Witam,
Mam 21 lat, a więc dorastałem w czasach największej popularności Paktofoniki, jak wielu z filmwebu, ale w przeciwieństwie do nich nigdy ich fanem nie bylem i nie będę, bo jak można robić film biograficzny o kimś, kto miał wiele i przez własną głupotę, albo i ćpanie stracił wszystko? Nie rozumiem, to jest przyzwolenie na stawianie swego rodzaju pomników osobą, które tak na prawdę na to nie zasługują, taka jest prawda,że gdyby Magik nie zabawił się w skoczka zapewne film by nie powstał, a on sam dzisiaj by brał udział w "Bitwie na głosy", albo innym "Mam talent", dlaczego nie robi się filmu o ludziach, którzy swoją twórczością na to na prawdę zasłużyli typu Piotr Fronczewski, Gabriela Kownacka, czy dajmy na to nie wiem ktoś z muzyków Krzysztof Krawczyk? Nie mam nic do rapu, bo sam go słucham, ale nawet w tym kręgu muzycznym znajdują się ludzie którzy już powinni mieć swój film, typu Rychu Peja, czy grupa Hemp Gru.
PS. Będzie pokazana scena finałowa, czyli skoku?
no z tym "mam talent" pojechałeś, naprawdę to przykre że wypowiadają się ludzie z ograniczeniem myślowym, masz prawo nie gustować w rapie czy hip hopie ale też nie oceniaj czegoś o czym nie masz pojęcia, Ja osobiście nie jestem ograniczona do 1 stylu muzycznego, jednak pfk zawsze będzie dla mnie wiele znaczyć, mam tyle lat co ty i wiele ważnych zdarzeń wiąże się z ich kawałkami, a co do magika i szukania drogi, podobnie mogłabym określić Ryśka Ridla z Dżemu bo to ćpun był na maksa i tez zatracił się sam w sobie, miał wszystko i wszystko stracił, a jednak uważam ze jak i ich muzyka tak i jego osoba jest warta filmu i pfk z magikiem na czele również, więc naprawdę uszanuj to co czują inni i zachowaj zbędne komentarze i porównania dla siebie.
"Witam,
Mam 21 lat, a więc dorastałem w czasach największej popularności Paktofoniki, jak wielu z filmwebu, ale w przeciwieństwie do nich nigdy ich fanem nie bylem i nie będę, bo jak można robić film biograficzny o kimś, kto miał wiele i przez własną głupotę, albo i ćpanie stracił wszystko? Nie rozumiem, to jest przyzwolenie na stawianie swego rodzaju pomników osobą, które tak na prawdę na to nie zasługują, taka jest prawda,że gdyby Magik nie zabawił się w skoczka zapewne film by nie powstał, a on sam dzisiaj by brał udział w "Bitwie na głosy", albo innym "Mam talent", dlaczego nie robi się filmu o ludziach, którzy swoją twórczością na to na prawdę zasłużyli typu Piotr Fronczewski, Gabriela Kownacka, czy dajmy na to nie wiem ktoś z muzyków Krzysztof Krawczyk? Nie mam nic do rapu, bo sam go słucham, ale nawet w tym kręgu muzycznym znajdują się ludzie którzy już powinni mieć swój film, typu Rychu Peja, czy grupa Hemp Gru.
PS. Będzie pokazana scena finałowa, czyli skoku?"
Chłopię mając teraz 21lat i ty chcesz ściemnić ze ty dorastałeś przy Paktofonice proszę cie bo ku..a nie chce mi się tego czytać. W wieku 9lat słuchałeś Paktofoniki takie ściemy to dla dzieci którzy wypowiadają się a nawet na film nie pójdą bo ku..a nie maja hajsu ale piszą po trailerach swoja opinie o filmie hahahha śmiech.
Ludzie ogarnijcie się w du..ie byliście i g..wno widzieliście jak można porównywać rap z 2000r do rapu z 2012r. porównujecie składy peja, HG ale widzę 2 składy bo co reszty nie znacie czy tylko o nich słyszeliście gdzieś nie wiem w radiu telewizji czy z pudelka. Ludzie film jest biograficzny a nie ku..a ma przedstawiać kulturę czy cokolwiek tam chcecie w HH. To jakieś nieporozumienie. Właśnie wróciłem z kina i powiem wam tak poszedłem i tak jak większość na ten film z MIŁOŚCI do tej muzyki i do ludzi którzy ja tworzą a Magik był po prostu jedyny w swoim rodzaju nikt nigdy jego nie zastąpi bo miał swój styl taki któremu naprawdę w dzisiejszych czasach brakuje co drugiemu raperowi polskiemu a mówiąc o kawałkach 63dni chwały to jest banał bo peja nagrał POZNANIACY a później HG nagrało 63dni chwały i teraz będą się historiami wymieniać. A mówienie ze dziś by był w mam talent to widać od razu zniechęcenie do tego zespołu bądź muzyki.
Powiem wam jedno PFK jak i KALIBER44 istniały tylko i wyłącznie dzięki MAGIKOWI bo tak jak film pokazał był bardzo pracowity i chciał jak najlepiej dla siebie i rodziny. A czy po śmierci MAGIKA wydali coś razem założyli POKAHONTAZ który miał bardzo negatywne odebranie od ludzi ale wy ch..j się znacie. Moim skromnym zdaniem śmierć magika uśmierciła FOKUSA I RAHIMA i taka jest prawda chcą teraz coś nagrać ale to już nie wiem nikomu chyba nie będzie to samo każdy ta osobę lubi na swój sposób ale jeśli chodzi o zespól to uśmiercił go magik. Pamiętajcie ze ludzi się nie pamięta za ich zachowanie a za osiągnięcia tak jak np. Ryszard Riedel z Dzemu to był prawdziwy narkoman ale muzykę jego do dziś każdy słuchała i jeszcze wasze dzieci będą jej słuchały.
POLECAM WSZYSTKIM LUDZIOM KTÓRZY NIE ZNAJĄ HISTORII PFK TO CHOCIAŻ TROSZKĘ SIĘ DOWIEDZĄ JAK BYŁO.
dorastałes ?? czy dobrze przeczytałem ??ale w jaki sposob dorastałes?? człowieku miałes wtedy 9 czy 10 lat ?? wiec co ty pamietasz o paktofonice ?? tłukłes w pokemony pod blokiem a po smerfach szedłes spac ??a jak slyszales gdzies ich muzyke to co ty z tego rozumiales w wieku 9 lat, jakie masz wspomnienia zwiazane z ta grupa?? ja jak słucham ich poszczególnych kawałków to mi wspomnienia wracaja jak zywe , odbywam podroz w przeszłosc jak słucham tej muzyki, jak ogladalem ten film bylo tak samo, pamietam koncert pozegnalny w spodku, ale racje ci przyznaje nie ma za co0 chwalic magika i stawiac mu pomniki zwykły koles bylo takich duzo jest i teraz i problemy tez mial jak inni tylko nie podołał. Ogolnie za tym co teraz fokus tworzy i rahim to nie przepadam, ale kinematografia to bylo cos wtedy . Nie mialem zamiaru ci ubliżyc jesli jestes zly to przepraszam nie mialem takiego zamiaru tylko nie wypowiadaj sie o filmie jak nie ogladales bo film sam w sobie nie jest zly i lepiej zeby krecili takie filmy jak kac wawa itp. nikt nie jest idealny a film jest o paktofonice a nie o samym magiku tylko
jeżeli teraz masz 21 lat t w czasach największej popularności PFK miałeś 8, 10, góra 11 lat. Nie dorastałeś więc jeszcze tylko byłeś dzieckiem z zerowym pojęciem o otaczającym Cię świecie.
Mając 21 lat dorastales w czasach popularności Paktofoniki? Żałosna prowokacja chłopczyku. W dupieś był, gównoś widział.
Wybacz, ale już wolę "zaćpanego" Magika, którego życie potoczyło się tak, a nie inaczej, niż Rycha Pe. krzyczącego ze sceny "Wiecie co z nim zrobić!". Komentarze typu zabawa w skoczka i wyśmiewanie czyjejś śmierci jest dla mnie nie na miejscu i świadczy o kulturze danej osoby... Tyle ode mnie na ten temat.
Ty nie rozumiesz, że to prowo było, a nie na serio? I robione było to, by pokazać reakcje sajkofanów, z tym, że ci sajko dokonali ewolucji, i wraz z rozwojem kwejków/demotów zatracili zdolność rozpoznawania prowokacji... I spoko, porównuj Maga z Peją. Ale będzie to porównanie z tyłka ,bo to nie sztuka takie zrobić by "wyszło na twoje". Sztuką jest porównywanie do LEPSZYCH, a nie gorszych...
A no widzisz może i nie rozumiem, odpowiedziałam na post pierwszy (nie sądząc, iż jest to prowokacja), gdzie chłopak napisał, że inni zasługują na film i podał przykład Rycha... (ogólny wydźwięk - magik nie, Peja tak) Ja wyraziłam tylko i wyłącznie swoje własne, subiektywne zdanie co do ataku na Magika, nie chodzi tu więc o jakieś wychodzenie na moje i nie ma tutaj żadnego porównania z tyłka.
To po kiego porównywać Rysia do Łuszcza, co? I spoko, oceniaj twórczość Rysia przez pryzmat incydentu w ZG! To, może ja będę oceniał twórczość Maga tylko przez pryzmat K44, ok? Jasne że jest to "wychodzenie na twoje" - porównujesz Maga z Peją, a wszyscy wiedzą, jak to porównanie wyjdzie, wiec to żaden argument.
W tej chwili oceniane tu jest życie Magika i jego postępowanie: "(...)bo jak można robić film biograficzny o kimś, kto miał wiele i przez własną głupotę, albo i ćpanie stracił wszystko?", a jeżeli mówimy o postępowaniu to na tym oparłam swoje subiektywne zdanie dotyczące tego, kogo historię wolałabym zobaczyć na ekranie kinowym. Nie oceniam więc w żaden sposób twórczości :). Po raz kolejny powtarzam: nie ma tu żadnego wychodzenia na moje, ponieważ nie kłócę się z Tobą kto był lepszy, tylko za każdym razem w komentarzu, podkreślam, ze jest to tylko i wyłącznie moje subiektywne zdanie :).
Nigdy nie byłem fanem tworczości PKF wolałem zawsze MorWa lub pierwszą Molestę a z tym jego skokiem-chciał wylansować płytę ;) piszecie miał talent do czego do zaciągania nosem i przelewania swojej jazdy na papier też tak mogę zjaram kilo jakiegoś zielska dam w żyłę sobie naftalinę i co zdążę zanotuję i co będę wielkim raperem.Ogarnijcie się film aż tak dobry nie był a większość przed tym filmem nawet o Magiku nie słyszała.Możecie już lajkować.