Pierwsze 3 części Parku Jurajskiego bardzo mi sie podobały. Rewelacyjny Sam Neill no i wogóle klimat. To film mojego dzieciństwa i mam do niego sentyment. Myślałęm , że kolejna część Parku już nie powstanie. Nie po tylu latach. A jednak sie doczekałem. Jurassic World to naprawde niezłe kino , które wg mnie nie odstaje od swoich poprzedników. Przede wszystkim przemawiają do mnie piękne widoki. Stworzono bardzo ładny świat. Jak ogląda sie ten film w jakości HD to naprawde jest sie czym zachwycać. Pomysł Indominus Rex też jest niezły. Nie zniósłbym kolejnego T-Rexa ganiającego ludzi, jak to było w części pierszwej. Szkoda tylko , że dinozaury już nie ekscytują tak jak to było w latach 90-tych. Pamiętam tą manie na punkcie dinozaurów. Sam ją miałem.
Niedawno oglądałem znowu drugą część, i szczerze to chyba Jurassic World stawiam na równi z dwójka, bądź minimalnie za. Na osttanim miejscu trójkę. Spodziewałem się klapy i filmu gorszego od trójki, a pamiętam jaki zadowolony wyszedłem z kina. Na głupoty takie jak szpilki i inne, przymykam oczy, w poprzednich częściach też było sporo takich niezrozumiałych rzeczy. Zakończenie takie jakie każdy fan pierwszego parku by chciał zobaczyć, czyli Rexie na tle parku, coś świetnego. Oczywiście na filmwebie średnia zaniżona przez wielkich znawców..NA imdb 7,1 czyli prawidłowa średnia. Ale czego się spodziewać, kiedy jedynka ma tutaj ocenę 6,9 (banda pajaców pewnie specjalnie zaniża. Na imdb 8.1) Ja daję nieco naciągane 8 ;)