7,3 86 tys. ocen
7,3 10 1 86329
7,2 29 krytyków
Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej
powrót do forum filmu Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej

Super filmik!!

ocenił(a) film na 9

No musze powiedzieć, ze się nie zawiodłem. Film naprawdę fajny!! No wreszcie zupełnie inne podejście do wojny i wojska! Film wg mnie prawdziwy i w pewnym sensie trochę próbuje tłumaczyć historie żywcem wzięte z Wiadomości czy Faktów. W filmie reżyser świetnie steruje tempem akcji, aby pokazać zmianę jaka dokonuje się w psychice rekrutów. Od maksymalnego entuzjazmu, poprzez znużenie.. do paranoi i bezsensu. Ostatnie 5 minut trochę banalne... ale wybaczam... Super muza. Szkoda, że główny kawałek z zajawek pojawia się dopiero w napisach.. no cóż.. tak to jest ostatnio w filmach. Podsumowujac... Ja daje 10 – emocjonalnie, choć zdaje sobie sprawę z pewnych słabości filmu. Polecam!! Naprawde warto!

ocenił(a) film na 7
Sherlock

"No wreszcie zupełnie inne podejście do wojny i wojska!" - inny od jakich filmów konkretnie? I w jaki sposób? Jak porównasz choćby do filmów które w tym filmie były zacytowane, tj. do "Czasu Apokalipsy" i "Łowcy Jeleni" (i jeszcze "Plutonu", który tu się jednak nie pojawił)?

Sherlock

Masz moze napisy do tego filmu? Bardzo bym prosił o przesłanie na biolkens20@poczta.fm