7,3 86 tys. ocen
7,3 10 1 86329
7,2 29 krytyków
Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej
powrót do forum filmu Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej

Oceniam film na 8,5/10.Muzyka idealna,fabuła-na podstaweie ksiązki(zanaczam że jeszcze nie czytałem)dająca do myslenia{po co była ta wojna itpgra aktorów-na niezłym poziomie(Jamie Foxx jednak jest kolejnym czarnoskórym godnym oscara- którego dostał -aktorem)!
podsumowując:dla mnie film był bradzo dobry,można go dołączyć do serii filmów wojennych które będzie się ogladało wiele razy później(typu:Full Metal Jacket,Pluton itp.)dlatego polecam wszystkim którzy lubią dobre wojskowe kino!
a jakie są wasze opinie?

ocenił(a) film na 9
brunos

zgadzam sie, na pewno z checia wroce do tego filmu, z tym ze mi - glownie dzieki muzyce i tekstom w stylu "czolgacie sie jak w domu starcow sie pie..ola" - bardziej sie on kojarzyl np ze Zlotem pustyni niz Plutonem ;)
ocena: 8
pozdrowienia! :)
ps. ciekawe czemu nie mozna bylo zajac miejsc blizej ekranu... :S

brunos

Film bardzo dobry, nie wybitny ale bardzo dobry. Muzyka doskonała (trzeba się będzie zainteresować soundtrackiem). Świetna rola Gyllenhaal'a i Foxx'a. Podobały mi się również zdjęcia. Jeśli o fabułe chodzi... ten film to dramat i chwała mu za to. Rzadko kiedy można zobaczyć film wojenny, pokazany z tej strony. Nie ma tu setek trupów, szaleńczej wymiany ognia. Skupienie się na problemach zwykłych żołnierzy, wychodzi filmowi na dobre. Moja ocena to mocne 9/10.

brunos

Zgadzam się co do muzyki - dawno nie słyszałem tak dobrego soundtracku. Natomiast sam film - o ile na początku seansu uznalem go za jeden z najlepszych w tym roku, o tyle z upływem czasu coraz mniej byłem nim zachwycony. Nie znaczy to że mi się nie podobał - po prostu ogólna ocena wychodzi dobra, ale nie rewelacyjna. Początek jest mocny - od razu widać że żołnierze nie są normalni, ale potem przyzwyczaiłem się do tego i film stracił to coś - ot, kolejni popaprani wojacy. W każdym razie warto, takiego wojennego filmu dawno nie było.