Jeździec bez głowy

Sleepy Hollow
1999
7,4 241 tys. ocen
7,4 10 1 240508
7,0 50 krytyków
Jeździec bez głowy
powrót do forum filmu Jeździec bez głowy

Nie rozumiem, skąd tak wysoka ocena?
Pewnie większość dawała 10 nie oglądając filmu tylko za to, że gra w nim Deep (lub film nie zasługiwał na taką oceną, ale dostawał właśnie za tego aktora - dotyczy tych co oglądali).
Moim zdaniem 5/10 to jest w sam raz. Ci co lubią takie klimaty to 6/10.

użytkownik usunięty

*Sorry za błąd Depp, a nie Deep. ;)

Według mnie również 5/10. Nic szczególnego, fajny klimat i to by było na
tyle.

ocenił(a) film na 8

Deep jak Deep ale stworzona tam atmosfera jest fenomenalna. Dać 5 za taki majstersztyk to czysta ignorancja.

użytkownik usunięty
Shape

"Deep jak Deep ale stworzona tam atmosfera jest fenomenalna. Dać 5 za taki majstersztyk to czysta ignorancja."

Ale zaraz by się doczepili za pisownię, takich tu nie brakuje. ;]

Ogólnie film ma niezły klimat, ale ponad 8/10, to według mnie za dużo.

ocenił(a) film na 8

spoko, jeszcze 10min temu kazałeś wystawiać 6, teraz już 8...co będzie za 15min.... ;]

użytkownik usunięty
natfak

Ja tam dałam 8/10... Mimo, że nie lubię filmów tego typu, ten mi się powiem szczerze, podobał ;).

ocenił(a) film na 7

Przepraszam, że się wtrącam, ale "wrednym dziewczynom" dałeś 8/10, "garbi super bryce" 9/10. Owszem to może inny gatunek, ale i tak w porównaniu do "Jeźdźcy..." wypadają nieco, że tak powiem, blado. :)

pozdr.

ilayla

Tak samo jak "Oszukać przeznaczenie 3". Nie chce się czepiać, ale skoro uważasz, że filmy Burtona są gorsze od tej całej fali "horrorów" z Ameryki , to pozostań przy "Oszukaj przeznaczenie".

ocenił(a) film na 8
MR_ciachciach

Nie no nie żartujmy... Jezdziec jest ok, ale nie poniewierajmy Przeznaczenia. Kto zaprzeczy, że jest przeza**biście zrobione ten dostanie w kiche. ;]

Shape

A ja dałam 7/10.. tylko za to że Depp mnie rozwalał swoimi minami ;) Ogólnie film na więcej nie zasługuje :P

ocenił(a) film na 9
ToFFik_xD

Według mnie zasługuje na więcej;D
Atmosfera cudowna, reżyser cudowny aktorzy świetni...tylko, że ja nazwałabym ten film czarną komedią nie horrorem;D

Shape

Ja, przynajmniej trójka! I nie żartyje. Jak jedynka była TYLKO niezła, tak 3 to porażka!

ocenił(a) film na 8
MR_ciachciach

racja, Depp rozwala swoimi minami ;p momentami kojarzyło mi się to z "charlie i fabryka czekolady" ;)) bardzo fajny film ;)

ocenił(a) film na 9
millcia

wysoka ocena dlatego, że połączenie Burton + Depp = super zajebisty film!! :D nie moze być inaczej ;)

Hm.. nie mozesz powiedziec ze wiekszosc dawala 10 , za to ze w filmie wystepowal taki aktor jak Deep . Chodz jest on czescia oceny jak i reszta aktorow . To oni grali w tym filmie , a gra Deepa byla dobra jak i reszty. Ale jako glowny bohater spisal sie . Ten film trzeba zrozumiec , rezyser zrobil ten film bez efektow specjalnych , chcial pokazac , ze bez nich rowniez widz jest w napieciu ogladajac film . A takze swietna scenografia, krajobraz wprowadzaja w taki nastroj . Jest on ponur i dobrze dostosowany do fabuly filmu . Wydaje mi sie ze ocena 7-8 jest bardziej trafna , przynajmniej wobec mnie.

ocenił(a) film na 8
blackgirl13

Jeśli nie widziałaś w tym filmie efektów specjalnych to chyba masz coś ze wzrokiem.

Racja Depp ma zajefajne minki po prostu rozbrajające.

friskis

Dałam 9/10 i bynajmniej nie ze względu na Deppa, który bądź co bądź jest genialny ;) Mimo czasami zbyt przesadzonych efektów (wyskakujące gałki oczne rodem z kreskówek) film ma swój własny, niepowtarzalny klimat i jest świetny ;)

użytkownik usunięty
Laverie

natfak:
Źle zrozumiałeś/aś.
"
Ogólnie film ma niezły klimat, ale ponad 8/10, to według mnie za dużo. "

Napisałem, że 8/10 to stanowczo za dużo, a nie że tyle bym dał.

użytkownik usunięty

A tak w ogóle, to rozmawiamy na temat tego filmu, a nie tych co oglądałem i jakie oceny wystawiłem. Każdy ma inny gust... Dla mnie ten film nie był za bardzo udany i tyle...