6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205946
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Legenda!?

ocenił(a) film na 6

Tak możemy nazwac za pare lat np.Eminema i zrobic o nim film a nie o jakiejs pożal się boże Paktofonice.Różnica polega na tym że tehgo słuchali tylko miłośnicy hip-hopu i to tylko w Polsce a Eminema słuchaja wszyscy niezależnie od upodobania i kraju.Nawet sie nie przymierzam do ogladania tego gówna zostawiam to innym np. blokersom i nie majacych żadnego celu w życiu.

ocenił(a) film na 6
gerwazy_3

Widzę że masz takie samo zdanie o tym pier... m pseudo zespole i gościu który ot tak się zabija

ocenił(a) film na 7
aguero1

Bodek trochę o Magiku napomina,dostał on podobno psychozy.

ocenił(a) film na 9
aguero1

Może obejrzyj wpierw film albo chociaż przeczytaj historię zespołu ( z tego co mi wiadomo to wszyscy nie wyskoczyli z tego okna) Jest ignorantem i nic nie wiesz o hip-hopie

gerwazy_3

skoro nikomu się te jego piosenki tak nie podobały to skąd przez 10 lat na jego koncertach ludzi wypełnione pełne sale ?? i setki tysięcy sprzedanych płyt? co za troll IGNORANT hahahahahaha

gerwazy_3

100% racji

gerwazy_3

TY SPOBIE POCZYTAJ TE GLUPOTY KTÓRE WYPISUJESZ BO Z TOBĄ JEST CHYBA COŚ NIE TAK znałeś go że takie smuty wypisujesz może przestań sam prochy wdupcać albo zmień dealera bo ten cię oszukuje ....

ocenił(a) film na 9
gerwazy_3

Człowieku czy ty w ogóle słuchałeś kiedy Paktofoniki, bo po tym co piszesz to wnioskuje że lubujesz się w disco polo

ocenił(a) film na 1
chuckykohan

jestes gejem

ocenił(a) film na 9
gerwazy_3

Tak takim z pi,da

ocenił(a) film na 1
chuckykohan

a czyli jestes kobieta. No w sumie mogłem sie domyslic, bo nawet geje nie są tak zniewiesciali by miec sage, avatara i jestem bogiem w najwyzej ocenionych. To wiele tlumaczy

ocenił(a) film na 6
Rocket17

A to my nie możemy mieć swoich legend? O Wandzie i Piaście Kołodzieju też zagranicą nie słyszeli.

Rocket17

Dlaczego legenda może być tylko z Ameryki? Oczywiście, że może być legendą w samej Polsce! Nie odnoszę się do Paktofoniki, tylko ogólnie. Chyba za dużo Disney Channel oglądałaś Rocket. ;) Powodzenia!

Rocket17

śpiewa rap? i teraz powinienes usunac swoje wszystkie posty albo zrobic to co magik zrobil ze soba bo majac w glowie takie gowno jakie masz nie masz sensu dalszego istnienia -.-

Rocket17

On nie śpiewa. On Rapuje. Pisząc alhochol pokazujesz swoją gimnazjalną wiedzę gimbusie

Rocket17

A niby dlaczego amerykański wokalista? nie czaje...

ocenił(a) film na 8
Rocket17

ku*rwa, ludzie ogarnijcie się! Dlaczego niby jakiś gościu z USA ma być legendą? Żyjecie w Polsce, piszecie w tym języku, więc trochę pokory albo składać zażalenia do matek że Was tu urodziły a nie w USA! Jaki kraj taka legenda. Film dobry, nic poza tym.
USA jest za oceanem i jeb*ać ich!

Rocket17

Twoim mottem powinno byc- Nie napiszę nic w internecie nie używając słownika:D

ocenił(a) film na 9
Rocket17

Ale z ciebie cieć, słyszałeś kiedyś o patriotyzmie. Po za tym sprawdz znaczenie słowa Legenda

ocenił(a) film na 6
aguero1

Nie trzeba być gwiazdą światowego formatu żeby stać się legendą. Mówiąc że Paktofonika jest legendą każdy ma na myśli Polskę bo niby jak hip-hop rymowany w naszym języku ma zrobić furorę w Stanach?
Z dalszej części Twojej wypowiedzi wynika że kompletnie nie masz pojęcia o czym piszesz. Nie rozumiem dlaczego niektórzy ludzie odczuwają kompulsywna potrzebę publicznego wylewania zawartości swojej główki mimo że w jej pojemność nie jest szczególnie imponująca. Nie znasz się na hip-hopie? Nie znasz tego środowiska? Kierujesz się stereotypami jak typowy leming? Nie interesuje Cie ten film? To po cholerę kłapiesz dziobem? Nerw twarzowy Cię swędzi?

ocenił(a) film na 9
Eddy

Nie kłóć się z typem, który twierdzi, że "Wesele" Smarzowskiego to komedia..

ocenił(a) film na 6
Szynkus

W sumie co racja to racja.
Rozumiem że znasz już tego gościa?

ocenił(a) film na 8
Eddy

Eddy ale pojazd :D elegancko, 5!

ocenił(a) film na 6
Eddy

Nie słuchaj rad gościa co uważa, że Nietykalni to arcydzieło.

ocenił(a) film na 6
Niskobudzetowy

Nie widziałem "Nietykalnych" ale wszędzie słyszę że to naprawdę dobry film.

ocenił(a) film na 9
Niskobudzetowy

Dalem dyche bo ten film od poczatku do konca spelnilmoje oczekiwania. Nie wydaje mi się żeby było to coś złego. Natomiast nazywanie Wesela komedią to spore nadużycie i nie ma nic do moich czy Twoich poglądów na dany film.

ocenił(a) film na 6
Szynkus

Tylko, że Wesele można spokojnie zaliczyć do gatunku czarnej komedii, a Nietykalni do arcydzieł światowej kinematografii ni da rady.

ocenił(a) film na 9
Eddy

Eddy - staje za twoją wypowiedzią murem

ocenił(a) film na 5
aguero1

Chlopak ma racje.PFK nie jest legenda no ale pionierem Polskiego hh tak zywe legendy Polskiego hh to Peja,Molesta Ewenement,WWO .

ocenił(a) film na 6
e_rysiooo

Paktofonika napisała największe Polskie piosenki rap jakie kiedykolwiek powstały, dlatego jest legendą

ocenił(a) film na 10
matimocny1

zobaczcie wywiad Abradab - Prawdziwa Historia

ocenił(a) film na 5
matimocny1

Ta 2 nuty nic wiecej...Jestem Bogiem i belkot plus i minus.Kaliber lepszy

e_rysiooo

Plus i minus jest nagrany za czasów Kalibra, także gratuluję znajomości tematu :D

ocenił(a) film na 5
Rivriet

To wlasnie ty chyba nie znasz tematu

e_rysiooo

"Plus i minus" to utwór z "Księgi Tajemniczej. Prolog" Kalibra 44, znawco.

ocenił(a) film na 5
Rivriet

Moj blad.Ja wychowalem sie na Molescie "Skandal" i to bardziej Molesa zasluguje na film niz PFK..

ocenił(a) film na 6
e_rysiooo

Jestem Bogiem, Chwile Ulotne, Powierzchnie Tnące, Nowiny, Rób Co Chcesz, Priorytety...To nazywasz 2 nutami ? To właśnie Kaliber miał tylko dwie piosenki legendy- Plus I Minus, oraz Normalnie O Tej Porze. Reszta nic. Jeszcze Psychodela była fajna, ale legendą nie zostanie na pewno.

ocenił(a) film na 6
matimocny1

Usłysz mój głos, Więcej szmalu 2 no i Psychoza. Do tego dochodzi Zakon Marii oraz Magia i Miecz. Język Polski z WYP3 i Jajonaszem. Film, Dziedzina, Gruby Czarny Kot i wiele innych...

ocenił(a) film na 6
Namiestnik_SS

Jak to są piosenki legendy, to ja jestem Królowa Bona :)

ocenił(a) film na 6
matimocny1

Ja nie wiem co rozumiesz przez piosenki legendy . Dla mnie owszem są w przeciwieństwie do Normalnej o Tej Porze.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
I_got_5_on_it

Heh toż to magik:D true story:D

ocenił(a) film na 6
aguero1

To juz było, mam na myśli Dżem . Z czyjeś tragedii zrobili po iluś tam latach legende i zbijają na tym kase.

ocenił(a) film na 6
miro72

LOL Po iluś latach? Wytrzeźwiej.

ocenił(a) film na 8
aguero1

aguero jesteś idiotą uświadom to sobie ;)

I_got_5_on_it

Nie rozumiem takich ludzi jak wy. Jak można śmiać się z kogoś śmierci.

ocenił(a) film na 7
aguero1

Eminemek to pyskaty chłopaczyna, który się już dorobił kasy i siedzi teraz na 4 literach.
Raperom może buty czyścić.

Paktofonika to nie są (nie byli w przypadku niektórych) geniusze ale coś na naszej scenie zrobili, pozostawili po sobie dobry album, zapisali się na kartach historii. Temat na film był to i film powstał. Nie chcesz nie oglądaj, posłuchaj eminemka. Tyle w temacie.

aguero1

aguero1 skoro nawet nie masz zamiaru zabierać się do oglądania "tego gówna" to po co udzielasz się na temat tego filmu, i po co go krytykujesz skoro nawet go nie oglądałeś. Uważasz że Eminema słuchają wszyscy na całym świecie ale zapominasz że Eminem jak i większość Amerykańskich gwiazdeczek śpiewa po angielsku, a angielski jak powszechnie wiadomo jest językiem między narodowym i w wszędzie można się w takowym porozumieć. Natomiast Polski jest językiem którego używa się tylko w Polsce, więc po co taki Amerykanin czy Anglik mają słuchać muzyki po Polsku której nawet nie rozumieją? Tym bardziej że muzyka PFK jest muzyką z przesłaniem. Tej muzyki nie da się polubić na siłę, ta muzyka jest ciężka do zrozumienia. Niektórzy pojmują przekaz od razu a niektórzy nigdy nie zrozumieją o co w nich chodzi. Muzyka Paktofoniki jest jak poezja, nie każdą zrozumiesz musisz umieć czytać między wierszami żeby wiedzieć o co chodzi. A skoro kochasz tak bardzo Eminema to kochaj tylko nie zapominaj jak spalił flagę Polski na scenie. :) Po za tym skąd możesz wiedzieć czy ktoś wie co to znaczy dobry film czy nie? Skoro nawet nie oglądałeś filmu o jakim pisze.

Rocket17 jeśli uważasz że film o menelu spod sklepu byłby lepszy to nakręć takowy i zobacz ile osób przyjdzie na twój film a ile osób poszło na "Jesteś bogiem". Jeśli chodzi o postać Magika to masz rację śpiewać nie umiał, on rapował. :) A raperem był jednym z najlepszych. On tworzył psycho-rap ale ty pewnie nawet nie wiesz co to znaczy. Skąd wiesz co było jego mottem, nie znałeś go. Mówisz że nawet w Polsce jest nie do końca znane jego nazwisko, ale zauważ że on nie posługiwał się nazwiskiem, wszyscy mówili do niego Magik, i tak zostało do teraz, jeśli ktoś nie słyszał nigdy o Magiku to na pewno słyszał o Paktofonice.

gerwazy_3 skąd możesz wiedzieć że nikt o nim by nie usłyszał gdyby nie popełnił samobójstwa? Zapoznaj się z historią a dopiero później pisz. Z tego co wiadomo Magik popełnił samobójstwo 8 dni po wydaniu płyty. Czyli nie wiadomo co by było gdyby żył może odniósł by jeszcze większy sukces, a jestem przekonana że tak by było. Jeśli chodzi o to że nie było w czym wybierać jeśli chodzi o polską scene muzyczną, to się zgadzam, nie było. I własnie o to chodzi w tej całej historii, że gdyby nie Paktofonika, nie wiele ludzi wiedziało by co to hiphop, ludzie dzięki nim zaczeli się taką muzyka interesować. To oni przetarli szlaki współczesnym raperom. Nigdy nie wiadomo jakby się potoczyła historia polskiego hiphopu gdyby nie oni.

JEŚLI CHODZI O POSTAĆ MAGIKA TO WIDAĆ ŻE ROZMOWĘ TUTAJ PROWADZĄ OSOBY NIE ZNAJĄCE FAKTÓW, MAGIK NIE BRAŁ NARKOTYKÓW, OCZYWIŚCIE PALIŁ MARIHUANĘ ALE TO JAK WIĘKSZOŚĆ WSPÓŁCZESNYCH NASTOLATKÓW I NIE TYLKO. Z TEGO CO WIADOMO PO MARIHUANIE JESZCZE NIKT NIE UMARŁ. POCZYTAJCIE WIĘCEJ A DOWIECIE SIĘ ŻE MAGIK NIE BRAŁ INNYCH NARKOTYKÓW A GADANIE ŻE BRAŁ TO ZWYKŁE NACIĄGANIE FAKTÓW. A JEŚLI CHODZI O TO ŻE WYSKOCZYŁ PRZEZ OKNO TO NIE ZROBIŁ TEGO POD WPŁYWEM ALKOHOLI ANI NARKOTYKÓW, MAGIK BYŁ CHORY NA SCHIZOFRENIE O CZYM MÓWI NAWET W KAWAŁKU "JESTEM BOGIEM". NIGDY TAK NAPRAWDĘ NIE DOWIEMY SIĘ CZEMU TO ZROBIŁ, TĄ TAJEMNICE ZABRAŁ ZE SOBĄ DO GROBU. A GDYBYŚCIE CZYTALI TROCHĘ WIĘCEJ WIEDZIELI BYŚCIE ŻE BARDZO KOCHAŁ SWOJEGO SYNA. I NIE UCZYNIŁ BY Z NIEGO SIEROTY DLATEGO ŻE MIAŁ TAKIE WIDZIMISIĘ.

A wracając do filmu to pragnę powiedzieć że nie tylko on w Polsce robi furorę, mieszkam za granicą, dokładniej Anglia i tutaj w kinach też on leci i wielu ludzi przychodzi na niego z chęcią, nie tylko Polaków ale również wielu Anglików. A jeśli nawet nie lubisz postaci Magika to pragnę zawiadomić że film nie jest tylko o nim, jest także o Fokusie i Rahimie. Pokazane jest w nim również jak wyglądała Polska w tamtych czasach.

ocenił(a) film na 6
olidork

"z tego co wiadomo po marihuanie jeszcze nikt nie umarł" - to zdanie skreśla całą twoją wypowiedź, jesteś gimnazjalistą i tyle.

MrCrowley15

Po czym stwierdzasz że jestem gimnazjalistą? Po tym że uważam że marihuana jeszcze nikogo nie zabiła? Pragnę zaznaczyć że takie są fakty. Owszem marihuana jest narkotykiem który otwiera drzwi przed amfetaminą, heroiną czy resztą narkotyków po których przedawkowaniu można umrzeć. Pisząc to o marihuanie miałam raczej na myśli to że wszyscy uważają Magika za wielkiego ćpuna, który się zaćpał i wyskoczył przez okno a z wypowiedzi jego bliskich czy osób które miały z nim styczność wynika że to są tylko kłamstwa. :)

ocenił(a) film na 7
olidork

A co przepraszam ty decydujesz co jest faktem a co nie czy masz metryki wszystkich zgonów na świecie?
Bo zdaje mi się ze zwyczajnie bredzisz.