Jutro, jak wybuchnie wojna

Tomorrow, When the War Began
2010
6,2 8,6 tys. ocen
6,2 10 1 8551
Jutro, jak wybuchnie wojna
powrót do forum filmu Jutro, jak wybuchnie wojna

Przeczytałam książkę, która bardzo mnie zainteresowała i teraz chciałabym obejrzeć film, ale nie mogę go znaleźć. Proszę o propozycje, gdzie mogłabym go obejrzeć.

użytkownik usunięty
smile456

np na chomiku :) Ale tam trzeba ściągnąć, co do obejrzenia tak to nie wiem.

ocenił(a) film na 8

na ekino jest :)

ocenił(a) film na 10
smile456

Widziałaś go już?

ocenił(a) film na 6
Dame_Simbai

Tak. I spodobał mi się, chociaż, jak większość filmów opartych na książkach, jest on troszkę gorszy od książki, ale w sumie spełnił moje oczekiwania. :)

ocenił(a) film na 10
smile456

Ja go mam na własność, i bardzo lubię ten film. Może uda mi się dostać książkę, aby mieć porównanie :) A filmu, który byłby idealnym odzwierciedleniem ksiązki, nawet nie znam... A Ty?

ocenił(a) film na 6
Dame_Simbai

Prawdopodobie świetnią ekranizacją jest "Władca Pierścieni", chociaż osobście nie moge tego potwierdzić, bo nie przeczytałam książki. Ale tak z własnego doświadczenia nie znam filmu dokładnie odzwierciedlającego książke :)

ocenił(a) film na 10
smile456

Za serie WP to ja się nawet nie zabierałam :D ponieważ nie jestem fanką Tolkiena, tak jak nie jestem fanką Pottera ani Zmierzchu :D

ocenił(a) film na 4
smile456

Władca Pierścieni nie jest dobrym odzwierciedleniem książki - Jackson zawarł w filmie zbyt wiele zmian (ale też nie mógł inaczej). Takim przykładem, jaki w tym momencie przychodzi mi na myśl jest nieśmiertelny Ojciec Chrzestny. Z tego co pamiętam książka praktycznie nie różni się od filmu.
I seria Obcy Alana Deana Fostera - czyta się książki i tak jakby oglądało się film (tylko tu nie jestem pewien czy Foster nie zaadoptował scenariusza na potrzeby literackie i stąd zbieżności, a jestem zbyt leniwy aby to sprawdzić do końca ;)

Pozdrawiam.