3,7 80 tys. ocen
3,7 10 1 79536
1,2 24 krytyków
Kac Wawa
powrót do forum filmu Kac Wawa

Tomasz Raczek i producent Jacek Samojłowicz są ostatnimi czasy na ustach wielu portali i gazet. Producent Kac Wawa większego szumu medialnego nie mógł sobie wyobrazić. O filmie dowiedzieli się chyba już wszyscy Polacy, bo tak wiele nie pisano chyba o żadnej polskiej produkcji i żadna nie wywołała takiej dyskusji w mediach. Widz ma prawo wyboru i może pójść na film, może go ściągnąć nielegalnie z internetu, a może też powiedzieć stanowcze nie i zrezygnować z tej wątpliwej rozrywki.

Tomasz Raczek dość ostro skrytykował to dzieło, a producent chce pozwać go za to, że przez krytyka mniej osób poszło na film i stracił miliony. Cóż... tego akurat zmierzyć się nie da, ale jedno jest pewne, że trzeba się mocno postarać, żeby zrobić gniota o którym będą mówić wszyscy. Polscy widzowie i krytycy zdążyli przyzwyczaić się do tego, że właściwie poziom filmów polskich jest poniżej poziomu i zdążyli przyzwyczaić się, że kupując bilet do kina na polski film spotkają się z amatorszczyzną na każdej właściwie płaszczyźnie począwszy od muzyki a skończywszy na dialogach i grze aktorskiej. Skoro w tym przypadku jednak zostali mocno zaskoczeni i wyrażają aż tak ostre negatywne zdanie na forach i blogach, to znaczy, że poziom sięgnął totalnego zera.

Nie widziałam Kac Wawa i nie zamierzam obejrzeć. Wystarczy zajawka, która świadczy o tym, że to DNO i TONA GÓWNA gratis.

A propos krytyki....

Każdy ma prawo do krytyki. Nie tylko krytyk ( zresztą co to za zawód krytyk;)).

Obywatelowi się nie podoba i ma prawo napisać, żeby nie iść do kina, bo według niego to jest gniot. Również Raczek ma takie prawo. Ma też prawo wywiesić plakaty z napisem-nie idźcie do kina na ten film. Ci, którym się podoba mogą natomiast rozwieszać plakaty-idźcie na ten film. Mamy demokrację.

Z drugiej strony każdy ma prawo zrobić gniota jeśli tylko ma ochotę. I każdy ma prawo wydać swoje pieniądze jak chce.

Producent powinien pozwać wszystkich, którzy są zniesmaczeni filmem i którzy na fejsie napisali, że ten film jest do bani. Raczek nie może napisać co sądzi? A nieboraczek może?

Zastanawia mnie jednak tak wielkie poruszenie. Od tylu lat zalewani jesteśmy gównem muzycznym i filmowym i jakoś nikt się wcześniej nie buntował. Codziennie powstają kolejne badziewiaste produkcje. Jeśli Wajda robi gniota za publiczne miliony to wszyscy siedzą cicho. Jeszcze całe wycieczki szkolne wysyłają do kin i maltretują uczniów jego wątpliwymi dziełkami, nabijając jednocześnie oglądalność.

ocenił(a) film na 1

Nie chce mi się tego czytać bo jest długie. Ale zauważyłem, że przeciwnicy piszą "najgorszy film wszech czasów" a zwolennicy "najlepszy film wszechczasów". Od razu widać kto ma rację ;]

ocenił(a) film na 2

Wolałbyś żeby film o Dywizjonie 303 zrobił p. Wajda czy p. Samojłowicz do spółki z p. Czają?

mar_cinek2

wolałbym żeby nie robili już NIC

A zakładanie nowego konta na filmwebie tylko po to, żeby dać jedynkę filmowi, którego się zapewne nie widziało to żenada i debilizm :)

użytkownik usunięty
adisenchanted

zamknij tego ryja.

;*

użytkownik usunięty

http://www.youtube.com/watch?v=CsfzV0fz5X0

0:50 - 1:00

użytkownik usunięty

w końcówce reportażu prezenter mówiąć "wchodzi w 3d" miał na myśli "wchodzi w 3 d*upy"

"Nie widziałam Kac Wawa i nie zamierzam obejrzeć. Wystarczy zajawka, która świadczy o tym, że to DNO i TONA GÓWNA gratis."

Chyba też tego nie zobacze. Szyc nieźle stracił w oczach ludzi i teraz dla każdego jest frajerem. Jak to dobrze że żyje w Polsce, bo w zachodnich krajach to by zyskał