John Rambo

Rambo
2008
6,8 77 tys. ocen
6,8 10 1 77270
6,0 18 krytyków
John Rambo
powrót do forum filmu John Rambo

Dla mnie Rambo to postać kultowa. Mało jest takich osób na świecie, które nie słyszały by o tym filmie. Mi kojarzy się z dzieciństwem:) Już nie mogę się doczekać premiery kinowej. Kinowej bo filmy tego rodzaju wolę oglądać w kinie (efekty).

ocenił(a) film na 10
Krotos

Ja też zdecydowanie wolę w kinie oglądać , w domu to mozna najwyżej Borata oglądnąć;)

Krotos

To prawda - Rambo jest absolutnie do oglądania w kinie. Ja mam podejrzenie, że wszystki głosy "przeciw" są pisane przez ludzi, którzy oglądali film z pirackiej kopii na kompie z pierdzącymi głośnikami.
Filmik jest niewyjęty a scena z karabinem maszynowym na dżipie jest genialna.

A co do tematu ikony popkultury to fakt, że Rambo jest jednym z nielicznych, którzy na stałe wpisali się do historii i są rozpoznawani wszędzie tam, gdzie dosięgnęła macka zachodu.
Nawet w siódmym tomie Sin City ("Do piekła i z powrotem") pojawia się Rambo jako jedna z halucynacji głównego bohatera. Nie mówiąc już o teledysku Genessis z tego co pamiętam (taki z kukiełkami).

ocenił(a) film na 10
stahov

właśnie o to chodzi! w filmach akcjo kluczowe elementy w postaci efektów specjalnych zarówno tych wizualnych jak i dźwiękowych tracą cały swój urok oglądane na kiepskim sprzęcie, dlatego za nic nie obejrzę tego na kiepskiej jakości piracie, bo to by było tak jakbym wogóle nie oglądał tego filmu

Agent_Orange

Cieszę się, że się zgadzamy :) Ostatnio nawet w jakimś filmie widziałem, że na ścianie głównego bohatera wisiał plakat z Johnem R. :))