http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11325615,Producent__Kac_Wawa__po zywa_Raczka___Stracilem_przez.html
To już jest po prostu dno dna i kilometry mułu.
Ale Raczej chyba nie napisał oficjalnej recenzji, tylko skomentował film na swoim profilu na facebooku. Pozywanie go za prywatne odczucia po premierze jest równoznaczne za pozwanie przeciętnego Polaka, który na fb czy twitterze napisał, iż kawa którą piję jest paskudna i odradza jej spożywania. Żenujące.
Co za obciach, ciekawe czy można się bardziej ośmieszyć? Może jeszcze pozwie internautów? Marketingowa agentura już tu jest;)
chciałem to dodać ale mnie uprzedziłeś :D . co za porażka, może użytkowników Filmweb też pozwie za dawanie 1/10
Tak z ciekawości : jakiś film kiedyś dostał taki łomot na FW jak to chędożone "dzieło" ?
Ocenowo jest jeszcze "Yyyyrek kosmiczne gówno" ;) Jeśli zaś chodzi o dyskusję, to chyba jest niekwestionowanym liderem.
Towarzyszu Samojłowicz.
Przenieś się towarzyszu na Białoruś, do Korei Płn., na Kubę lub cofnij się wstecz o 60 lat do stalinowskiej Rosji.
Tam też trzymano za pysk wszelkich krytykantów czegokolwiek co nie licowało ze zdaniem partii.
A potem pozwij do Sądu ŁUKASZA MUSZYŃSKIEGO, który opublikował miażdżącą recenzję SRAKI WAWA na FILMWEBIE http://www.filmweb.pl/reviews/Polecamy+abstynencj%C4%99-12506
Pozwij do Sądu każdego, kto jedzie po tym czymś (tysiące ludzi i ani jednej pozytywnej recenzji w Polsce).
Towarzyszu Samojłowicz, partia wzywa.
Za pierwszy pozew w historii Rzeczypospolitej, wytoczony przeciwko komuś kto napisał, że produkt nie spełnia jego oczekiwań (SRAKA WAWA jest produktem, niczym więcej) .... dostaje towarzysz Samojłowicz 3 goździki, 2 pary rajstop, bony na cukier i uścisk dłoni Kim Dzong Una oraz Aleksandra Łukaszenki.
No proszę, a już myślałem że bardziej skompromitowac się nie mogą. Ale niech idą do sądu, skończy się to dla nich totalną klęską, bo na szczęście nikogo nie można skazac za opinie (przynajmniej w sprawach niepolitycznych). Chociaż mam wrażenie, że twórcy Kac Wawa powinni już przywyknąc do dostawania batów od każdego, więc jeszcze jedna porażka nie zrobi im różnicy.
To jakaś paranoja.
Wiadomo że Raczek nie ma milionów i kasy im nie zwróci. Więc efekt tej farsy może być tylko taki, że ten kretyn Samojłowicz przegra proces i narobi wokół filmu bonusowego smrodu, jak gdyby mu było mało dotychczasowych bluzgów na "KW".
to jest już szczyt, trzeba to rozpowszechniać żeby ktoś przez przypadek nie poszedł na to do kina...
Jak się ubija śmierdzący interes, można być pewnym,że się wdepnie w gówno.Ten pozew jeszcze bardziej zniechęca mnie do tego filmu. Gdy się wpadło w gówno trzeba wziąć się do kupy, a producenci jeszcze bardziej się pogrążają i toną w tej kupie którą sami nasrali.
a ja lubię pisać w dwóch i nic Ci do tego. Jesteś wieśniakiem, jakich mało, ponadprzeciętnym spośród całego trollowego motłochu. "nalucz', kur*wa, nawet mój kuzyn dysortograf nie robi takich błędów, żałosny jesteś.
skoro ja jestem z przedszkola to twojego poziomu intelektualnego nie da się określić, bo skala się zaczyna na zerze w tym przypadku.
A ty zaczynasz o wiele niżej. Niżej nie da się spaść.
Tak to wygląda mniej więcej.
Matti2000
...
...
...
długo nic
...
inne trolle związane z "filmem" Kac Srawa
...
... długo nic
...
...
podstawowe trolle filmwebowe
...
poziom zerowy
poziom pierwszy itd...
underground to jest może dla tych, co są zwyczajnym trollami, ale ON jest under-(...)-under-underground
tu jeszcze trzeba dodac trolle co zanizajom oceny filmowi kturego nie widzialy.Zreszta twuj post jest nie zrozumialy,odsylam do szkoly.
ja nie oceniam tego co nie widziałam ale ty ignorancie masz 150 multikont, z kazdego dajesz 10/10 i to kurde ma niby nie być trolling?
Skoro nie rozumiesz mojego posta, to jesteś głupi albo nie umiesz czytać. Bo, że nie umiesz pisać, to oczywiste.
Daj spokój mandaryyynka, to troll, który celowo tak pisze, żeby zdenerwowac innych, tylko się cieszy, że ktoś traci nerwy na dyskusje z nim.
To tylko pokazuje, że ludzie w tej branży są kompletnie oderwani od rzeczywistości i uważają widzów za stado idiotów którym wszystko można wcisnąć. Ciekawe jak ten pan chciałby udowodnić, że ktoś nie poszedł na jego film bo przeczytał o nim złą recenzję? Pomijając już oczywiście absurdalność takiego pozwu :D Skąd tacy ludzie się urwali, litości.
Dobrze powiedziałeś! To już nawet nie jest bezczelne. Ciężko nazwać absurd tej sytuacji.
Ten pan po prostu kompromituje się coraz bardziej!!! Przecież wiele osób nie czytało wypowiedzi Pana Raczka na FB, a teraz sam producent tym pozwem uświadomi wszystkim że film jest po prostu chu*jowy. Strzał w kolano, ja tak to nazywam
To prostacki zamach na wolność wypowiedzi. Teraz każdy autor takiego ekskrementu będzie mógł każdego oskarżyć za własny gust, brak talentu i smaku. Wierzę, że sąd odrzuci pozew już na etapie kontroli wniosku.
Dziwne do czego to dochodzi: Gość robi bubla a potem ma pretensje do całego świata że mu nie schodzi. Jeszcze nie słyszałem żeby sąd skazał kogoś za dobrze wykonaną robotę! A te oskarżanie Raczka że słaba przez niego frekwencja to jest dopiero śmiech na sali w kinie tego nie ma
dawno dawno temu po obejrzeniu pewnego POLSKIEGO filmu obiecałam sobie, że nigdy już nie obejrzę podobnego gniota! jak dotąd udaje mi się dotrzymać danego sobie słowa:) oglądam tylko trailery, w których non stop widzę Szyca!! Nie wiem na czym polega "fenomen" tego kolesia?? u mnie jego widok powoduje reakcje alergiczne, więc omijam kina szerokim łukiem jak widzę go na plakatach!! No i powstał kolejny gniot, na który oczywiście do kina nie pójdę:) ocena jest miażdżąca!! i jestem za, bo sam trailer już odpycha! choć ja nie oceniam nieoglądanych! ale ta reakcja na krytykę Raczka to przegięcie na pełnej linii!! mam nadzieje, że ten producent się opamięta i przeprosi zarówno Raczka jak i tych zdegustowanych co to katowali się w kinie na tym CZYMŚ.
Miałam kiedyś bardzo podobne postanowienie i nawet świetnie radziłam sobie z jego dotrzymywaniem, póki rzeczony pan Szyc nie zaczął zaszczycać swoją osobą jakże udanych polskich seriali (które na szczęście mogę omijać z daleka), reklam tychże seriali, a teraz już po prostu reklam jako takich, na które niestety widz się niekiedy natyka. I bądź tu człowieku konsekwentnym w postanowieniach :p
Myślałam, że większej kompromitacji niż nachalna "akcja promocyjna klakier" na FW nie będzie, a tu proszę! Mam wrażenie że szanowni twórcy tego gniota jeszcze nie raz nas zaskoczą. Może pozwą całą filmwebową społeczność, w końcu nasze recenzje też były dalekie od pochlebnych! Żenada roku.
P.S. Panie Raczek, wiem że nie czyta pan raczej wpisów z FW, ale ma pan tu pełne wsparcie w sprawie tego śmiesznego pozwu :) Życzymy dużo uśmiechu, bo tylko to zostaje w starciu z tą bandą kretynów.
http://www.se.pl/rozrywka/plotki/samojlowicz-kontra-raczek-tworca-kac-wawa-jacek -samojowicz-pozywa-tomasza-raczka_244319.html
Jacek Samojłowicz to ten z lewej (z pieskiem na rękach - jak Paris Hilton)
"Mam dane dotyczące frekwencji w kinach przed wypowiedziami tego pana (Raczka) i po nich.
I będę domagał się zwrotu moich strat w wysokości kilku milionów złotych.
Pomogą mi w tym najlepsi prawnicy w naszym kraju - mówi producent"
Krzysztof Kononowicz był prorokiem :
"Żeby nie było bandyctwa, żeby nie było złodziejstwa, żeby nie było niczego"
Zamknąć gęby każdemu kto powie 1 złe słowo o czymkolwiek.
Jeśli powie, to go puszczę w skarpetkach.
Nie będzie żadnych opinii o niczym.
Zostaną tylko reklamy w mediach i pochwalne wpisy anonimowych klakierów na Filmwebie.
Dla mnie jak absolwenta filmoznawstwa takie działania owego "współproducenta" są żałosne. Krytyk filmowy (literacki, muzyczny etc.) jest od tego by oceniać dzieła kultury. Jeśli coś jest gównem to gównem pozostanie panie Samojłowicz! Co miał niby zrobić Tomasz Raczek? Napisać że to arcydzieło i się skompromitować czy też napisać prawdę, która boli? Mam tylko nadzieję że ów film nie był dofinansowany przez PISF bo to już by było przegięcie, jeśli nasze publiczne pieniądze idą na tworzenie "tego czegoś" zamiast na ambitne kino.
Kto bojkotuje, niech sobie bojkotuje. Z Gazety Polskiej mamy wrzucać czy z Naszego Dziennika?