John Rambo

Rambo
2008
6,8 77 tys. ocen
6,8 10 1 77270
6,0 18 krytyków
John Rambo
powrót do forum filmu John Rambo

Przed obejrzeniem tego filmu myslałem że to bedzie stary dobry Rambo, niestety sie zawiodłem, ponieważ za mało było jego indywidualizmu. Niemal cala jego akcja to było pomaganie w walce i nie jak to było wewcześnieszych
częściach gdzie on sam rozprawiał sie z przeciwnikami.......

ocenił(a) film na 6
andrzejek23

Zgadzam się, no ale weźmy też pod uwagę wiek, 60 robi swoje pozatym i tak wybijał się trochę ponad przeciętną ;)

ocenił(a) film na 6
Navil

Dorzucę jeszcze swoje 3 grosze... Filmowi utrzciwie można wystawić 7/10 pozostaje po nim jednak pewien niedosyt. Stallone chciał chyba złamać formę postaci Johna Rambo i starał się powrócić do 1 części. Jak pamiętamy jedynka w zasadzie była nawet bardziej dramatem niż kinem akcji choć to temat dyskusyjny. Kolejne części to już rozwałka maksymalna gdzie Rambo kreowany jest na wielkiego bohatera, wyjątkowego, jedno osobową armię. W jedynce był po prostu ostatnim ze swej jednostki, może trochę wyjątkowym ale człowiekiem z krwi i kości. John Rambo jest więc powrotem do korzeni, czy udanym? Ocenić trzeba samemu. Osobiście spodziewałem się czegoś zupełnie innego... Powrót należy jednak uznać za udany tym bardziej, że Stallone nie podpierał się komputerami jak robi to dziś większa część twórców kina akcji.