ogladajac trailer mialem nadzieje ze nie zobaczylem "wszystkiego" w sensie akcji. zdjecia - pierwsza klasa (poza wyjatkami, ale nie da sie zrobic idealnie).
wrazenie na mnie zrobily brutalne sceny smierci ktotre momentami przebijaja szeregowca rayana. nie widzialem filmu gdzie wygladalo to tak realistycznie
co tu duzo gadac... kto nie widzial rambo wszystkich czesci na VHS po kilkanascie razy nie ma prawa mowic ze rambo to gniot. tamte filmy zrobily na mnie duze wrazenie 20 lat temu a ten zrobil teraz.
wielki szacunek :)
I Stallone pokazał miejsce gdzie kończą się plecy tym wszystkim, którzy tak pluli na czwartą część historii o Rambo. Okazało się, że wcale nie jest za stary aby zrobić popisówkę, przy której rzeczywiście "Die Hard 4" to małe piwo.
I wcale nie trzeba ładować nieskończonej ilości efektów specjalnych na ekran aby zachwycić. W tym filmie nie ma nic nowego, czego by już nie pokazano. Ale za to, to co jest poraża energią, dynamizmem i brutalnością, która jest w takim akurat filmie niezbędna.
Muzyka uzupełnia znakomicie całą historię.
Bardzo się cieszę, że użyto melodii "It's a long road"... Rewelacja.
Co by nie pisać, to Sylwek ostatnimi częsciami swoich dwóch koronnych historii zamknął (jak dla mnie) twarze wszelkiej maści krytykom i prowokatorom. I taka jest prawda.
Szacunek!