PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6612}

Johnny poszedł na wojnę

Johnny Got His Gun
1971
8,0 8,4 tys. ocen
8,0 10 1 8362
7,5 11 krytyków
Johnny poszedł na wojnę
powrót do forum filmu Johnny poszedł na wojnę

...bo gdyby nie oni nigdy bym tego filmu nie poznal. Film jest dla mnie arcydzielem. Dawno takiego nie widzialem. Przykuwa widza przed ekranem i nie pozwala odejsc. POLECAM GORĄCO!!!!!

ocenił(a) film na 10
sivy

Też sięgnąłem po niego tylko dlatego, że urywki filmu pojawiły się w teledysku ONE. Dla mnie wybitny film. Bardzo smutny i dołujący, Znakomity scenariusz, dobre aktorstwo. W bardzo dobry sposób przedstawiono to co działo sie w głowie biednego Johhny'ego. Dziwne, że taki znakomity film jest tak mało znany. Widziałem juz w tym roku bardzo wiele różnych filmów, ale żaden nie zrobił na mnie takiego wrażenia.

ocenił(a) film na 10
benediction

Darkness

Imprisoning Me
All That I See
Absolute Horror
I Cannot Live
I Cannot Die
Trapped in Myself
Body My Holding Cell

poprostu film jest niesamowity, wzruszający, dający do myślenia, jedyny w swoim rodzaju. A teledysk Metalliki jest (jak dla mnie) najlepszym teledyskiem do filmu zrobionym kilkanaście lat po powstaniu filmu.

słuchałem w moim 25 leciu wszystkiego (rapu, techno, klasyki, popu, matalu itp...) ale nic mnie tak nie "uczłowieczyło" jak kawałek ONE i ten film.

U nas nie zostanie wyemitowany pewnie ze względu na porblem z eutanazją :/

chciałbym aby ktoś w polsce wydał ten film na dvd, a nie srał, że jestem piratem bo ściągam filmy z neta. Jak dla mnie głupota, tego filmu w inny sposób sie nie zdobedzie :\ nigdy nie leciał w telewizji, nie było go na dvd ani na vhs :/ więc jak go mam zobaczyć ??

ocenił(a) film na 10
vaski

Jakiś czas temu leciał na kanale "Ale kino", ale niestety nie mam tego.
A co do wydania dvd, to bardzo wiele dobrych filmów nie zostało wydanych w polsce m.in Donnie Darko czy filmy Bergmana i wiele wiele innych

ocenił(a) film na 10
el_quatro

ja wlasnie ten film ogladalem na Ale Kino! szkoda ze nie ma go na dvd...

ocenił(a) film na 10
el_quatro

filmy Bergmana można kupić, tylko jest małe "ale". Jest to pakiet 10 filmów i kosztuje 600zł :/

ocenił(a) film na 10
vaski

dzisiaj leciał na Ale Kino i oczywiście obejrzałem! Świetny to za mało powiedziane.. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
scheen

Widziałem na Allegro wydanie DVD po angielsku, nie wiem czy jescze jest wystawiony film czy już go ktoś kupił.

sivy

zabierając sie za ten film miałem duże oczekiwania ze względu na to że kojarzyłem go z teledysku właśnie, a mimo to brak mi słów by wyrazić to jak bardzo mnie zachwycił, zaskoczył i w ogóle... jest po prostu doskonały, każda scena, każdy dialog 11/10

ocenił(a) film na 10
gunnar_3

mam nadzieję że film ten nigdy PRZENIGDY nie zostanie powielony przez jakiś kiepski "rimejk". oby też film ten zobaczyło jak najmniej ludzi, znaczy chodzi mi o tych którzy zaraz zaczną pisać, że film jest nudny, nic się nie dzieje itp...

taka prawdziwa perełka której człowiek musi się nieźle naszukać :)

vaski

Ja właśnie na FilmWeb znalazłem że kręcą remake...nie ma wielu informacji ale taki film powstaje...
Prawda jest taka że naprawdę trzeba się go naszukać, ale od czego jest internet:)

krecikmann

niestety już POWSTAŁ REMAKE!
http://www.filmweb.pl/f453897/Johnny+Got+His+Gun,2008
;/