Dziwne nastały czasy. Idolami dla młodych ludzi, zostały półgłówki w klatkach,
okładające się pięściami i kopniakami, lub jak tu, ćpuny deklamujące wulgaryzmy
w rytm syntezatora. Obawiam się o przyszłość cywilizowanego świata.
Zgadzam się. Poczytajcie ludzie moją rozmowę z tym kolesiem http://www.filmweb.pl/film/Jeste%C5%9B+Bogiem-2012-544545/discussion/Upadek+cywi lizacji.,2020242?page=3 a zobaczycie że on to naprawdę jest jakimś sfrustrowanym trollem i chyba reliktem komuny.
Nie warto rozmawiać z fanami pfk i magika bo oni są ograniczeni . chłopak nie dał rady życiu ,wyskoczył i nagle stał się bogiem ;d
ograniczeni? z tego co piszesz bananie Ty nie wiesz co to znaczy nie mieć i jak mogą się potoczyć koleje losu! nie wszyscy są silni, ale to nie znaczy że nie mogą mieć talentu i zostać w Naszej pamięci! Powiedz to starym może Ci dadzą 10tyś zamiast piątki! JEB SIĘ
Przecież to jest zapewne konto tego vertuqq'a . Jego jedyni "poplecznicy" to jego własne lewe konta, w których robi z siebie debila, a na prawdziwym koncie zgrywa inteligenta.
Takiego "inteligenta" którego racja jest racją najnowszą. Przeczytaj sobie moją rozmowę tym Ynteligentem. Wypowiedzi wyrywane z kontekstu, porównania pasujące do siebie jak pieść do nosa i przekręcanie większości wypowiedzi. Naprawdę ynteligentny to on jest.
Zgodzę się z tobą. Nie jest inteligentny mimo posługiwania się złożonym językiem i wysublimowanym słownictwem. Najlepiej po prostu olać takiego człowieka jeśli nie trzyma się meritum i schodzi na poboczny temat. Niestety padłeś jego "ofiarą", bo zmanipulował cię do bezcelowej dyskusji. Ty tłumaczyłeś swoje, a on swoje. Dla ciebie to była strata czasu, dla niego nie tyle rozrywka, co po prostu zwrócenie na siebie uwagi. Dopiął swego.
"Chcecie się lizać nawzajem po fiutach?" - wertuqq
"Rynsztokowy język prezentowany publicznie, jest domeną ludzi ograniczonych i słabych psychicznie." - wertuqq
Niezłego podsumowania dokonałeś, pozdrawiam.
Daleki jestem od oburzenia, bardziej śmieszy mnie TWOJA wybiórcza estetyka, która sprawia, że "chuj w gębie" z tekstu Bisza (jego usprawiedliwia licentia poetica) jest czymś nagannym, ale już do twojego "lizania się po fiutach" nie można się przyczepić. A przecież jedno i drugie sprowadza się do opisania aktu fellatio językiem rynsztokowym, który, jak sam twierdzisz, "jest domeną ludzi ograniczonych i słabych psychicznie".
Sprawdza się więc w tym przypadku powiedzenie, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Tylko, że ja nie wychodzę z takim słownictwem do mas i to głównie smarkaczy, którzy to łykają jak pelikany. "Licentia poetica" w odniesieniu do "chu..a w gębie" jest dość mocnym nadużyciem. Szczególnie słowa "poetika". : )
Publikowanie wypowiedzi na forum publicznym jest jak najbardziej wychodzeniem do mas i to głównie smarkaczy, bo ich najwięcej wchodzi na profil tego filmu.
"Chuj w gębie" w tekście Bisza został użyty na zasadzie kontrastu. Życia sprowadzającego nas na ziemię i szumnych idei symbolizowanych przez Marsyliankę. Zasada licentia poetica jak najbardziej ma tu rację bytu.
Z drugiej strony mamy twoje "lizanie się po fiutach", którego użyłeś, by w prymitywny sposób znieważyć ludzi o odmiennym zdaniu niż twoje. Jak wyżej nadmieniłem, zrobiłeś to publicznie, czyli według własnej definicji jesteś ograniczony i słaby psychicznie.
Po co prowadzisz z nim dyskusję? olej go i po sprawie. Ja go olałem, więc zaczął używać rynsztokowego słownictwa o "lizaniu fiu*ów". Biedaczek tak bardzo chciał wyjść na cywilizowanego inteligenta stojącego wyżej od nas, a tu nagle ukazał swoje prawdziwe oblicze. Gratuluję :) A swoją drogą on już wcześniej zaczął rzucać aluzjami na temat homoseksualizmu a teraz jeszcze to "lizanie fiu*ów". Głodnemu chleb na myśli? ;)
Robię to chyba dla sportu, trenuję wyrażanie własnych myśli. To co się tu odbywa ciężko nazwać dyskusją.
Jeżeli potrafisz czytać ze zrozumieniem, to powinieneś zauważyć moją opinię co do pedałów. I nie schlebiaj sobie, fantasmagoriami o swojej wyjątkowości i że ktoś, musiał coś zrobić z twojego powodu. Prawdę mówiąc, jest kilka osób z którymi rozmawiało się o wiele przyjemniej a miały podobny pogląd na sprawę jak ty.
"Jeżeli potrafisz czytać ze zrozumieniem, to powinieneś zauważyć moją opinię co do pedałów"
I kolejna wypowiedź wyrwana z kontekstu by tylko zasłonić swoją głupotę. Gratuluję debilizmu.
"Niestety padłeś jego "ofiarą", bo zmanipulował cię do bezcelowej dyskusji. Ty tłumaczyłeś swoje, a on swoje. Dla ciebie to była strata czasu"
Powiem ci szczerze nie do końca, mam taką dziwną manię od dziecka a mianowicie uwielbiam podpuszczać takich cepów, potem oni takie śmieszne i debilne rzeczy piszą że tylko mi to humor poprawia.
I tu jest właśnie różnica między nami . Ty lubisz magika , pfk a ja nie a co za tym idzie ? ty do mnie - jeb się - a ja cię nie obrażam :) widzisz co robi z ciebie ta fascynacja ? :)
Nie warto rozmawiać z kimś, kto pisze na temat slogany, obraża innych i kieruje swoje słowa nie wiadomo do kogo. Nie warto gadać z blondynkami bo są głupie, nie warto gadać z gejami bo są zboczeńcami i całą dobę myślą tylko o seksie, nie warto gadać z wierzącymi bo to mocherowe berety. Nie warto rozmawiać z nikim - jeśli jest się pępkiem świata, bo broń Boże nabędzie się w swojej pustce jakiejś wiedzy, która zaburzy stereotypowy światopogląd.
Zgadzam się. A potem zaczynają się narkotyki i choroby psychiczne, przez takie filmy.
Pomodlę się za Ciebie, żebyś jak będzie ładna pogoda odkleił nos od monitora i wyszedł na dzielnię :]
Boję się o wszystkich, którzy siedzą zbyt długo przed kompem, bo to w końcu jednostka chorobowa. Ale skoro wstajesz rano, to już jestem spokojna. Tylko po pracy marsz na mszę. Pomodlić się za tych wszystkich grzeszników co słuchają muzyki z przekleństwami.
Dlaczego szydzisz z czyjejś wiary, tego cię rodzice nauczyli? nienawiści do bliźniego?
ps. tak mi sie wlasnie skojarzylo. czemu dales filmowi jestes bogiem dwojke? patrzac po tytule i twoim nicku wyczuwam duza zbieznosc mysli.
wlasnie to zrobiles :D
ps. opetanym ignorantem jestes sam nadajac sobie taki nick. i bluznierca.
zycze owocnego smazenia sie w piekle. przy okazji pozdrow pana piusa dwunastego, mam przeczucie ze dostaniesz kociol tuz kolo niego, balwochwalco.
A kim ty jesteś by mówić kto jest bluźniercą a kto nie? przeklęty faryzeuszu. Atak na moją skromną osobę, jest dowodem na to że jesteś prawdziwie zarozumiałą bestią, ja staram się nieść prawdę. Pamiętaj że dokładnie tam, gdzie się kończy nasza zarozumiałość, zaczyna się nasza pokuta.
miales ze mna nie rozmawiac podobno :)
odwroce pytanie- kim ty jestes zeby mnie nazywac faryzeuszem? wiesz chociaz co to slowo znaczy? przeciez wg ciebie nienawidze katolikow, a nazywasz mnie uczonym w pismie :D troche logiki by ci sie przydalo. wiem ze wiara jest alogiczna jak to ladnie ostatnio jakis polski biskup palnal, ale bez przesady, nawet mesjanskim uzurpatorom troche logiki by sie przydalo.
Faryzeusze jedynie zyskali sobie miano uczonych w piśmie, ale to nieistotne. Dziś to słowo używa się określając osobę obłudną i fałszywą. Język i kontekst wielu słów ewoluuje, ale nie będę ci tłumaczył zagadnień dotyczących językoznawstwa diachronicznego, sam się z nim zapoznaj zanim się znowu skompromitujesz.
zyskali miano/nazywani byli- jak jest roznica moj drogi lotmanie? dufam ze laska wiedzy splynie mi z twej jasniejacej klawiatury wprost na moj ekran pograzony w mroku grzechu :)
owszem dzis potocznie takie jest jedno ze znaczen , przy czym stare znaczenie nie zniklo. jest chocby obecne w, a jakze, w kosciele i testamencie.
co do szczegolow odsylam do rolanda bartheza. pysiu :)
Taka różnica że skoro tak ich nazywano, to byli nimi, ale tylko niektórzy z nich.
I co z tego że jest obecne nadal? Interpretacja kontekstu wypowiedzi, to umiejętność którą posiada każdy zdrowy na umyśle człowiek, nie wiem jakim cudem zdecydowałeś że mówię tu o "uczonym w piśmie". Możliwe że to wczesna forma afazji, polecam konsultacje z psychologiem. Dobranoc, Edward Sosna.
Nie zdążyłem zobaczyć jakimi wulgaryzmami mnie potraktowałeś prostaku, ale dobrze że już je usunięto. Pokazałeś swoje prawdziwe oblicze.
wyrazilem tylko zdziwienie, ze o konsultacjach z psychologiem mowi osobnik ktory ma takiego nicka jakiego ma :)
nie uzurpuje sobie tytulu mesjasza. a to cos, cos daje mi szanse wstapienia w zastepy aniolow. ty masz przechlapana :D
ps. jeszcze napisalem ze masz nowomowe jak niejaka strona internetowa weszaca wszedzie zydokomune. podalem tez jej nazwe czym zlamalem regulamin. ot i cala tajemnica. prostaczku :)