3,7 80 tys. ocen
3,7 10 1 79536
1,2 24 krytyków
Kac Wawa
powrót do forum filmu Kac Wawa

napisałem prawie bo jak wiadomo arcydzieło może być stworzone tylko przez wybitne jednostki a nasi reżyserzy czy scenarzyści jeszcze mają dużo do zrobienia. mimo to daje z czystym sercem 10 pkt na 10 choć jeśli można by było, dałbym 12pkt!

-film podobno oparty na faktach
-brakowało mi w kinie takiej przygody
-przynajmniej od grudnia 2011 nie widziałem wspomnianych aktorów w żadnym polskim hicie- no może z wyjątkiem Karolaka ale jego to nawet w reklamie tamponów z chęcią bym oglądał
-trailery zrobiły na mnie wrażenie, nie powiem, lepsze niż oryginał i avatar razem wzięte
-liczę na dobrą grę aktorską i wiem że ją dostanę bo po dyżurnych "aktorach" naszej sceny kinematograficznej, nie można się spodziewać niczego złego
-już zrobiłem specjalne miejsce na półce gdzie postawie obok innych hitów polskiego kina lat ostatnich tj: ławeczka, kochaj i tańcz, big love, idealny facet dla mojej dziewczyny i dziesiątki innych!
-nie mogę się doczekać scenerii 5 ulic na krzyż z Warszawy. dla mnie to wyczyn aby w każdym filmie ostatnich pięciu lat te same lokacje zawsze występowały. czy to komedia romantyczna, czy serial TVN- zawsze ta sama sceneria. dla mnie bomba, głupki z hollywoodu jeżdżą po świecie szukając miejsca do kręcenia, a nasze chłopaki wszystko kręcą tu i teraz!

12/10 to moja ostateczna ocena

llubellak

buahahaha niezła recenzja :D

llubellak

Zgadzam się co do słowa. Niestety, premiera źle zaplanowana - kilka miesięcy wcześniej, a film gniótłby konkurencję na tegorocznych Oscarach w każdej dziedzinie - od scenariusza, przez efekty, po poszczególne role. Na dodatkową uwagę zasługuje fakt, iż film nakręcony został w nowoczesnej, trójwymiarowej technologii - scenerie powalające na kolana ukazane w filmie, niesamowite wnętrza klubów, czy głębia brzucha Karolaka na kinowym ekranie będzie niezapomnianym wrażeniem. Mało tego, już po samym zwiastunie przez kilka godzin desperacko starałem się złapać oddech, a moją przeponę skręcały silne skurcze wywołane nienaturalną dawką szaleńczego śmiechu, a dodam, iż przetrwałem niejedną komedię uważaną za arcydzieło humoru, bez najmniejszego drgnięcia kącika ust. Obawiam się wobec tego reakcji przeciętnych kinomanów, nieświadomych tego, co czeka ich po przekroczeniu progu sali kinowej.

ocenił(a) film na 1
JurkRurk

widzę że nie tylko ja podziwiam kunszt aktorski wybitnego aktora Karolaka. mam nadzieje że nie zasypuje gruszek w popiele i już na dniach pojawią się kolejne produkcje z tymże aktorem!
nakreślając główną myśl wybitnego producenta filmowego pana Zdzisława Niedzielskiego:
" ekipa filmowa właśnie kończy zdjęcia do swojego najnowszego filmu po czym zaczyna zdjęcia do remaku poprzedniego filmu a po za tym nie ma co się łamać, zrobi się seans dla wagarowiczów, da się kubek kukurydzy i lemoniady i zanim się zorientują, to 2 mln widzów będzie" ( nie są to wiernie odwzorowane słowa tegoż producenta ale myśl przewodnia mam nadzieje że została uchwycona )

llubellak

Ja również jestem pod przeogromnym wrażeniem, normalnie gdy zobaczyłem zwiastun tegoż też przezajebistego filmu, to normalnie aż naleśnik (którego właśnie spożywałem, z dżemem truskawkowym, z biedronki) stanął mi w gardle. Czuje podobnie jak JurkRurk, że film dostałby w 100 % Oscara za te efekty specjalne (że o 3D nie wspomnę) , za to jak genialnie zerżnęli z filmu Kac Vegas wszystko, nawet ma podobną nazwę...... no po prostu przecudownie, cud miód malina. Gdybym mógł to wystawił bym temu filmowi 20/10.

ocenił(a) film na 1
T4O

Ja panowie i panie nie śmiem o tym arcydziele z najznakomitszymi aktorami pod polskim niebem złego słowa powiedzieć, pomimo tego że nawet nie oglądnąłem trailera. Ja Henryk Konopka przodownik pracy z zakładu mleczarskiego ze Sromowców Wyżnych z gminy Czorsztyn jestem pod ogromnym wrażeniem opanowania przez tych cudownych obywateli i obywatelek rzemiosła aktorskiego. Moim oczom nigdy nie znudzą się te piękne, pełne i zarumienione będące oznaką zdrowia twarze potomków kwiatu narodu polskiegu, niestrudzonego ludu chłopo-robotniczego. Borys Szyc męskością przypominający najodważniejszych towarzyszy przyjaciół z zaprzyjaźnionego narodu radzieckiego Czerwonoarmistów wyzwolicieli Polski, nie ma sobie równych spośród burżuazyjnej, kapitalistycznej bandy, wrogów socjalizmu z holiłud czyli gniazda zepsucia moralnego. Nie mogę się doczekać kiedy moje oczy i oczy moich współkołchozników nacieszą włoski na klacie obywatela Milowicza Michała, wybitnego śpiewaka i aktora Polski Ludowej. Ja Henryk Konopka po uroczystej premierze filmu w stolicy naszego kraju Warszawie zapraszam wszystkich chlebem i solą i wódką artysów obywateli i wszystkich towarzyszy i towarzyszki oglądające do mojej wsi na zabawę, w której z racji żałoby po nieodżałowanym wodzu z bratniego kraju Koreii Kim Dżong Illa nie będę mógł brac czynnego udziału, ale moje skromne progi będą do dyspozycji towarzyszy i towarzyszek obywateli.
To byłem ja Henryk Konopka.

ocenił(a) film na 1
fahret_tudor

zaraz zaraz, czy przypadkiem przez twój post panie Towarzyszy nie przebija nutka drwiny i szyderstwa? to że film odwołuje się jawnie ( nie znalazłem innego zamiennika ) w tytule do oryginału z zaplutej Ameryki, to że w filmie wystąpi plejada polskich gwiazd którzy mając zakontraktowane śpiewanie na lodzie, gotowanie na balkonie, robienie na drutach, występując w kolejnych super produkcjach TVN, chwała im za to że znaleźli czas na wzięcie udziału w tej jakże rewelacyjnej produkcji!

tak więc nie można podchodzić do tego z takim szyderstwem

ocenił(a) film na 1
llubellak

Ja poszłabym dalej - sądzę ,a właściwie jestem pewna, że scenariusz do naszej rodzimej, ba sztandarowej produkcji, został już dawno skradziony przez Amerykanów w niewyjaśnionych bliżej okolicznościach i bezczelnie wykorzystany, jeszcze zanim Polska Ekipa zdążyła ten diament finalnie oszlifować.
Taka dygresja- być może producenci, chcąc lepiej wczuć się w klimat filmu coś sobie chlapnęli, tudzież zapalili to czy owo
i najzwyczajniej świecie zagubiony projekt filmu, dostał się w niepowołane ręce. Taka strata. Mieliśmy być pierwsi. Ba! Jedyni.
Zasadnym byłoby oskarżyć produkcję zza wielkiej wody o zwykły plagiat.

ocenił(a) film na 1
korytnickaa

świat się już przyzwyczaił że Amerykanie tylko kradną i nie mają własnych pomysłów. my byliśmy pierwsi i choć finansowo przegramy to moralnie jesteśmy wygranymi! i tego trzeba się trzymać

ocenił(a) film na 1
llubellak

Jednym słowem "Kac" jest nasz! Pytanie- czy "Wawa" czy jedynie moralny ;)

ocenił(a) film na 1
korytnickaa

dobrze powiedziane. ale gdzieś czytałem wywiad z reżyserem naszej flagowej superprodukcji, że historia przedstawiona w Kac Wawa oparta jest na faktach, że pomysł mieli na długo wcześniej i tylko tytuły są zbieżne. ja mu wierzę i wierzę że pewnego dnia wytoczą sprawę tym zachłannym jankesom za naruszanie naszych dóbr narodowych

ocenił(a) film na 1
llubellak

Akurat w to, że oparta na faktach to wierzę bez zastrzeżeń- bo co jak co, ale nam Polakom , nie można odmówić praktycznej znajomości pojęcia KAC. Dlatego też wcale mnie nie dziwi, że omawiany, w przyszłości zapewne kultowy film- powstał w oparciu o prawdziwą historię.

ocenił(a) film na 1
korytnickaa

Nie zddziwiłbym się. Pasożytnicze zaprzańce świata zza oceanu kraju totalitaryzmu i zgnilizny rządzonych przez ciemiężców prostego ludu słyną ze swojej przebiegłości i chciwości. Nie raz zdarzyło się że te zaplute karły wykradały plany i technologiczne zdobycze naszego, ukochanego, zaprzyjaźnionego narodu radzieckiego, najznakomitszego ludu pod słońcem. Jestem niemal pewien że wykradli scenariusz. Mam też drugą teorię, która jest prawie równie prawdopodobna co fakt wykradzenia scenariusza. Być może to zachodnie media próbują nam wmówić że tzw. Kac Vegas i Kac Vegas 2 ostały wyprodukowane? A jeśłi to jedno wielkie fałszerstwo? Może to jakaś iluzja, nieprawda która chcą nam wmówić kapitalistyczne, zacofane media?

korytnickaa

Tak film zasługuje na notę 9/10 dlaczego 9 powodem takiej niskiej oceny jest niedosyt jaki pozostał we mnie po obejrzeniu tegoż filmu. 90 min to stanowczo za mało z utęsknieniem czekam na drugą część. Za pewne obsada aktorska zostanie nie tknięta może doskoczy ktoś więcej Ryśiek klanu ten to wariat jest pewnie będzie się nadawać do drugoplanowej roli. Podajże ale są to pogłoski producenci złożyli propozycję zagrania w postaci dublera karolaka znanemu aktorowi Bradd Pitt ale z uwagi na braki w uzębieniu (za duża szpara międzyzębna) angaż został przesunięty na maj 2018 roku. Portal Plotek.pl podał do wiadomości rzecz fascynującą podajże scenariusz ma wyjść spod pióra Ridelya Scotta ale aby utwierdzić się w tej plotce zmuszeni jesteśmy poczekać kilka dekad

ocenił(a) film na 1
proximacentaurii

no jeśli Rysiek miałby wystąpić, to tylko z Hanką Mostowiak i to w jakiejś pikantnej scenie- sam nie wiem może nadając paczkę priorytetem

llubellak

dla mnie to też arcydzieło, film rewelacyjnie, śmieszny, każdy jego moment, gra aktorska rewelacyjna, muzyka, kostiumy...REWELACJA
.....mam tylko pytanie....
gdzie można zobaczyć ten film?????????????

ocenił(a) film na 1
marcopolo00

poszedłem troszkę na skróty i rozumując po przez analogię śmiem twierdzić że ten film będzie równie udany a nawet przewyższy wszystkie filmy dotychczasowe! niezmiernie uwielbiam wszystkich aktorów którzy wystąpią w tym obrazie i wierzę że dzięki nim film naprawdę okaże się hitem! wiem wiem, możecie mnie skarcić że zbyt dużo u mnie nadziei i zbyt dużo optymizmu pokładam w ten projekt ale już sama historia opowiedziana jest dla mnie czymś niesamowitym a dorzucając do tego Szyca, Karolaka nie może po prostu wyjść gniot! no i ten tytuł, u mnie na wiosce wszystkich wciska w siedzenia

llubellak

Na temat gustów się nie dyskutuje, ale z całym szacunkiem dla mnie dwa słowa Karolak, aktor nie idą w parze.
Poza tym co roku ze szkół aktorskich wychodzi kolejne pokolenie aktorów, po co?????? skoro w polskich filmach grają...Szyc, Adamczyk, Kot (to akurat rewelacyjny aktor) i nomen omen Karolak!!!
Podsumowując, ani obsada, ani pomysł niczego nie gwarantują. Obejrzymy, zobaczymy ocenimy!
P.s. 129.99 za film?????????? i dziwicie się że jest piractwo!!!! 50 zł za film dvd to bardzo dużo, biorąc pod uwagę zamożność społeczeństwa , 25 zł max.
Jeśli obniżą ceny wzrośnie ilość sprzedanych rachunek zysku wyjdzie na to samo, albo lepiej.

llubellak

Czytasz w moich myślach. Aha ponoć mają być pokazy w Cannes, Wenecji i Berlinie.

ocenił(a) film na 1
kowalsky20

no ja liczę że złota palma, brunatny niedźwiedź i jeż z jabłkiem przypadnie naszej produkcji! co tam oscary- jedna wielka lipa i szmira! my produkujemy ambitne europejskie kino!

llubellak

No ale zaraz gdyby nie piraci Hołdys byłby Claptonem,Szyc De Niro,a Wajda Scorsese.
Podpisanie ACTA gwarantuje Nam wysoki poziom artystyczny.XD

llubellak

Obejrzę za 5 lat w "Premiera w TVN" czy tam inne hity na sobotę. Powiedzieliście wszystko. Wyjeżdżam.

olo_kolo

To będzie dobre 17 zł ulokowane w kinie do którego ja chodzę :D. Oj będzie się działo :D Nasze Polskie komedie ostatnimi czasy są jak odcinki Mody na sukces :) czyli : zawsze i wszędzie, kasowe i na czasie. Z Bogiem drodzy Państwo ;)

ocenił(a) film na 1
klaudusia761212

17 złotych od Ciebie, 17 złotych ode mnie i każdego tutaj. później wersja DVD wzbogacona o materiały niewykorzystane w filmie, wywiady, sceny, muzyka i inne smaczki- liczę się z wydatkiem 49 złotych ale jakby była wersja kolekcjonerska np z repliką gaci Szyca to gotów byłbym dać nawet 129 złotych. mam nadzieje że twórcom uda się odnieść kasowy sukces i tuż po premierze oświadczą że trwają prace nad kolejną częścią przygód naszych bohaterów

llubellak

129??? Pffff.... ja dam 129,99!

olo_kolo

Ja tyle nie dam, bo już kupiłam za 150 zł Wojnę żeńsko męską.

klaudusia761212

Ale z repliką gaci!!! Gaci Szyca!!! Rozumiesz? Gaci Szyca!!!

olo_kolo

Replika taka dokładna? Z tą smugą na tyle? :D

llubellak

Mnie również trailer wgniótł w fotel. Słyszałem, że są zapisy na bilety, a i to nie gwarantuje, że zobaczy się film. Lecę zająć kolejkę już dziś i biorę nóż, bo może być gorąco!

rtoodeetoo

Słyszałem, że mają być specjalne pokazy na Stadionie Narodowym, bilety mają losować razem z biletami na mecze na EURO, sam nie wiem, który chciałbym bardziej zdobyć...

użytkownik usunięty
llubellak

Ja kupiłem już przedpremierowo 10 biletów! Nie... nie dla znajomych. Dla siebie, gdyż codziennie mam zamiar oglądać ten film w kinie. Trailer jednocześnie mnie wzruszył, że łza pociekła mi po policzku, a zarazem spociłem się pod pachami tak trzymał w napięciu. Na dodatek uśmiałem się też w między czasie po pachy czy tam do łez. Ta mieszanina uczuć zmieniła moje życie. Jestem teraz innym, lepszym i mądrzejszym człowiekiem. Sam już nie wiem pitole od rzeczy, to przez ten film..

Jak to ktoś dobrze podsumował na youtube - następny film będzie to Awawatar hahahaha

podajże nast część kręcona na podwórku , ale czy sceneria tamtejszych blokowisk to dobry pomysł na remake , hmmm liczę że tak jak pierwsza część została zrobiona w dobrej konwencji hitchcocowskiej to i druga zostanie zrobiona na kształt Pulp Fiction .
Z uwagi na to że film wychodzi się z gat komedia familijny to moją sugestią jest zaproszenie szkół do kin , w ramach edukacji nastolatków oglądających Avatara i Sagę Zmierzch.

A potem Kac Cracov, w tle porachunki Cracowia / Wisła, do tego sabotażyści z Hutnika Kraków. Sprzedaż Zamku na Wawelu i tajne machinacje Majchrowskiego. Wszechogarniający smog kanwą porachunków gangsterskich.

ocenił(a) film na 1
olo_kolo

Ja z utęsknieniem czekam na Kac Pcim Dolny.

użytkownik usunięty
llubellak

"PanRezyser" Adaś Miauczyński rzekł był: Przez całe życie zawsze byłem drugi... No i niech ktoś powie, że Koterski racji o polskim tzw. filmie nie ma...

llubellak

Zastanawiam się jakim cudem Szyca ominął Oscar dla najlepszego aktora, a Karolaka za rolę drugoplanową.

ocenił(a) film na 1
ObiWanKenobi444

"Żyri" było tak skacowane od tych 3D, ze im się koperty pomyliły. Już lepiej jutro obejrzeć na TVN Kac Vegas.

ocenił(a) film na 1
PIOTREKPK19

oscary były sprzedane! to pewna informacja. żiri wywodzące swe korzenie z loży żydowsko- masońskiej od samego początku było nieprzychylne naszemu obrazowi a wszystko dlatego, że im jakiejś kamienicy nie oddaliśmy co to w filmie się pojawia przez co że nie dość że nie daliśmy to jeszcze tantiemów za ujęcia nie zapłaciliśmy!
dlatego i tak my jesteśmy wygranymi morlanie

ocenił(a) film na 1
llubellak

Jeszce się okaże kto miał rację, "kac wawa" ma szanse pod względem dochodów na przebicie Avatara czy Titanica!

ralftriclinum

W USA w większości kin są już wyprzedane bilety na miesiąc do przodu, ceny tych w internecie sięgają 12 tysięcy dolarów. Parlament Europejski zapowiedział, że w ramach promocji kultury najubożsi w całej Europie otrzymają refundację cen biletów na Kac Wawa . ,,Powinniśmy zadbać o to, by każdy mógł zobaczyć to wiekopomne arcydzieło europejskiej kinematografii we wspaniałe i nowatorskiej technice 3d." - powiedział przedstawiciel UE do spraw kultury. Tymczasem na granicy wschodniej tysiące Białorusinów i Ukraińców przekracza granicę, by móc obejrzeć to dzieło jak najszybciej.

ocenił(a) film na 1
ObiWanKenobi444

UWGA ACHTUNG WINIMAJE!!!!

Zapowiedziano drugą część tego wiekopomnego dzieła! Zarezerwowano nazwę Kac Wawa w Toruniu. Sam Ojciec Dyktator organizuje wielką imprezę na którą nie wiadomo jak trafiają bohaterowie. Rano orientują się, że dołączyli do Wielkiej Rodziny Radia MaWryja. Teraz będą próbować to odkręcić. Twórcy znowu stawiają na sprawdzone schematy- te same postacie, te same żarty. Podobno Ojciec Dyktator zgodził sie na wyprodukowanie filmu w technice 5D, gdyz chce, aby widzowie mogli poczuć zapach spalin z jego Majbacha. Budżet filmu ma wynieść około 100 000 zł, a premiera już 10.04.2013. Sprzedaż biletów ma ruszyć jeszcze w tym miesiącu, Sami twórcy liczą, że w Polsce film w kinach obejrzy co najmniej 38 milionów osób. Ja sam trzymam kciuki :D

ocenił(a) film na 1
PIOTREKPK19

Jestem z Torunia i potwierdzam, pod przykrywką budowy mostu nad wisłą władze Torunia szykują plan na kolejną część, razem z kapliczką poświęconą filmowi do, której udawać się będą pielgrzymi z całego świata.
true story

ocenił(a) film na 1
ralftriclinum

A u nas, na Jasnej Górze, ponoć sukienkę z taśmy filmowej tego dzieła dla Panienki Najświętszej mają przysposobić.

ocenił(a) film na 1
PIOTREKPK19

Kac Wawa w Toruniu. dobry patent ale ja się obawiam że twórcy zaserwują nam coś nieobliczalnego, coś niewyobrażalnego i coś czego jeszcze nie było. nie mówię o banałach typu technika 5d czy historia oparta na faktach oczywistych i rzeczywistych. nawet historia w Toruniu brzmi banalnie, baa historia w pałacu prezydenckim brzmi sztampowo. ludzie, nie rozumiecie, to ma być przełom w kinematografii, na stałe film ten zagości w TVP i TVN Meteo! już na Wielkanoc nie będzie Potopu czy Pana Wołodyjowskiego. teraz będzie druga część naszej superprodukcji! na stronie www.tajneprzezpoufne.strategianarodowa.gov.pl można przeczytać że Szyc, Karolak, Adamczyk i kilka innych gwiazd zdemaskuje międzynarodowy spisek z Putinem w tle, z brzozami i świerkami, z osławioną wieżą czy też boiskiem do piłki nożnej skąd premier rządzi! nie chce więcej pisać bo SIS, Grom i Mosad może wejść i zablokować mnie skutecznie tak więc śledźmy po cichu doniesienia z kraju i zagranicy

ocenił(a) film na 1
ObiWanKenobi444

na ebay złoty bilet obok Micheala Jordana i nieżyjącej Whitney Huston został sprzedany za okrągły milion dolarów tajemniczej organizacji, która ma znak piramidy z okiem u wierzchołka! podobno w testamencie Huston była gorąca prośba do fanów i władz stanowych aby dosłać jej pierwszy egzemplarz wydania na dvd