Jestem na tak

Yes Man
2008
7,0 214 tys. ocen
7,0 10 1 214399
6,1 31 krytyków
Jestem na tak
powrót do forum filmu Jestem na tak

Co z tym Jimem?

ocenił(a) film na 5

No dobra, film zacząłem oglądać z pytaniem, czy jeszcze zobaczę Jima Carrey takiego jak niegdyś. Odpowiedź niestety nie była zadowalająca. Filmy takie jak "psi detektyw", czy fenomenalny "głupi i głupszy" niestety wyczerpały w Carreym cały zapas humoru. Tutaj już nie śmieszy do łez, a wręcz ledwie powoduje uśmiech na twarzy. Film przeciętny, i gdyby nie moja nadzieja na powrót wielkiego J, nawet bym się za niego nie zabrał. Może nawet ostatnie filmy jak "zakochany bez pamięci" czy "numer 21", w których role dalekie były od komedii, wypadły lepiej. Chyba po prostu na dzikie wygłupy jest już za stary, twarz już nie taka elastyczna, a i wybory scenariuszy komediowych nie najlepsze. Szkoda wielkiego komika, ale cóż umarł król... Czekam na nadejście następcy!

użytkownik usunięty
artiris

następcy? wciąż liczę, że go nie będzie, chociaż obejrzałam i posmutniałam. Jim będący moim ulubionym aktorem nie zachwycił. film ni to śmieszny ni to typowy ni to dziwaczny.

ocenił(a) film na 8

No tak... bo spodziewaliście się, że facet będzie całe życie waszym osobistym błaznem, strojącym miny. Na całe szczęście - niektórzy się rozwijają.

ocenił(a) film na 5
K_meyer

Ta, rzekłem wcześniej, iż kreacje w rolach nie komicznych wypadają u niego teraz znacznie lepiej, jednak kiedy widzę go w roli dla Stillera, czy Sandlera, to sobie myślę Why Jim? Why?... For money :)

artiris

Każdy się starzeje... Jim ma robić z siebie komika i takiego pozytywnego czubka w każdym filmie? Moim zdaniem zagrał świetnie. W tym filmie widocznie nie wymagano u niego nie wiadomo jak porozciąganej mimiki twarzy czy głupich ruchów. Poza tym Jima się nie da zastąpić ;).

ocenił(a) film na 10
un_chocolat

Ten film był całkiem fajny. Oczywiście nie zawsze musi z siebie robić kretyna. Jim Carrey jest juz starszy niz w jego najlepszych kreacjach, ale filmy w których teraz gra nie są takie całkiem do kitu. "Jestem na tak" spoko się oglądało, były momenty śmieszne, romantyczne i w miare normalne. Jestem na tak:D

ocenił(a) film na 7
artiris

chyba raczej dojrzał, a nie umarł. nikomu nie życzę, żeby jeszcze w wieku 45 lat musiał z siebie robić totalnego debila jak w Ace Venturze.

ps."numer 23";)

helpmechill

Jak dla mnie filmik fajny, ale z drugiej strony dosc przecietny, byc moze podchodze do tego w ten sposob bo przyzwyczailem sie do Jima szalenca, a tutaj byl bardzo stonowany, moze to i dobrze bo juz w niektorych filmach jego miny sie przejadaly. Spoko filmik, ale jak dla mnie nie na wiele razy (to jest wylacznie moje zdanie) 6/10