6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205946
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Dziwne nastały czasy. Idolami dla młodych ludzi, zostały półgłówki w klatkach,
okładające się pięściami i kopniakami, lub jak tu, ćpuny deklamujące wulgaryzmy
w rytm syntezatora. Obawiam się o przyszłość cywilizowanego świata.

wertuqq

Filmu o magiku nie zamierzam oglądać bo z reklam widziałem że to czarna magia. Magik zmienił zespół na "Kaliber 44" i tam słychać jakieś jęki , wycie szatańskie ... a jego kolega z zespołu cały na czarno. Mamy do czynienia z okultyzmem . Bardzo powszechnym we współczesnej muzyce i co najgorsze milion osób zainteresowanych filmem może zostać opętanych i skończyć jak magik , który podejrzewam że był opętany przez złe moce. Życie nie jest łatwe dla nikogo ale wymaga pokory ! Bo inaczej ze szczytu spadamy na dno . Film bluźnierczy już od samego tytułu . Warto posłuchać
" LESZEK DOKOWICZ | ŚWIADECTWO " na youtub , mówiący o szkodliwości muzyki techno. Również w muzyce klasycznej można znaleźć "diabelski tryl" dlatego wszędzie należy uważać na złe moce których pełno teraz. Bywa że właśnie pod latarnią jest najciemniej i taki niepozorny rap okazuje się być przesiąknięty szatańskimi słowami.

marcin231

Aż tak dalekich wniosków nie wysuwam. : )

wertuqq

domyślam się widząc twój okultystyczny awatar ying-yang ;) Życzę udanych przemyśleń

ocenił(a) film na 5
Phantom_5

bandyckie mordy?

wertuqq

Bałwan jesteś i się nie odzywaj. Człowieku Ty nie masz żywcem co robić, siedzisz przed tym je*anym kompem cały czas! W tym temacie jest ponad 700 postów. Z jednej strony Cię podziwiam, że chce Ci się tyle pisać, ale z drugiej jest mi Ciebie żal. Skoro tak ujadasz na raperów to bądź łaskaw do cholery przesłuchać sobie chociaż jeden kawałek Paktofoniki pt. Nowiny. Moim zdaniem jest tam więcej sensu niż w tych wszystkich Mozartach itp. Może nie dorównuję Twojej inteligencji, ale chociaż jestem normalny i normalnie postrzegam świat. Nie odpisuj mi, bo i tak nie będę tego czytał tylko weź się najpierw zastanów co piszesz, bo gdybyś faktycznie był inteligentny i mądry to na pierwszy rzut oka zauważyłbyś, że w filmie nie chodzi głownie o palenie jointów czy o przeklinanie tylko o coś więcej.

vcb716

Kieruję się zasadą "Nie zaczynaj rozmowy z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu. A potem, pokona doświadczeniem" Wygrałeś.

vcb716

Nawet jakby ktos napisal 70 tys postow to jak ma mozg to nie przeslucha tych "utworow".
Je mozna najwyzej wlaczyc na minute i pokiwac glowa ze smutkiem ze takie smiecie zyja na tym swiecie.
A jeszcze bardziej smutne ze inne smieciuchy stoja na klatkach schodowych,przed blokami,na stadionach i w innych miejscach uzytecznosci publcznej.
A ty jestes normalny chyba tylko wsrod ziomali i postrzegasz swoj chory syfiasty swiat.
O prawdziwym swiecie nic nie wiesz bo masz mozg na poziomie robaka tak jak twoi koledzy znajomi i otoczenie.
Nie znam cie a wiem o tobie bardzo duzo to sie nazywa inteligencja.

Phantom_5

Widzę, że jesteś bardzo skromnym człowiekiem. Co Ty o mnie wiesz? Nic nie wiesz. Ja nie znam Ciebie, więc Cie nie obrażam, a Ty co robisz? Nie wiesz kim jestem, a na dodatek obrażasz moich znajomych. Wiesz, patrząc na moje życie nie wydaje mi się, że jestem głupi. Ku ścisłości, prowadzę normalne życie na jakimś poziomie, więc nie pisz bzdur i nie mów, że mój świat jest syfiasty. Piszesz tak może dlatego, że sam masz jakieś kompleksy, bądź przykre wspomnienia z dzieciństwa. Wiesz co Ci teraz powiem? "Nie znam cie a wiem o tobie bardzo duzo to sie nazywa inteligencja." ^^ ;)

vcb716

W normalnym świecie, nazwanie kogoś bałwanem, jak to zrobiłeś w swoim komentarzu, jest uznawane za obelgę. W twoim, może jest to komplement.

wertuqq

Nie mierz wszystkich swoją miarą ;)

vcb716

Przypuszczam, że za bardzo nie wiesz co napisałeś. Sensu w tym za grosz.

ocenił(a) film na 9
vcb716

Pewnie że tak :P... nie ma co tracic nerwow i czasu na dyskusje z kimś kto,krytykuje ten film, rap i spoleczenstwo przez wystawanie na klatkach, i przeklenstwa w kawalkach... dobrze ze sa tacy którzy film zrozumieli tak jak nalezy :)

ocenił(a) film na 9
wertuqq

Szkalując rodzica? Robisz to samo z hip hopem a inni nie mogą? Nieźle ...

matyliano

Stawiasz znak równości między muzyką a rodzicami? Jakim systemem wartości ty się kierujesz?

ocenił(a) film na 9
wertuqq

Tak stawiam znak równości, bo jeśli ktoś jest nietolerancyjny widocznie wyniósł to z domu co świadczy o Twoim systemie wartości jak i o marnym wychowaniu - przykro mi.

matyliano

Ty, oczywiście reprezentujesz sobą, tylko i wyłącznie same zalety, oraz zrozumienie dla wszystkiego i wszystkich na tym świecie?

matyliano

Ty, oczywiście reprezentujesz sobą, tylko i wyłącznie same zalety, oraz zrozumienie dla wszystkiego i wszystkich na tym świecie?

ocenił(a) film na 9
wertuqq

Zalety nie, zrozumienie jak najbardziej - dla wszystkiego oprócz braku logicznego myślenia, jednostronności i braku otwartości na innych.

matyliano

Gdzie w twojej hierarchii zrozumienia, znajdują się ludzie, usypiający zdrowe zwierzęta w schroniskach?

ocenił(a) film na 9
wertuqq

Nie widzę związku z filmem.

matyliano

Jeżeli zauważyłaś, nigdzie nie powiedziałem, że film oglądałem. W pierwszym poście, napisałem po prostu, co mnie niepokoi w obecnych czasach. Sama napisałaś o tolerancji i wychowaniu, wynoszonych z domu. To też, niema nic wspólnego z filmem. Dlaczego nie odpowiedziałaś na pytanie? Boisz się?

ocenił(a) film na 9
wertuqq

Oczywiście to ma związek z filmem, bo atakujesz HH mówiąc o jego złym wpływie. A co do całej reszty nie zamierzam odpowiadać, bo to nie miejsce na takie wywody a temat bardzo złożony. Może załóż jakąś grupę wsparcia i użalajcie się nad dobą jaki to świat jest zły i okropny zamiast się ruszyć i coś zmienić.

matyliano

Jakoś nie nazwałbym tego narzekaniem. Jest to piętnowanie zachowań i wulgaryzacji, prezentowanych przez HH. Co do miejsca, poruszania takiego tematu. Gdybym był złośliwy, również mógłbym powiedzieć, że poruszanie adopcji kotów (za co akurat, jestem pełen uznania), też nie powinno mieć miejsca na tym forum.

ocenił(a) film na 9
wertuqq

Wiem, że nie powinno ale zostało poruszone dlatego właśnie żeby ruszyć się i coś zrobić a nie gadać o niczym.

matyliano

I chwała ci za to. Zwierzaki potrzebują pomocy i ty to robisz. Ja również mam nadzieję, że temat który poruszyłem, chociażby jednej osobie da do myślenia i zechce ona zrobić coś więcej, niż stanie na klatce schodowej w bloku i wałkowaniu w kółko swojej niedoli, podsycanej większością pesymistycznych tekstów HH. Nie chcę nikomu doradzać, ale wizyta w hospicjum( znam z autopsji) i spojrzenie z perspektywy ludzi naprawdę postawionych w ciężkiej sytuacji, zmienia optykę naszych problemów. Będąc młodym, możemy przy odrobinie samozaparcia i silnej woli, zmienić dużo w naszym życiu na lepsze.

ocenił(a) film na 9
wertuqq

A ja teraz z czystym sumieniem mogę polecić film, bo w końcu udało mi się dotrzeć do kina. Idealnie odzwierciedlona psychika ludzka. Na taki film czekałam.

matyliano

Mimo wszystko, nie przekonam się, po prostu jednym z motywów filmu jest HH, którego nie trawię. Nie moje klimaty.

ocenił(a) film na 9
wertuqq

Nie przekonuję Cię wcale, gdybyś po tylu stronach zmienił nagle zdanie, strzeliłbyś sobie w stopę ;)

matyliano

Aż takim radykałem nie jestem, by nie przyznać racji przeciwnikowi : ) Po prostu, HH do mnie nie przemawia i wątpie by to uległo zmianie.

wertuqq

PS. Twoim zdaniem to jest muzyka dla prostaków? a czego Ty słuchasz cieciu? Pewnie Feela albo Mroza. Bujaj się.

vcb716

Nie smieciu.To nie jest muzyka dla zwyczajnych prostakow.Dla zwyczajnych prostakow jest disco polo,pop itd.
Zwyczajni prostacy moga byc dobrymi ludzmi a bynajmniej nie zlymi.
Rap jak i cala pseudokultura hip hopowa to cos bo muzyka tego nie nazwe dla zlych prostakow do ktorych idealnie pasuje okreslenie "odpadki,margines spoleczny".

ewerton22

Skoro twoj stary jak to ladnie okresliles skrytykowal ten film znaczy ze facet ma mozg.Tobie go juz brakuje bo zes pokoleniem gowna a nie wartosci.

wertuqq

Masz racje ale dyskusja z tymi hip hopowymi smieciami to marnowanie czasu.Ich nie zmienisz oni musza sie zacpac na smierc lub pozabijac na ulicy.Selekcja naturalna.

ocenił(a) film na 6
Phantom_5

Dziwnie się zachowujesz. Gdybyś choć spróbował poznać to co tak zajadle krytykujesz. Obrażasz wszystkich naokoło i robisz zamieszanie . Weź coś na uspokojenie. Po co te nerwy i do tego to twoje prostackie zachowanie. Poziom kultury słuchaczy hip-hop wypowiadających się w tym wątku, jest kilkakrotnie wyższy od twojego. Przypisujesz muzyce rap same najgorsze cechy, określasz słuchaczy jako margines społeczny a czynisz to wszystko w sposób wskazujący, że to ty jesteś prostakiem z marginesu.

@wertuqq

Postać Phantoma-5 pokazuje, że chamstwo występuje nie tylko w rapie. Jest wszędzie. Z tym trzeba walczyć bo takie postawy jaką prezentuje wspomniany ancymon niosą z sobą więcej złego, niż jak ty twierdzisz bohater omawianego filmu.

wertuqq

Nie lubię rapu ale paktofonike szanuje. Jedno mnie szokuje jak można dawać ocenę 10 filmowi który jest przeciętny. Arcydziełem nazywać ten film to profanacja

użytkownik usunięty
versum

Ten film to arcydzieło.
P.S DOBIJAMY DO TYSIAKA!!!!!

żałosne

użytkownik usunięty
versum

ja tak nie uważam

Ale tak się zachowujesz.

użytkownik usunięty
AlfaCentauri

prawdę tylko mówię

wertuqq

Z różnymi poglądami wertuqqa się nie zgadzam, ale w argumentacji rozkłada on Was łopatki.

Haecceitas

Przyznaję. Trochę z mieszanymi uczuciami, : ) ale dzięki.

ocenił(a) film na 10
Haecceitas

To zabawne, bo w żadnym jego poście nie zauważyłem choć jednego argumentu (w przeciwieństwie do innych dyskutantów).

Jest za to sporo erystyki, wraz z najbardziej niskim z chwytów poniżej pasa w internecie - wytykanie literówki by zdyskredytować przeciwnika.

Jestem zbyt doświadczonym trollem internetowym, by zrobiło to na mnie wrażenie. Aż dziw że łapiesz na to innych, bo bardziej prymitywnie trollować się nie da. Ludzie - przestańcie go karmić, zwłaszcza że to amator i to jeden z tych bardziej kiepskich.

Czekamy tylko na odniesienie do nazistów i można zamykać temat.

Headbanger_fw

Rozkłada większość dyskutantów na łopatki, nie wszystkich. Jeśli zaś chodzi o erystykę, to cóż.... sprawną erystyką też można rozkładać na łopatki, jeśli ktoś się daje :)

>>>wertuqq

Pozdrawiam :)

Haecceitas

ludzie co wy robicie - do nauki -wszystko robią ,aby sie nie uczyć.

ocenił(a) film na 10
piotrskora90

Ta, bo przecież każdy na forum to gimbus i student. Jakbym znowu zaczął chodzić do szkoły to kto by płacił rachunki za mnie?

ocenił(a) film na 4
Headbanger_fw

Film sponsorowany z tajnego skarbca III rzeszy! :)

wertuqq

Muszę się z tym zgodzić . Sam nie rozumiem tej podniety Magikiem . Przecież to zwykły tchórz i ćpun , który podarował swojemu dziecku wspaniały prezent na święta , bo bał się iść do woja na rok czy dwa . Żałosny był ten człowiek , a te jego teksty tylko potwierdzają to jakim psycholem był .

ocenił(a) film na 10
rar1992

To dokładnie to samo co w przypadku Jacksona czy Kombajna. Niestabilny psychicznie artysta, który umiera i staje się jeszcze większą legendą niż za życia. Mi osobiście jest szkoda człowieka i wolał bym, żeby nigdy nie wyskoczył i poukładał sobie w życiu. Czasem jednak człowiek ma tyle w sobie więcej wrażliwości niż może udźwignąć. Stąd taka tragedia.

Mi tylko szkoda ludzi, którzy nie są w stanie pojąć, jak bardzo cierpią ludzie niestabilni psychicznie i zawsze takich traktują swoją grubą miarą - oby wam nic takiego się nie przytrafiło. Rahim w jednym z wywiadów wspomina: "Niedawno rozmawiałem z przyjaciółką, która na co dzień pomaga leczyć ludzi psychicznie chorych. Gdy opisałem jej, jak się zachowywał, od razu oznajmiła, że był to typowy przypadek depresji maniakalnej. Która w końcowej fazie najczęściej prowadzi do samobójstwa".

Tylko że zawsze łatwiej jest powiedzieć że ćpun i tchórz, tak samo jak w Columbine to Manson spowodował strzelaninę, nie?

Headbanger_fw

Dla mnie jest tchórzem ponieważ nic z tym nie robił . Skoro wiedział , że coś jest nie tak i jak sam przyznał "to nim zawładnęło" to mógł chociaż spróbować się leczyć . Ja wiem jak to jest , bo sam mam depresję i miałem myśli samobójcze , ale postanowiłem z tym walczyć , bo domyślam się jak to może zranić mich bliskich . Rozumiem , że był dobrym raperem , ale nie róbmy z niego jakiegoś bohatera . Można się załamać gdy się czyta komentarza typu "ale on był odważny , skoczyć z 4 piętra" no k**wa .