Pewnego razu zebrało się paru kolesi z chęcią zarobienia parę groszy.
- Ty, widziałeś ten film Kac Vegas? Zaje*isty, nie?!
- No, ba!
- Wpadłem na genialny pomysł! Po co męczyć się z wymyślaniem scenariusza, skoro
można trochę podpatrzeć od amerykańców, nie?
- No ale jak to tak...wszystko ma być tak samo tylko polscy aktorzy i miejsce akcji?
- Zgłupiałeś? Trzeba dla niepoznaki zmienić to i owo. Na przykład zamiast 3 głównych
bohaterów jak w Vegas, dać 5!
- Stary ty to masz łeb!
- No, ba! Mało tego, z początku wieczór kawalerski będzie grą w brydża, jakby nigdy nic!
Wiesz, takie odwrócenie uwagi
- Dobre! A do tego dodajmy gdzieś o wieczorze panieńskim, żeby były fajne dupy też!
- Myślisz w końcu. Tak. I będą te typki od striptizu żeby się kobietom oglądającym coś
należało też...jak oni się nazywają? Czi...Cipen..Cz..
-Chippendalesowie!
-O, o, właśnie!
- I potem już będzie normalna akcja jak w Vegas no nie, tylko że w Warszawie.
- Czemu w Warszawie?
- A to są jeszcze inne miasta w Polsce?
- To ja mam już nazwę nawet! Kac Wawa, że nie Warszawa co nie, bo byłoby głupio!
- A kto będzie grał?
- Jak to kto. Ci sami co zawsze. Szyc, Karolak i paru się dorwie jeszcze. I pare fajnych
dupeczek. I będzie lajt.
W pełni się zgadzam. Bo tak to w sumie wygląda. A końcówka o doborze aktorów to stały element współczesnego polskiego kina. Niestety.
Tak pewnie wyglądało tworzenie, hm, nie wiem jak to nazwać- ale czegoś podobnego do fabuły tego gniota.
Ty jakiś jasnowidz jesteś? mój kumpel pisał ten scenariusz i głęboko w d... ma jakiś tam Kac Vegas! jak balowaliśmy w akademikach w połowie lat 90 tych, spotykajac pierwowzory postaci to ile miałes lat? Facet scenariusz pisał kilka lat przed Kac Vegas. Powywalali mu kupe najlepszych tekstów niestety, ale część została, a co reżyser zrobił to nie wiem, bo jeszcze nie widziałem, ale jak trzeba być głupim, żeby krytykować cokolwiek zanim się obejrzało!!!! Jak obejrzysz film i ci się nie spodoba, to ok, każdy ma swój gust, ale jak można coś krytykować bez oglądania??
Za to ty jesteś bardzo wygadany, skoro wklejasz wszędzie ten sam tekst, faktycznie wiele masz do powiedzenia. A mogę to zjechac, chociażby dlatego, że widziałem trailer, który wypada tragicznie. A skoro do trailera upycha się zazwyczaj najlepsze sceny, to aż się boję pomyślec, jak będzie wyglądała reszta. Oczywiście będzie 1/10 bez oglądania. I na koniec, co ma do tego ile kto miał lat , w czasach rzekomych imprez na których podstawie podobno opiera się ten film. To ze ty jesteś w wieku, że musisz nosic moherowy berecik, to jest twoja sprawa. Zresztą sam piszesz, że powycinali kupę najlepszych tekstów , to sam poniekąd przyznajesz to, że film będzie dnem nie wartym oglądania. A scenariusz to jedno, a efekt końcowy jest często znacznie inny od pierwotnego scenariusza. Nawet jeśli scenariusz powstał przed Kac Vegas ( w co nie wierzę), to tak czy siak zapewne przerobiono go tak, by był podobny do Kac Vegas. W trailerze niektóre ujęcia były dziwnie podobne do oryginału. Dlatego nie zamierzam oglądac tego kiczu. Żegnam
Przeminęły wraz z nadejściem nowego wieku XXI, tak od 2002-2003 roku...prócz paru wyjątków, ale można je policzyć na palcach..kiedyś myślałem, że może to ja się starzeje. Ale nie! One naprawdę są denne i milczę gdy takie oglądam...
Nie ma po co tego oglądać, naprawdę. Wczoraj widziałem zwiastun tej "komedii" i byłem mocno zażenowany. Odgrzewane, nieśmieszne kawały o prostytutkach i alfonsach czyli ulubiony temat polskich komedii - prymitywna pseudogangsterka. Jeśli to były najlepsze fragmenty, bo zakładam, że właśnie takie wybrano do zawiastunu, to boję się myśleć jak wygląda całość.
brawo brawo... zgadzam sie w 100% tylko dziwne że o Fryczu zapomnieli bo tak to byłby komplet. jakby innych aktorów w polsce nie było. żal tych 20 zł na bilet.
Ty jakiś jasnowidz jesteś? mój kumpel pisał ten scenariusz i głęboko w d... ma jakiś tam Kac Vegas! jak balowaliśmy w akademikach w połowie lat 90 tych, spotykajac pierwowzory postaci to ile miałes lat? Jak trzeba być głupim, żeby krytykować cokolwiek zanim się obejrzało!!!! to ty jesteś żałosny! Jak obejrzysz film i ci się nie spodoba, to ok, każdy ma swój gust, ale jak można coś krytykować bez oglądania??
Powtórzę: Kolejne żenujące filmidło dla mas, wystarczy mi trailer panie Logiczny.
Nawet nie mam zamiaru oglądać, tak jak trzymałem się z dala od Weekendu czy innych polskich "komedii"
Ps.
Pozdrów kolegę, wiadomo, że z czegoś trzeba żyć.
film ten będzie porażką. Kac Vegas był genialny ale zrobienie polskiej wersji tego filmu będzie parodią ale niestety nie zabawna tylko żałosną...
A Ty kim jesteś, bocie, że wrzucasz swój bulwers wprost z dupy 3 razy? Tak samo głęboko jak twój "kumpel" ma Kac Vegas (swoją drogą całkiem dobry film, tacy scenarzyści jak z Kac Wawa powinni dupe ucierać Scottowi Moore i Jonowi Lucasowi) tak ja mam w dupie twoje wypociny, i zapewne wielu wielu innych zarówno przed obejrzeniem tej sraki, jak i po, co zresztą widać po komentarzach chociażby w tym temacie :) I nie ma tu nic do rzeczy ani znajomość "gwiazdek" - pierwowzorów postaci, ani moja inteligencja (przyznaję się, jestem jeszcze głupi, ale do ciebie mi brakuje jeszcze sporo) a co do tego czy jestem żałosny..hm..na podstawie humorystycznej historyjki o powstawaniu tego ścierwa osądzać czy ktoś jest żałosny czy nie? To chyba mało inteligentne...to raz, a dwa - z twoim gustem to nawet wole być żałosny dla ciebie! :)
A film i tak zmuszę się do obejrzenia z jednego jedynego powodu jakim jest moja sympatia do pani Agnieszki Włodarczyk :)
Czekam teraz na polską wersję Matrixa, Władcy pierścieni, Avatara (nie było jeszcze niebieskiego Karolaka:P), może Casablanca, może nawet Gwiezdne wojny? jak szalec to szalec, po co im oryginalne scenariusze? Chciałabym jeszcze jakiś polski film o wampirach i wilkołakach bo teraz to jest modne, a nic takiego nie ma. No niech nakręcą jakiś Zmierzch np. Akcja może dziac się w polskim gimnazjum:D
hahaha rozwaliłaś mnie na łopatki zacna kobieto! :D wróżę Ci świetlaną przyszłość w kinematografii, oscary czekają :D
Dzięki zacna osobo.Komentarz krótki ale świetny.Dawno tak dobrze sie nie czułem po przeczytaniu tego.Zgadzam się w 100 procentach.Pozdrawiam i dzięki hahahahha
Dlaczego w każdym innym kraju tworzą nowe orginalne filmy tylko nie w Polsce ? Tu wszystko albo jest robione na jednym sprawdzonym temacie ale jest kopiowane zza granicy a jeśli wychodzi już jakaś dobra produkcja to nie ma prawa żebyśmy sie o niej dowiedzieli z reklam bo od razu zalewają nas fale komedii romantycznych a szkoda bo wiele polskich filmów ma potencjał
Jestes boska alien_2,niebieski Karolak hahaha,do listy bym dodał Indiana Jonsa wyobrażcie sobie Karolaka z pejczem i ta muzyka przewodnia Indiego,albo ET a w tej roli Szyc,"Szyc go home" i palec Szyca wskazujacy z tęsknotą w niebo.Albo Ucieczka z Warszawy, z Szycem.Rok 2015. Głupota wśród gimnazjalistów sięgneła szczytu.W Warszawie powstaje nowe wieżienie dla bezmózgich gimnazjalistów (wyłaczam madrzejszych młodych ludzi,bo są takie osoby).Wiezienie zostaje otoczone szczelna powłoka żeby mądre osoby sie nie dostały w strefe gimnazjalnom.Na tym własnie terenie w wyniku podłożenia petard w paralotni (polski Air Force One)przez lewicowe uprawnienie młodych hip hopów rozbija sie z prezydentem na pokładzie.Zaskroniec Zygzakowaty (Borys Szyc) człowiek miłujący prawo,anty bohater wojenny,ma przedostać się do strefy gimnazjalnej i przeciagu 24 minut wydostać głowe państwa z opresji.W zamian ma juz nigdy nie grać w polskich produkcjach,tylko występowac goscinnie na ulicach jako biedny weteran.Czy Zaskrońcowi uda sie na czas ocalić głowe narodu?Jakie pułapki czekaja naszego bohatera w mieście bezmózgich i krwiozerczych gimnazjalistów?Juz niebawem premiara nowego filmu rodzimej produkcji "Ucieczka z Warszawy" (Escape from Warsow).Zapraszamy do kin wkrótce