Mam ten film dośc długo ale jakoś nie miałem czasu zabrac się za niego to co ujrzałem zaszokowało mnie! myslę ze nikt na swiecie nie zagrałby lepiej roli Rambo zarzuca sie mu że w filmie mało mówi że efekty nierealistyczne i takie tam bzdety znam wiele przegadanych filmów i co z tego potok słów często bez znaczenia! Stallone tworzy niesamowity klimat w tym filmie jego postac jest tak ciekawa ze oczu nie mozna oderwac a efekty wydają sie nierealistyczne tylko dla dyletantów, amatorów uzbrojenia to właśnie w 99% filmów efekty są nieralne i głupie odbierające całą dramaturgię scen walki właśnie takie są skutki ostrzeliwania z działka myślę ze to było około 20 mm ale to szczegóły.Film ten jest genialny jeszcze pod jednym ważnym wzgledem jak mało który wyraźnie i przekonywująco przedstawił zło! czułem niemal fizyczną przyjemnośc jak bydlakom rozrywał gardła czy rozp...ich z działka jest mnóstwo fimów wojennych,akcji gdzie własciwie widz nie odczuwa żadnych silniejszych emocji ostatnio tylko "Łzy słońca" wzbudziły u mnie takie emocje więc kończąc ten wywód polecam film znakomity.