wy naprawde nie rozumiecie, ze pod takim prymitywnym kinem akcji, idzie jakis ukryty
przekaz. pierwsza czesc ( frist blood ) to dramat psychologiczny o zolnierzu, ktory stracil
wszystko. w kolejnych czesciach sly dobitnie pokazuje dalsze losy zolnierza, jego niechec
do walki, ktora wykazuje od pierwszej czesci, ale mimo wszystko wojna go przesladuje nie
daje mu odpoczac nawet na koncu swiata czyli w Birmie. probowal uciec tam od wojny,
probowal zapomniec, ale to na nic. znow musial zabijac. dlatego na koncu widzimy jak
rambo wraca do rodzinnej wsi, aby definitywnie zakonczyc swoja ,,kariere``. tam nikt go nie
bedzie szukal, nikt nie zmusi go do kolejnej wojny. przynajmniej taka ma nadzieje.
czlowiek inteligentny widzi tam nie tylko kino akcji, ale i to co napisalem.
Wdzięk z jakim wyrywa gardło i przecina kosą bebechy jest warty obejrzenia tego filmu. Nie należy mylić tego z brutalnością, trzeba na to patrzeć trochę od strony jego urazów z dzieciństwa. Nie jest winą Rambo że musi wszystkich zabijać, ale winą tych którzy stają mu na drodze, tych równie złych i okrutnych bandziorów.
podobno bedzie nowy rambo 5 jesli sly znajdzie czas miedzy Expendables 2 i Bullet to the Head. W obsadzie exp 2 znajdzie sie rowniez niezapomnany i niezniszczalny Chuck Norris !!
masz rację. Wielu ludzi piszę - "to ma być kino akcji ?? badziewny stallone , jak zwykle-", ale dla mnie ten film, to perła takich filmów....
Stallone jest wgl zankomitym aktorem co widać, w jego najnowszym filmie oraz w którym gra " Niezniszczalni"
dokladnie. Sly jest dobrym aktorem, co udowodnil grajac Rockyego 1 i 6 oraz Rambo 1 i 5. Inne jego filmy to typowe kino akcji, gdzie aktorstwa na wysokim poziomie sie nie da pokazac, wiec wielu uwaza, ze Sly jest po prostu slaby. Oczywiscie nie jest swietnym i wybitnym aktorem, jest zwyczajnie dobry w filmach akcji.
Masz rację. Niech nikt nie wymaga od Sylvestra żeby odtwarzał w porywający sposób rolę Hamleta, albo zastąpił Brody'ego w filmie Pianista. Jest za to Stallone bardzo dobrym aktorem jeżeli chodzi o kino akcji, a John Rambo to niejako podsumowanie ( i to świetne podsumowanie) pewnego etapu jego twórczości. Mam gdzieś opinię innych. Lubię Stallone'a, a "John Rambo"... no cóż napisałeś wszystko dokładnie w pierwszym poście. Rewelacja.
dzieki :) Milo wiedziec, ze ktos ma takie samo zdanie.
Wracajac do tematu. Ja sobie nie wyobrazam, aby Brody lub inny aktor z wysokiej polki, zagral role Rambo lepiej niz Stallone. Pewne role pozostana nieosiagalne dla oscarwych gwiazdorkow. Taka prawda, ale nie wszyscy zdaja sobie z tego sprawe.
Świetnie podsumowałeś wszystko 100% prawdy dobrze że napisałeś bo jak sam mówisz nie wszyscy tak uważają. Obejrzałem wiele filmów ze Stallone i uważam że on jest ikoną filmów akcji tak samo jak steven seagal, jean claude van damme, dolph lundgren i inni. A powiedzmy sobie szczerze że kino w ostatnich latach bardzo się zmieniło nie widać żeby w kinach pokazywali typowy film akcji (pomijam tutaj Niezniszczalnych) może dlatego że krytycy chcą filmów z jakimiś zagadkami albo o robotach czy innych no często też pojawiają się komedie romantyczne które są po prostu takie same tylko inni aktorzy. Brakuje mi tak samo filmów typu szklana pułapka ale z tych starych wersji bo ta nowa niestety ale była już przesadzona.
dokladnie, ciagle powtarzam, ze takich filmow juz nie robia nad czym szczerze ubolewam. Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki typu Jason Bourne, ale to przeciez nie jest typowe kino akcji lat 80 i 90. Bourne to tak jakby wyznacznik nowej ery dla filmow akcji.
dzisaj kinem akcji ma byc shit w stylu Salt ? Wolne zarty.
Naszczecie Die hard nigdy mi sie nie znudzi :)
Ostatnio ponownie ogladalem Rambo 3 i w dalszym ciagu dziwia mnie dosc slabe oceny tego filmu. To w koncu kino akcji. Juz nie wspominajac, ze najnowsza czesc tez dostala po dupie na fw - 6.9 ? Zle sie dzieje...
koncowke mogli nieco lepsza zrobic, w sensie rambo wraca do rodzinnego domu a tam przed domem siedzi i czeka na niego jego ojciec - grany przez clint eastwooda ;)
hehehe doobre. Albo chociaz James Cann lub Connery, ale Clint najlepszy. Niezly pomysl.
Dla mnie seria "Rambo" była, jest i zawsze będzie niezapomnianym, głębokim ideologicznie widowiskiem
które porusza serca i umysły dając możliwość do zastanowienia się nad różnymi aspektami ludzkiego życia!
Mozna i tak to interpretowac i po czesci o to mi chodzilo w mojej wypowiedzi wyzej.
Jedynke przebic nie bedzie latwo :) Ale ta czesc duzo nie odstepuje od pierwowzoru.
Jesli to dla ciebie nadinterpretacja to wspolczuje. To film antywojenny. Jest to tak oczywiste, ze nawet tworcy podwierdzaja, ze chodzi wlasnie o to, co napisalem.
Nastepne czesci ( 2 i 3 ) to nypowe kino akcji, ale bezmyslne. Przyznaj, ze wlaczyles ten film w polowie, albo nie ogladales go uwaznie.
Jeśli sam nie wiesz co piszesz to "współczuje".
Ty lepiej przyznaj, że nie potrafisz pisać logicznie. Przeczytaj sobie swoj głowny post i skonfrontuj z "nypowe kino akcji, ale bezmyslne. ". Cos nie tak z logiką?
Ale ,,NIE,, bezmyslne. Tak, gratuluje, moj blad w odpowiedzi na szybko. Z logicznym mysleniem, to raczej ty masz powazny problem. Jesli w kazdej czesci Rambo ( jesli widziales, a zakladam, ze nie ) nie bylo wg ciebie motywow antywojennych ( niechec do walki, ale zostanie do niej niemal zmuszonym. Honor w postepowaniach glownej postaci. Ucieczka do najwiekszych zadupii swiata. Unikanie konfliktow lub jakichkolwiek rozrob itd. ), to masz spory problem w ogladaniu filmow ze zrozumieniem. Juz nie wspomne licznych wywodow Rambo na temat wojny...
Cos nie tak z mysleniem ?
"Jesli w kazdej czesci Rambo ( jesli widziales, a zakladam, ze nie ) "
Jestem niemalże pewiem, że widziałem je już jak robiłes w gacie...
Żegnam. Nie mój poziom.
Hehe swoj poziom juz pokazales trollu. I masz racje. Nie twoj poziom. Za wysokie progi na takiego chlystka. Wiedzialem, ze tak sie zakonczy nasza rozmowa. Kozaczysz, a pozniej spieprzasz. Takich dupkow juz tyle na fw widzialem :)
Prosze panstwa. Wlasnie sprawdzilem tego ,, uzytkownika,, i niestety doszedlem do brutalnych faktow. Kolega wyzej trolluje na kazdym temacie wypisujac teksty podobne do tych wyzej, obraza uzytkownikow prostackimi odzywkami, a na dodatek nazywa sie kims ,, na poziomie,,.
Dodam tylko, ze przygoda na FW wyzej wymienionego uzytkowniczka dopiega konca, bo ilosc wulgaryzmow w jego tekstach zwyczajnie odbiega od normy nawet na FW.
Dziekuje. Dobranoc.
PS.
Licze na dalsza dyskusje na temat fw. Tego pana nalezy potraktowac jako rozrywke.
Dziecko przeleciało kilka postów popluło się i się uważa za wyrocznie.
Gdzie się tacy rodzą...
Wkleję cię frustracie na forum. To będzie najlepsza laurka.
"Dodam tylko, ze przygoda na FW wyzej wymienionego uzytkowniczka dopiega konca, bo ilosc wulgaryzmow w jego tekstach zwyczajnie odbiega od normy nawet na FW. "
I dalej zrywam boki... ahahahahaha.
Bachor myśli, że pozjadał wszystkie rozumy i teraz grzebie po necie. Jedziesz dalej z koksem , masz tysiące postów pisanych od 2005...
"Kolega wyzej trolluje na kazdym temacie"
Mam CIę podać do administratora łgarzu?
Koles. Nie klam. Miej ten honor i nie klam. Kazdy moze sobie sprawdzic, ze mam racje. Niemal kazdy napisany przez ciebie post to stek wylgaryzmow lub chamskich odzywek.
Jesli ty myslisz, ze admini fw puszcza to plazem to sie mylisz. A broniac sie po raz kolejny tym, ze jestes tu od 2005 roku jeszcze pogarsza twoja sytuacje.
Nie bede juz tracil czasu na gadanie z toba kolego. Admin podejmie decyzje co do twojej przyszlosci. Lykke til.
"Kolega wyzej trolluje na kazdym temacie"
"KAŻDYM" mi starczy.
Od 2005 nie dostałem ani 1 ostrzeżenia dzieciaku więc możesz sobie klepać dalej. Za to pousuwano wielu takich *&^%% nadgorliwców jak ty.
Zresztą czego oczekiwać od gościa, który za ksywke ma nazwę portalu.
Jedziesz dalej trolu. Czekam na kolejne 100 postów, które pojawią się jak już wrócisz z tego gimnazjum.
Hehe Oczywiste, ze nie w kazdym, ale w wiekszosci. Ale kto by sie spodziewal po tobie, ze cos zalapiesz.
Nie dostales ostrzezenia, bo nikt go nie dostal nigdy. Tylko najwieksze trolle, ale az takiego poziomu nie osiagnales jeszcze.
Twoje wypowiedzi w ktorych obrazales ludzi powinny byc zbanowane, ale nikt ich nie zglosil, bo wszyscy leja cieplym moczem na takich chamow, jak ty.
Twoja obrona jest zalosna. Nie masz co powidziec. Przyznaj sie do trollowania lub chociaz chamstwa. Miej honor dzieciaku.
Zgłaszam to bo miarka się przebrała.
Gorsi od debili na tym forum są tylko konfidenci. Choć tacy są wypadkową z tym 1wszym.
Bronić to ty się możesz jak cię stary pasem leje. A myślisz, że ja będę się bronił przed takim kablem i gimbusem?
Nie ośmieszaj się pryszczu.
Jeszcze nie ale jestem już bardzo blisko obejrzenia :). Tylko musze znaleźć wolną chwilę. Ponoć oldskulowy jak należy. Oby nie zawiódł.
Jeżeli liczysz na hektolitry krwi i tony rozwałki to się przeliczysz,
ale tego że jest oldschoolowy to nie można mu odebrać!:)))
Absolutnie nie liczę na krew. Liczę (jak kruki kraczą) na Mela w swoim najlepszym stylu.
Jak to milo patrzec na twoje posty teraz. Ladnie, fajnie i kulturalnie. Tak kolego trzymaj.
Mowilem juz, tlumacz to sobie jak chcesz :)) Jesli znowu zobacze, ze obrazasz kogos na forum, to badz pewien mojej reakcji :))
Aha. Dostales ostatnie miejsce na liscie trolli.
"Jesli znowu zobacze, ze obrazasz kogos na forum, to badz pewien mojej reakcji :))"
W świecie realnym konfidentów, kabli, ucha się tępi.
Jeśli taki też tam jesteś to "nie wpółczuje".
PS - mam głęboko twoje akcje, reakcje, srakcje, wyróżnienia mentalne itd. Wbij to sobie do łba, że nikt tu nie traktuje poważnie takich osób. Bezjajecznych.
Nie musisz pluc na monitor kolego. Wiem, ze doskonale zdajesz sobie sprawe z tego, ze zrobilem z ciebie idiote na wielu forach.
Bezjajeczny to jest koles, ktory rzuca miesem w kazdego, kto nie zgadza sie z jego przekonaniami - a tutaj mam na mysli twoja zalosna osobe.
Jestes typowym cwaniaczkiem zgruwajacym twardziela przed monitorem.