Jeden gniewny człowiek

Wrath of Man
2021
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40200
6,7 37 krytyków
Jeden gniewny człowiek
powrót do forum filmu Jeden gniewny człowiek

Pytania

ocenił(a) film na 8

Mam pytania odnośnie do wydarzeń z filmu, może ktoś będzie wiedział:
1. Wyraźnie widać, że napad, podczas którego H. stracił syna, jest organizowany przez niego i przez jego ludzi. To dlaczego po tym, jak sprawy potoczyły się źle, był taki problem, żeby ustalić kto zrobił napad i kto konkretnie zabił mu syna?
2. Furgonetka z forsą skręca w prawo, o czym swoich ludzi informuje sam H., a ekipa może przeprowadzić skok. A co by było, jeżeli skręciłaby w lewo? Była przygotowana druga ekipa do napadu?
Co do filmu, to w mojej ocenie jest bardzo dobry. Dobrze się ogląda, a muzyka wymiata !
Pozdrawiam :)

ronald_de_foe

Wyraźnie widać, że na tą furgonetkę czaiły się dwie różne ekipy. Wydaje mi się, że ludzie H. byli gdzieś niedaleko i czekali na informację żeby podążyć za autem. Ekipa, która udawała robotników koczowała w jednym miejscu, bo wiedzieli od wtyki jaką trasą będzie jechała furgonetka.
Wyprowadź mnie ktoś z błędu jeśli się mylę :)

ocenił(a) film na 6
ronald_de_foe

Wyraźnie widać, że ktoś nieuważnie oglądał film ;) Napad jest organizowany przez byłych wojskowych. Ekipa H. robiła dopiero rozeznanie.

ocenił(a) film na 8
ronald_de_foe

2.Ta furgonetka byla z forsa czy bez?Ona przeciez wyjezdza z zajezdni do ktorej chyba wozili cala gotowke.

MikusMC

Na potrzeby filmu byla z forsa.

MikusMC

Zastanawiam sie dlaczego forse wozili do zajezdni a nie banku i jak pozniej wywozili, albo jak zmiescili na 2 quadach pieniadze z wielu furgonetek ktora miala ustawic ich na cale zycie.

ocenił(a) film na 10
MikusMC

Z zajezdni w końcu i tak musi trafić do banku, ale o takim transporcie to wie tylko wtyka. Do zajezdni pewnie zworzą drobniaki, a potem wszystko na raz jednym transportem.