6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205940
6,8 49 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Ocena

ocenił(a) film na 8

Dlaczego taka niska ocena? Mnie osobiście film poruszył, postać Magika świetnie odegrana:) Polecam, nie zmarnujecie czasu

carreyowa

Jak dla mnie,kolezanko ocena prawidlowa.I to jest najlepszy przyklad,ze oceny filmow,postaci itd to bardzo indywidualna sprawa,tak wiec przed pojsciem do kina,nie ma sie co sugerowac recenzjami "spacjalistow".Co dla jednego jest szmira,dla drugiego bedzie dobre.Przyklad :w 1995 w kinach grano "WODNY SWIAT"z Kevinem Kostnerem.Recenzenci objechali ten film po calosci,tym bardziej,ze byl najdrozsza produkcja w tamtym czasie w historii.Ja poszedlem na ten film i mialem calkowicie odmienne odczucia,podobal mi sie.Jezeli chodzi o : "JESTES BOGIEM"dla mnie-film zepsuty.Oczywiscie bardzo szanuje Twoje zdanie i ciesze sie,ze Ci sie podobal.Dla mnie postac Magika(gra Kowalczyka),to wlasnie najslabszy element tego filmu.Slucham polskiego hip hopu,od samego poczatku.I jako wlasnie ten sluchacz oczekiwalem calkie czegos innego,ciekawszego,bardziej kolorowego.Film bez prądu,tak bym to nazwal.Chociaz rozumiem,ze chcieli przedstawic te historie,nie calkiem od strony hip hopu,ale...majac na tapecie tak ciekawa grupe jak PFK,majac w do wykorzystania tak fajne kawalki hiphopowe (nie tylko PFK)nie poradzono sobie z tym zupelnie.Film opowiada oczywiscie o tragedii,ale zanim sie ona wydarzyla,powinien ten film byc bardziej energetyczny.Nie sadze,aby chlopaki z PFK zyli tak szaro i nieciekawie jak w filmie.To jest tylko moje zdanie.Co o tym myslicie?Pozdrawiam