Nie rozumiem, skąd tak wysoka ocena?
Pewnie większość dawała 10 nie oglądając filmu tylko za to, że gra w nim Deep (lub film nie zasługiwał na taką oceną, ale dostawał właśnie za tego aktora - dotyczy tych co oglądali).
Moim zdaniem 5/10 to jest w sam raz. Ci co lubią takie klimaty to 6/10.
Deep jak Deep ale stworzona tam atmosfera jest fenomenalna. Dać 5 za taki majstersztyk to czysta ignorancja.
"Deep jak Deep ale stworzona tam atmosfera jest fenomenalna. Dać 5 za taki majstersztyk to czysta ignorancja."
Ale zaraz by się doczepili za pisownię, takich tu nie brakuje. ;]
Ogólnie film ma niezły klimat, ale ponad 8/10, to według mnie za dużo.
spoko, jeszcze 10min temu kazałeś wystawiać 6, teraz już 8...co będzie za 15min.... ;]
Ja tam dałam 8/10... Mimo, że nie lubię filmów tego typu, ten mi się powiem szczerze, podobał ;).
Przepraszam, że się wtrącam, ale "wrednym dziewczynom" dałeś 8/10, "garbi super bryce" 9/10. Owszem to może inny gatunek, ale i tak w porównaniu do "Jeźdźcy..." wypadają nieco, że tak powiem, blado. :)
pozdr.
Tak samo jak "Oszukać przeznaczenie 3". Nie chce się czepiać, ale skoro uważasz, że filmy Burtona są gorsze od tej całej fali "horrorów" z Ameryki , to pozostań przy "Oszukaj przeznaczenie".
Nie no nie żartujmy... Jezdziec jest ok, ale nie poniewierajmy Przeznaczenia. Kto zaprzeczy, że jest przeza**biście zrobione ten dostanie w kiche. ;]
A ja dałam 7/10.. tylko za to że Depp mnie rozwalał swoimi minami ;) Ogólnie film na więcej nie zasługuje :P
Według mnie zasługuje na więcej;D
Atmosfera cudowna, reżyser cudowny aktorzy świetni...tylko, że ja nazwałabym ten film czarną komedią nie horrorem;D
racja, Depp rozwala swoimi minami ;p momentami kojarzyło mi się to z "charlie i fabryka czekolady" ;)) bardzo fajny film ;)
wysoka ocena dlatego, że połączenie Burton + Depp = super zajebisty film!! :D nie moze być inaczej ;)
Hm.. nie mozesz powiedziec ze wiekszosc dawala 10 , za to ze w filmie wystepowal taki aktor jak Deep . Chodz jest on czescia oceny jak i reszta aktorow . To oni grali w tym filmie , a gra Deepa byla dobra jak i reszty. Ale jako glowny bohater spisal sie . Ten film trzeba zrozumiec , rezyser zrobil ten film bez efektow specjalnych , chcial pokazac , ze bez nich rowniez widz jest w napieciu ogladajac film . A takze swietna scenografia, krajobraz wprowadzaja w taki nastroj . Jest on ponur i dobrze dostosowany do fabuly filmu . Wydaje mi sie ze ocena 7-8 jest bardziej trafna , przynajmniej wobec mnie.
Jeśli nie widziałaś w tym filmie efektów specjalnych to chyba masz coś ze wzrokiem.
Racja Depp ma zajefajne minki po prostu rozbrajające.
Dałam 9/10 i bynajmniej nie ze względu na Deppa, który bądź co bądź jest genialny ;) Mimo czasami zbyt przesadzonych efektów (wyskakujące gałki oczne rodem z kreskówek) film ma swój własny, niepowtarzalny klimat i jest świetny ;)
natfak:
Źle zrozumiałeś/aś.
"
Ogólnie film ma niezły klimat, ale ponad 8/10, to według mnie za dużo. "
Napisałem, że 8/10 to stanowczo za dużo, a nie że tyle bym dał.