Jobs

jOBS
2013
6,1 51 tys. ocen
6,1 10 1 51110
4,7 26 krytyków
Jobs
powrót do forum filmu Jobs

... a nie tylko pozbawionym ludzkich odruchów, zarozumiałym egoistą. Chyba, że naprawdę było
inaczej. W filmie za dużo dumnych frazesów o realizowaniu ludzkich marzeń a za mało
mechanizmów biznesowych, które normalnie rządzą przemysłem.

Sasha220268

Po oglądnięciu tego filmu mam takie samo odczucie według mnie był zwykłym chamem zapatrzonym w siebie nie liczącym się z nikim.

ocenił(a) film na 6
matzie23

Ja myślę, że facet, który wykorzystuje umiejętności przyjaciela i dzięki niemu zarabia pięć tysięcy baksów a daje mu za to marne trzysta pięćdziesiąt baksów, zasługuje na jakieś zdecydowanie bardziej pejoratywne określenie niż zwykły cham. Ja bym go nazwał po prostu zwykłym k.u.t.a.s.e.m.

ocenił(a) film na 5
Janekkowalski2011

Dobrze powiedziane!

Janekkowalski2011

bez wątpienia był k.. ale na pewno nie można powiedzieć że zwykłym k.... Wszem i wobec wiadomo że - grzecznie mówiąc miał trudny charakter, mimo to po obejrzeniu tego filmu pierwszy raz w życiu rozważyłbym możliwość kupienia czegoś od apple'a.

ocenił(a) film na 6
Sasha220268

Film nie zły. A co do samego Jobsa polecam książkę o nim. Film nie ukazuje w 100% osobowości Jobsa. Jobs dla mnie był wizjonerem, który musiał być tak jak kolega nadmienił gburem i chamem. W biznesie nie ma kompromisów i przyjaźni. Gdyby był mięczakiem nic by z tego nie wyszło.

ocenił(a) film na 5
tenbashi_2

Dokładnie, w książce to lepiej widać. Gdyby nie był taki uparty to by nic nie osiągnął.. Ale to jego słynne pole zniekształcania rzeczywistości mnie zszokowało i ta jego dwubiegunowość - inni ludzie to albo geniusze albo idioci, projekt jest albo genialny albo gówniany itd, wszystko czarno-białe i nic pomiędzy.

ocenił(a) film na 6
Sasha220268

http://trolledbot.net/pix/4972.jpg