5,3 50 tys. ocen
5,3 10 1 49806
5,3 62 krytyków
Joker: Folie à Deux
powrót do forum filmu Joker: Folie à Deux

No nie wiem...

ocenił(a) film na 7

Jak na moje trochę za dużo śpiewania. LG o dziwo bardzo dobrze wyszła w roli HQ. Problem trochę w tym że 2 zaprzecza lub zaprzepaszcza sukces 1.
Na moje to reżyser miał 2 furtki: 1. Rozkręcić dalej postać, uwolnić ją i siać zamęt z Harley - no po prostu być sobą. 2. Ukazać jednak to że Artur jednak cały czas walczył ze sobą, krył się za maską (komiks z początku też to naświetla) - furtka dużo głębsza, trzeba trochę myśleć, uważnie oglądać i słuchać. Wybrano to, a niestety oczekiwano czego innego, dlatego tyle głosów przeciw. Zresztą co do komiksów to film jako tako do sceny z taksówką mógłby mieć coś wspólnego ale potem odlot.
Jest to bardziej film o pierwowzorze dla Jokera co może sugerować ostatnia scena. Za głównym bohaterem (który ,,odpoczywa,,) młody się śmieje i wycina sobie uśmiech (swoiste nawiązanie do mrocznego rycerza) - może to jednak o niego chodziło.
Ogólnie nie żałuję zobaczenia tego filmu na dużym ekranie, jednam mam niedosyt pod względem oryginałów, mogło się to inaczej potoczyć. A tak to nie ma ,,happy endu,, i może nie być możliwości wytłumaczenia tego gdyż środków może zabraknąć.

Xpejter

Mogli też zrobić z tego rasowy dramat sądowy, bez głupich wstawek