John Rambo

Rambo
2008
6,8 77 tys. ocen
6,8 10 1 77270
6,0 18 krytyków
John Rambo
powrót do forum filmu John Rambo

Widze, że w Hollywood trwa moda na kręcenie dalszych części filmów, od powstania których minełe dekady. Były już nowe ,,Gwiezdne wojny", nowy ,,Die Hard", nowy ,,Rocky" , ,,Superman" , kolejny ,,Indiana Jones" właśnie się kręci a teraz to... I jaki to ma sens? Niedłogo wogole przestaną kręcić nowe filmy, zalewając nas powodzią odgrzewanych kotletów. Zrozumiał bym jeszcze jeśli kontynuacje oryginalnego ,,Rambo" były by filmami godnymi uwagi ale są przecież one jednym z najjaskrawszych przykładów na to jak z wyjątkowo dobrego filmu zrobić taniego gniota - nie widze wiec sensu w kontynuacji tej tendancji i dalszego pograzania wizerunku oryginalnego filmu. Obok ,,Robocopa" i ,,Nieśmiertelnego", ,,Rambo" doczekał się najgorszych kontynuacji w dziejach kina i widze, ze nawet po latach tendencja do krecenia gniotowych sequeli nadal tworcow tej seri sie trzyma - bo jaki wniosek mozna wyciagnac w lektury zwiastuna filmu?

Picard

a to dziwne, bo fanom sie bardzo ale to bardzo ta czesc podoba....

użytkownik usunięty
Picard

jOhNY oDGRZEWANY KOTLET. PAMATO WIESZ ŻE FANI ŚĄ JAK ZAKOCHANI BO NIE WIDZĄ WAD.

co do tego, ze fanom sie podoba to wogole nie wiem jak mozna byc fanem kontynuacji ,,Rambo"- a po zwiastunie widze,ze ta czesc utrzymana jest w konwencji dwojki i trojki wiec... :(

nie mowie o zaslepionych fanach i gikach tylko o ludziach, ktorzy wychowali sie i nadal lubia kino lat 80, 90-tych...

ocenił(a) film na 10
Picard

Nowe Gwiezdne wojny już w planach były dawno temu, tylko potrzeba było czasu na nakręcenie ich.

ocenił(a) film na 8
Picard

Heh, Tobie sie wydaje ze po co robi sie filmy - zeby krytyk mial czym ryja wytrzec? Czy dla kasy, tzn ni mniej ni wiecej - dla fanow?

ocenił(a) film na 10
Picard

to prawda, tez mnie wkurza mnogosc sequeli, ale porownaj sobie die hard 4 z rockym i rambem. pierwszy w ogole nie ma klimatu, film moglby byc jakiekolwiek inny tytul. a stallone udowadnia, ze potrafi robic dobre filmy, wg mnie ostatnie rocky i rambo to najlepsze sequele obu pierwowzorow. i bardzo sie z tego ciesze, bo zupelnie sie tego nie spodziewalem. a tu niespodzianka, stallone nie odcina kuponow, tylko udowania, co mial udowodnic.

Picard

film był zajebisty a ty nie masz życia -.- nara