Nie wiem, jak to wyglada u innych, ale mysle, ze to wlasnie muzyka nadaje specyficzny charakter temu filmowi. Wspanialy klimat. Dziekuje i pozdrawiam.
W zupełności zgadzam się z przedmówcami. Gdyby nie ta muzyka byłby to tylko kolejny zwykły film (chociaż nie do końca :)), a tak jest to wg mnie najlepszy film wojenny ostatniej dekady. oczywiście możecie się ze mną nie zgadzać, ale takie jest moje zdanie.
zgadzam sie w 100% muzyka rewelacja szczegolnie ten fragment ktory byl wykorzystywany do zapowiedzi fimlu
dobry jest jeszcze ten kawałek http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/wma-pop-up/-/B000BVRM1S001002/ref=mu_sam_wm a_001_002/102-8100674-4384921 [www.amazon.com/exec/obi ...]
tytuł "raining oil", ma go ktoś może bo na tej stronce jest tylko 30 sekund
Wszystkie kawalki sa dobre. Mam soundtrack 24 utwory i jest naprawde kozak. Warto kupic. Lub sciagnac...:)
ale w sumie ze soundtracków nie ma większości zamieszczonej w filmie... muzyczka fajna ktoś pisał że najlepszy film wojenny jaki ostanio widizał hmm...no coż może i racja ale ja zachecam ogladnać "Dziewiątą kompanie" i nie zrażać sie tym ze to Rosyjski film bo filmki jest świetny bardzo polecam
ogladalem, tematyka bardzo podobna, jednak obstawiam przy jarheadzie, tylko dlatego, ze mial lepszy klimat. Pozdrawiam
najlepszy moment muzyczny - "Something in the way" i ten sen, zajebisty klimat i wogóle całą scena wjeżdża na psychę!!
a film spieprzyli trochę końcówką, przynajmniej odnisłem takie wrażenie po pierwszym obejrzeniu, ale mam nadzieję, że po kolejnym wszystkie "ale" znikną i wystawie mu spokojnie 10/10. póki co: 9/10;)))
pozdrawiam