Czy naprawdę jest taki rewelacyjny jak mówią czy lepiej sobie odpuścić (znając poziom
polskiego kina) ? Bo przez to nagminne reklamowanie go chyba mam dosyć.
Tak, jest bardzo dobry i warto na niego iść. Film jest reklamowany, bo to jeden z lepszych ostatniej dekady, a polskie kino wcale nie jest takie złe, trzeba po prostu umieć poszukać dobrych filmów.
Oczywiście zdarzają się perełki jak Sala samobójców albo Dzień świra. Ale czy ten film też ma podobny poziom i na tyle ciekawą fabułę?
"Sala samobójców" nie podobała mi się szczerze mówiąc. Polecam "Lęk Wysokości" z Dorocińskim, czyli jednym z najlepszych polskich aktorów. Fabuła jest ciekawa, nawet dla kogoś, kto niezbyt jest ogarnięty w temacie paktofoniki i nie interesuje się hh, a poziom bardzo wysoki, genialne aktorstwo etc.
Jak dla mnie "Lęk wysokości" to taki typowo polski dramat, że człowiekowi się odechciewa. Ale do kina warto pójść. Film dla kogoś kto nie jest fanem też może okazać się gratką- chociażby dla przypomnienia sobie "słodkich" lat 90. Dla mnie w pewnych momentach brakło rzeczywistego przedstawienia realiów (chociażby początkowa scena w toalecie, gdzie chłopcy wymieniają się kasetami, jak dzieci w przedszkolu, a nie Ślązacy w zawodówce; do tego praktycznie brak specyfikacji języka, a szkoda). Zasadniczo polecam.