3,7 80 tys. ocen
3,7 10 1 79536
1,2 24 krytyków
Kac Wawa
powrót do forum filmu Kac Wawa

Po wielu kontrowersjach, głównie estetycznych i kinematograficznych, jakie wzbudził Kac Wawa skusiłem się na obejrzenie w/w filmu. Chciałem przekonać się jak wygląda film oceniony na 1.7 na filmwebie...
Patrzu, patrzu, śmieju, śmieju czasem mniej, czasem wcale... wreszcie obejrzałem ok 90 minut seansu... Przyznam szczerze, (nie jestem krytykiem filmowym zatem nie oceniam filmu pod kątem systemu kadrowania, kręcenia, gry statystów, operowania światłem, montażu etc...), że film w mojej ocenie nie zasługuje na miażdżące 1.7... Uważam, że śmiało można mu przyznać mocne 4 lub słabe 5. Dalibóg, wszakże nie jest to film pokroju "Lecą Żurawie" Michaiła Kałatozowa, czy "La Strada" Felliniego "Dekalog" Kieślowskiego lub "Edi'. Film "Kac Wawa" jest to prostym kinem rozrywkowym!!!!! Prosty przekaz: grupka kumpli idzie się nałoić gorzałki z okazji wieczoru kawalerskiego jednego z nich!!! Nie można się spodziewać rozterek moralnych bohaterów, również próżno szukać retrospekcji i wspomnień przy każdym wychylanym kieliszku wódki. Zabawna przejaskrawiona i dosyć oderwana od rzeczywistości fabuła filmu ma rozerwać widza, nie zaś wprowadzać go w nastrój przygnębienia. Może niektóre sceny, żarty, skecze nie są najwyzszych lotów (stąd między innymi moja ocena 5), ale nie sądzę aby z założenia takie miały być. przed obejrzeniem filmu nie spodziewałem się wysublimowanych żartów ani także dialogów rodem z areopagu. Czasami wystarczy mniej krytycyzmu, więcej optymizmu wobec nie do końca udanej, ale przecież nie tragicznej rodzimej produkcji... Sądząc natomiast po niektórych opiniach na forum tego filmu, niektórym przydałoby się troszku odmóżdżenia co oferuje tenże film... :-)

ocenił(a) film na 1
Cycu_Polska

Ja wstawiłem 1 nie dlatego że sam w sobie film jest ... prosty(to raczej zasługuje na ocenę 3).
Ocenę obniża coś innego. Po prostu Kac Wawa był bardzo nachalnie reklamowany w tv, internecie i na bilbordach. Trzeba raz dobrze pokazać producentom, że w końcu każda papka się przeje, a na dodatek wciskana na siłę będzie powodować odruch... Już sami wiecie jaki.

użytkownik usunięty
Gierrapa

No jak taki genialny film nie mógł być wszędzie reklamowany ? Ja osobiście bym rozpowszechnił kampanię marketingową jeszcze bardziej i znaczniej oraz wyraźniej dał do zrozumienia obywatelom, że oto mamy do czynienia z najlepszą polską komedię ever !

ocenił(a) film na 1

"Wyraźniej dał do zrozumienia obywatelom że oto mamy do czynienia z najlepszą polską komedię ever !"
Bez komentarza...
Miłego dnia życzę

Gierrapa

miala byc komedia a wyszla zenada.dalem 2/10 bo jest za dobry na 1.malo zabawny a niektore zagrania aktorow hmmm przemilcze lepiej.

użytkownik usunięty
spidermarx

Wyszła wyborna komedia najwyższych lotów moim zdaniem ale widać gusta się różnią :)

ocenił(a) film na 8
Gierrapa

Ale w porównaniu z Ciachem to ta reklama była duuużo mniejsza

ocenił(a) film na 1
Cycu_Polska

ja dałem 1 ponieważ film jest jak sama nazwa z resztą mówi kopią Kac Vegas. Czy polską kinematografie nie stać na stworzenie fajnej polskiej komedii na podstawie jakiegoś oryginalnego scenariusza?

użytkownik usunięty
czerniaak

Gdybyś obejrzał to mówiłbyś inaczej w KAc Wawie nie ma ani jednej sceny podobnej do Amerykańskiego KAc Vegas jedynie KAc w tytule bo żadnej podobnej sceny nie ma .

użytkownik usunięty

Kac Wawa bije Hangover na łeb ! Zdecydowanie wolę polskie perypetie piątki przyjaciół.

ocenił(a) film na 1

Kac Vava bije Hangower na łeb? A czy to nie ty przypadkiem zarzekałeś się, że te filmy nie mają ze sobą nic wspólnego? Żenada. Smalczyk, a nie zauważyłeś pewnego podobieństwa między fabułą The Hangover i tej szmiry? A co do tego czy bije...
Kac Wawa - ocena 1,7 i brak nagród
Kac Vegas (The Hangower) - ocena 7,5, wygrany Złoty Glob, Złoty Popcorn i duuuużo nominacji.
Kac Wawa to dno. Próba zamaskowania nieudolności reżyserów wielką ilością wulgaryzmów... Aż tak niski poziom w Polsce nie jest, macie pecha.

użytkownik usunięty
Cililing

Ja nie wiem czy ty oglądałeś KAc Wawe czy nie, ale nie ma żadnego podobieństwa między tym amerykańskim dziadostwem a KAc Wawą, ani jedna scena nawet troche nie jest podobna więc zastanów się co piszesz. A szmierą są amerykańskie debilne komedyjki a nie nasze polskie najlepsze na świecie !!!

ocenił(a) film na 1

Ale z ciebie troll. A czy ja mówię, że tam są te same sceny? Czy mówię, że pomysł jest zerżnięty. No właśnie. "Przygoda przyjaciół którzy zabawili się w noc kawalerską". Jak chcesz DOBRĄ polską komedie na poziomie, to sobie obejrzyj Kilera. Obejrzyj sobie Vinci. Obejrzyj sobie Seksmisje, Vabank. TO są DOBRE polskie komedie. A nie jakaś szmira dla przygłupów, gdzie w każdym dialogu jest jakiś wulgaryzm, żarty są niesmaczne. Oglądam wiele amerykańskich filmów, i jakoś ich wszystkich nie wychwalam. Kac Vegas cenie za ORYGINALNĄ fabułę. Momentami już się nie dziwie, że polskie kino jest uważane za prymitywne. Jeden z najbardziej reklamowanych filmów jako "swojską" komedie okazał się dnem, pokazującym prymitywność części narodu. Dla mnie każdy, kto ocenił Kac Wawe na wyżej niż 3, jest idiotą. Bo co w tym filmie jest takiego "super"? No, może niektórzy po raz pierwszy zrozumieli wszystkie słowa z dialogów.

ocenił(a) film na 1
Cililing

WawaKac lubie polskie kino ,lubie komedie,ale kac wawa to żenada totalna...wytrzymałem 30 minut na nim .Tego nie da się oglądać no chyba ,że po kilku browarach.Wiem ,że każdy ma swoje gusta lubie teksty , które można potem użyć nawet w życiu codziennym dla frajdy,ale patrząc na tego gniota czuje się oszukany , tworcy tego filmu myślą o nas polakach jak półgłówkach dla ,których nie warto się nieco napracować....

ocenił(a) film na 1
KopaWUszi

I tak nas traktują. Przecież to jasne, że WawaKac to ktoś powiązany z produkcją tego "dzieła". Zabawne, że zawsze urywa dialog w momencie, gdy nasza rozmowa schodzi na jego powiązania z produkcją tej szmiry.

Cililing

Filmy to sama szmira? Masz jeszcze szansę - idź się leczyć. Hej.

użytkownik usunięty
KopaWUszi

"Tego się nie da oglądać, chyba,że po kilku browarkach" . A jest ktoś kto ogląda jakikolwiek film na trzeźwo ?? Ja nie rozumiem jak można w ogóle właczyć jakikolwiek film bez jarania gibonów i browarkach. Co to za przyjemność oglądać film na trzeźwo ?? Żeby coś obejrzeć trzeba być na fazie

ocenił(a) film na 1

Teraz uświadomiłeś mi, że mogę cię śmiało nazywać niewykształconym aspołecznym debilem, który nie potrafi bawić się dobrze bez używek. BRAWO

użytkownik usunięty
Cililing

Bez używek to żyje tylko albo ksiądz albo zakonnica. Ja nie znam nikogo kto by umiał się bawić na trzeźwo . Jakim cudem można się w coś wkręcić będąc trzeźwym to jest niemożliwe przecież

ocenił(a) film na 1

Ahhahahahaha, ja się bawię na trzeźwo. To widać w jakim społeczeństwie się obracasz, aspołeczny debilu.

użytkownik usunięty
Cililing

NA trzeźwo ? Buhahahahhahahhahahahahahahahahhahahahahha. Nikt normalny na trzeźwo się nie zabawi bo niby jak ? Powietrzem się odurzysz ?? Nigdy nie widziałem nikogo kto by się bawił na trzeźwo bo zaraz by został wyśmiany

Cililing

Widzisz debili na jawie? Masz jeszcze szansę - idź się leczyć. Hej.

Cililing

Otaczają cię debile? Masz jeszcze szansę - idź się leczyć. Hej.

użytkownik usunięty
Cililing

Nie obrażaj ludzi od idiotów bo nie każdy musi mieśc taki gust jak ty. Pytasz co w tym filmie jest takiego super ?? gra Karolaka jak udawał włocha, wejścia Miśka Koterskiego , oraz gra Zbrojewicza i Bluszcza jako Alfonsów są mistrzowskie !!! A i pod koniec scena jak Psy wpadają do tej agencji jest przeeeeśmieszna więc ja nie wiem ty chyba oglądałeś film jednym okiem albo nic ciebie nie jest w stanie rozśmieszyć. Piszesz, że w każdym dialogu jest wulgaryzm?? I to właśnie jest śmieszne w komedii !!!

ocenił(a) film na 1

Brawo, swoim ostatnim zdaniem utwierdziłeś mnie, że jesteś filmowym debilem, a społecznym idiotą. Rozumiem, są różne gusta, ale są też filmy które są na baaaardzo niskim poziomie, a ten do nich należy. Śmieszne w komedii jest to, że w każdym zdaniu jest wulgaryzm? No ciekawe. Dla mnie to raczej próba zamaskowania nieudolności scenarzysty. Nigdy nie stwierdziłem, że się na tym filmie nie śmiałem. Były momenty, które mnie rozśmieszyły, ale mimo to, uważam film za dno (choćby ze względu na taką ilość wulgaryzmów). Wulgaryzmy nie są zawsze atutem. Tak było w tym przypadku. Ale jeżeli ciebie bawi skretynienie polskiego społeczeństwa ukazywane w filmie (czyli jako tako ma być wzorcem), to nie mamy o czym rozmawiać.

użytkownik usunięty
Cililing

Skoro były momenty, które cię rozśmieszyły , to jak możesz jakikolwiek film uważać za dno ?? Jeżeli w komedii chociaż raz się uśmiałeś to ocena powinna być miniumum 6

ocenił(a) film na 1

Ahahahahaha :D Teraz mnie rozbawiłeś. Jak oglądam obrady sejmu też się śmieję, a i tak uważam polską politykę za dno. Tak samo jest z tym filmem. Tu żarty są niesmaczne, żałosne. Ja temu filmowi nie wystawiłem żadnej oceny, bo 1 to i tak za dużo. Jest to żałosny film, będący niezbyt udaną kopią The Hangover, dla idiotów, z niebyt rozszerzonym zasobem słownictwa.

Cililing

Polityka to dno? Masz jeszcze szansę - idź się leczyć. Hej.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Cililing

Myślę, że źle uważasz ale to już tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Skoro masz takie poglądy to sobie je miej. Ja nie uważam się za filmowego idiotę, wręcz przeciwnie. Uważam, że mam świetny gust filmowy a moje wypowiedzi to małe arcydzieła nad którymi można rozpływać się w zadumie :D:D:D

ocenił(a) film na 1

Świetny gust filmowy. Chyba masz za wysoką samoocenę, trollu. Skazani na Shawshank 1/10. Jeden z epickich filmów oceniony na 1. Za to szmira taka jak Kac Wawa oceniona na 10. Twój gust filmowy jest tak płytki, jak to filmidło. Film ze zerżniętą fabułą oceniony na 10. Ciekawe, zważywszy na to, że The Hangover oceniłeś na 6. Podróbka lepsza niż oryginał? To jest świetny gust filmowy? <haha>

użytkownik usunięty
Cililing

Skazani na Sraczszfank to film wybitnie nieudany i pozbawiony jakiegokolwiek klimatu. Natomiast Kac Wawa to film w którym spełniłem się w 100 procentach i odnalazłem sens życia :P

ocenił(a) film na 1

Sens życia?? Jeżeli dla ciebie sensem życia jest brak wychowania, kultury (czyli naśladowanie wartości przekazanych w filmie), czy też rozbijanie się po burdelach, to brawo. A może twoim sensem życia jest udowadnianie innym, że to oni są cwelami zmuszając ich do zbliżenia seksualnego? Ten film to dno, wartości, jakie reprezentuje są wartościami złymi. Pomijam już fatalny scenariusz, fatalną grę aktorską, fatalną muzykę, fatalną fabułę, fatalne zerżnięcie pomysłu na film. Wartości. Sens życia w tym filmidle? Jeśli na tym twoje życie ma polegać, to jaką ty chcesz mieć przyszłość? W przeciwieństwie do Kac Wawy, Skazani na Shawshank reprezentują wartości dobre, które należy naśladować. Walkę o ideały, wytrwałość. A co Kac Wawa reprezentuje? Dno.

użytkownik usunięty
Cililing

Jesteś goblinem !

ocenił(a) film na 1

przynajmniej nie trollem bez jakiegokolwiek gustu filmowego

użytkownik usunięty
Cililing

Tak się zastanawiam kto wymyślił tą bezsensowną nazwe trollowanie. Kiedyś to się nazywało wyrażanie własniej opinii. Dla mnie coś takiego jak jakieś trollowanie nie istnieje. Bezsensowna nazwa dla małolatów.

ocenił(a) film na 1

Ty właśnie pokazujesz jaki jesteś dorosły.
"A jest ktoś kto ogląda jakikolwiek film na trzeźwo ?? Ja nie rozumiem jak można w ogóle właczyć jakikolwiek film bez jarania gibonów i browarkach." Chyba więcej nie trzeba komentować... Polskie społeczeństwo upada :/

Cililing

Cililing, nie karm trolla...

ocenił(a) film na 1
Gladka

E tam, naje się i przestanie :D może w końcu zrozumie, że ten żałosny film nie jest grosza wart.

ocenił(a) film na 1
Gladka

E tam, naje się i przestanie :D może w końcu zrozumie, że ten żałosny film nie jest grosza wart.

Cililing

Swoją drogą to mnie zastanawia, czemu on tyle uwagi poświęca trollowaniu na forum tego filmu - czyżby do tego stopnia się nudził?
Pamiętam, że swego czasu sama założyłam prowokacyjne konto (dobrych kilka lat temu), ale znudziło mi się już po paru dniach ;P

użytkownik usunięty
Gladka

Buhahaha ha ha hi hi hoo hoo. Jesteście siebie warci buraczki cukrowe. Nic nie umniejszy potęgi filmu Kac Wawa ! Żadne wasze wypociny ani produkowanie się tutaj. Idźcie sobie i zajmijcie się czymś pożytecznym ale bezpiecznym dla otoczenia xD

Uważam, że konwersacja z kimś w mym mniemaniu sympatycznym jest bezpieczne dla otoczenia, ale ty widocznie masz inne priorytety ;) A Kac Wawa to film niesamowicie potężny - poza "Gulczasem" i "Yrkiem" żaden polski film nie spotkał się z tak negatywnym odbiorem przez widzów i krytyków ;>

użytkownik usunięty

Na to, że mam łeb za 500 punktów, nie zwracam uwagi od dobrych kilku lat (czyli odkąd przestałam bawić się w dodawanie informacji), więc na pewno tak nie myślę ;)

ocenił(a) film na 1

Może ty się zajmij czymś innym? Ten film to dno, i żadna twoja wypowiedź nie umniejszy jego potęgi, jako najgorszego filmu wszech czasów.

użytkownik usunięty
Cililing

Nie zajmę się czymś innym, gdyż muszę wypełniać swoją misję powierzoną mi przez Opatrzność ! To właśnie żadna Twoja wypowiedź nie umniejszy potęgi Kac Wawy jako najlepszego polskiego filmu ever !

ocenił(a) film na 1

Najlepszego polskiego filmu? Ten film to obraza polskiego kina, Polaków i wszystkich, którzy nieświadomie poszli na tego gniota do kina. Misję powierzoną ci przez opatrzność? a nie przez reżysera?

użytkownik usunięty
Cililing

Wstyd mi za Ciebie niewierny pomidorze ! Nie dość, że nie masz za grosz gustu filmowego to jeszcze wciskasz nam tu te swoje banialuki od których robi się niedobrze :D:D:D

ocenił(a) film na 1

Takie hasła jak "niewierny pomidorze" zachowaj dla siebie, trollu. Nie interesują mnie twoje hejterskie powiedzenia, więc daruj sobie. Nie mam za grosz gustu filmowego? Naprawdę? Przynajmniej nie cenię bezwartościowych gniotów jak Kac Wawa, a takiemu filmowi jak Skazani na Shawshank nie wystawiam oceny 1. Albo lepszy hit - The Hangover ocena 6, a podróbka 10? Banialuki od których robi się nie dobrze? Chyba już ci tłumaczyłem, że każdy się domyśla, kto założył twoje konto (czy też na czyją prośbę/polecenie zostało założone) i jaki ono ma cel.