Film dość dobry, co prawda występują w nim jakieś drobne potknięcia czy to techniczne czy typowo sceniczne jednak mimo to fajnie się ogląda i sceny są naprawdę widowiskowe, myślę że fani JURASIC PARK nie będą zawiedzeni. POLECAM
A ja jestem zawiedziony przede wszystkim wyglądem dinozaurów. Wyglądają gorzej niż w starym Jurassic Parku. Za dużo CGI za mało efektów praktycznych. Nie twierdze, że CGi to zło, ale trzeba używać z umiarem.
Znawcą nie jestem, ale podejrzewam że zrobienie tyranozaura na komputerze (zapewne w CGI też trzeba włożyć jakiś wysiłek i pracę) jest łatwiejsze i tańsze niż zbudowanie czegoś takiego https://www.youtube.com/watch?v=KZtJVh3nUyU&feature=youtu.be&t=1m50s
Animatronika jest na wymarciu, a co do używaniem z umiarem CGI, nowy Mad Max rozpalił iskierkę nadziei...
Wiesz co ja nie twierdzę, że to nie wymaga pracy i umiejętności, bo na pewno wymaga bardzo dużo. Po prostu efekt wygląda trochę sztucznie. Stary Jurassic Park łączył CGI z Animatroniką i efekt był według mnie o wiele lepszy. Film też miał bardzo duży budżet, więc to, że jest coś droższe nie było przeszkodą. Ja myślę, że oni przedobrzyli! Podobno korzystali z efektów praktycznych tylko nawalili za dużo CGI.