoczyki nie dredy... I nie jest to obraza, nawet nie inny sposób przedstawienia... "legendarnego serialu z Markiem Perepeczko"
Marek P. grał w serialu, który był oparty na legendzie Janosika.
Film "Janosik. Prawdziwa historia" jest oparty na faktach historycznych.
warkoczyki ja pierd**e jeszcze lepiej szkoda że kucyka nie ma nie oglądam polskich filmów z takiego gatunku bo przeważnie to shit-y są ps. z tymi (warkoczykami) to naprawdę "męsko' wygląda...
Ech Sybil, Sybil... Dla mnie jesteś samotną "rycerką" walczącą rozpaczliwie z wiatrakami. Biegu historii nie zmienisz - film jest po prostu, delikatnie mówiąc, słabizną. Jeśli nie dowodzą tego wystarczająco opinie na forum, udowodni to przyszłość. Z dnia na dzień film będzie zbierał coraz gorsze recenzje i budził coraz większy dystans, tak jak np. Quo vadis. Na co ci grać rolę klakiera, gdy widownia prawie pusta?
Ukłony do ziemi
Ertbor
Chłopie/Kobieto (właściwie podkreślić), w zupełności się z tobą zgadzam. po pierwsze nie były to dredy tylko warkoczyki, które z resztą na TYM Janosiku wyglądały fenomenalnie, a po drugie każdemu podobało się lub też nie podobało inaczej. Ale trzeba zauważyć to, że WŁAŚNIE ten film był oparty na FAKTACH HISTORYCZNYCH, a nie na legendzie jak serial. Z resztą większość tutaj czepia się nie JANOSIKA, lecz Vaclava J., który go odkrywał. Tak naprawdę chodzi wam o to, że on wam się nie podobał. Nie musi, ale przywalanie się do jego `śnieżnych ząbków`, `dredów Janosia` czy czegokolwiek innego jest już przesadą. Taki właśnie miał być w TYM filmie i jest. Wg. mnie jest idealny (w filmie).
jeśli ja mam podkreślać to zdecydowanie jestem kobietą;)
hmm.... i jeżeli mnie pamięć nie myli.. to piraci na filmach też nosili warkoczyki, nawet dredy a nikt ich od pedałów nie wyzywał.. dlaczego? hmm.. nom myślę ze trochę głupio nazwać Johnnego Deppa pedałem...
moje drogie panie, mi się zwiastun filmu nie podobał (filmu nie widziałem i nie zamierzam oglądać) a co do Janosika to ma warkocze ok.Johnny "Jack Sparrow" Deep z warkoczami wyglądał ok, bo to pirat a nie zbój z Tatr;-)ps. i nie mówi się pedał tylko gej bądźmy cywilizowani, jesteśmy przecież Europejczykami...
dla mnie to żadna różnica ponieważ nie chciałam nikogo obrazić...
a powiedz mi... czy piraci, zbóje itd nie zaplatali przypadkiem warkoczyków dlatego że im po pierwsze przeszkadzały włosy a po drugie dzięki takiemu zaplataniu nie trzeba było ich często myc..?(chyba każdy wie ze rozpuszczone włosy się szybciej tłuszczą) A i z tego co widziałam to nie tylko Janosik miał warkoczyki.. a tylko u niego wam przeszkadzają...
Poza tym... bardziej jak "geje" wyglądają ci faceci w perukach (wiesz te "śliczne" loczki itd.. ale nikt się ich na filmach nie czepia.. bo KIEDYŚ TAKA BYŁA MODA)
widzę niewidoczne,wyczuwa niewyczuwalne słyszę nie słyszalne Tusk i i mogę ocenić film po obejrzeniu zwiastunu...
zbójnicy zarówno po słowackiej jak i polskiej stronie Tatr robili sobie warkoczyki i jest to wśród górali fakt powszechnie znany, sam pochodzę ze starej góralskiej rodziny.Niejedno malowidło,niejeden obrazek na szkle,czy płaskorzeźba góralska przedstawia zbójnika z zaplecionymi warkoczykami.Jeszcze jeden szczegół-takie włosy długie i sterczące jak też dorabiane sobie warkoczyki smarowane były masłem...Rozumiem Twoją ignorancję w temacie,ale nie wypowiadaj się skoro nie masz pojęcia o zwyczajach wśród dawnych karpackich zbójów.. "Fryzura Perepeczki wyglądała, jakby właśnie wyszedł od stylisty. Żeby myć włosy jak najrzadziej, zbójnicy pletli warkoczyki..."
dahak22: wyczuwasz niewyczuwalne? widzisz niewidoczne? A ręce, które leczą też masz? Jak zaczniesz przenikać przez ściany to daj znać.
Przyjdę popatrzeć..
nom jeszcze Jan Krzeptowski Sabała zwykł sobie był smarować swoje włosie masłem:)wg starej praktyki...
Dokładnie, nie każdy musi znać takie szczegóły, ale po co w takim razie wypowiada się publicznie i udaje, że pozjadał wszystkie rozumy?!
Mieszkam ze Słowaczką i jeszcze na długo przed premierą tego filmu zgadałyśmy się na temat Janosika, pokazałam jej też fragmenty naszego serialu, którym była wielce zniesmaczona, bo ona jest przyzwyczajona do zupełnie innego wizerunku - warkoczyki wymieniła na pierwszym miejscu.
Można też poszukać w necie, na stronie Tehovy, miasta, w którym Janosik się urodził, jest obraz z jego podoizną - oczywiscie ma zaplecione warkocze.
Więc radzę poszperać trochę i podreperować swoją wiedzę, zamiast robić z siebie idiotę.
P.S. W przeszłości warkoczyki i warkocze nie kolidowały w żaden sposób z pojęciem męskości, były popularne wśród wikingów, Gallów, czy Indian Północnoamerykańskich, których to o brak męskości posądziś raczej nie można. Ale widocznie nie wszyscy są w stanie zrozumieć, że współczesne pojęcie męskości niewiele ma wspólnego z tym sprzed kilkuset lat
Nie dyskutuj z ekspertem dahakiem! On widzi i wyczuwa różne rzeczy. Jak się zdenerwuje, weźmi czarnego koguta, zarżnie o północy, za siebie pokropi i Ci warkoczyki na brwiach się same z siebie zaplotą.
dobra widzę że o ten film będzie bój, pozdrawiam wszystkich i każdy ma swój gusta o tym się nie dyskutuję heeejjj
Dahak - szacunek, że przyjąłeś kpiny na klatę jak mężczyzna. Ale sam rozumiesz, normalnie mnie rozbroiłeś najpierw tym, że prowadzisz przez pół tygodnia dyskusję o filmie, opierając się tylko na trailerze a potem tą uwagą o mocach nadprzyrodzonych.
Też pozdrawiam,
jabu