6,3 53 tys. ocen
6,3 10 1 52697
5,4 19 krytyków
Kick-Ass 2
powrót do forum filmu Kick-Ass 2

Stało się... sławna i kontrowersyjna historia M. Millara oraz J. Romity Jr. ukaże się w Polsce w sierpniu " Kick Ass". Wcześniej polska wersja krążyła tylko dzięki pasji fanów zajmujących się amatorskim tłumaczeniem niewydanych w kraju nad Wisłą komiksów i mam nadzieje, że Mucha Comics nie zawiedzie jeśli chodzi o tłumaczenie wulgaryzmów.

http://www.alejakomiksu.com/nowosci/18907/Kick-Ass-wiesci/

Najlepszy komiks o superbohaterach wszech czasów!

Chciałeś kiedyś zostać superbohaterem? Ale tak na poważnie? Dave Lizewski chciał. Ale, w przeciwieństwie do Ciebie czy do mnie, jemu nie wystarczyły zwyczajne marzenia.

Zaprojektowawszy swój kostium i przybrawszy przydomek Kick-Ass, Dave zdecydował się na czyn, który sprawił, że jego szara egzystencja nabrała kolorów. W końcu pojawiła się okazja, by pomóc kilku ludziom. Okazało się jednak, że niedoświadczony bohater zadarł z nowojorskimi przestępcami... A jako że nie posiadał żadnych nadzwyczajnych mocy, jego misja okazała się trudniejsza i bardziej niebezpieczna, niż przypuszczał.

Kiedy za sprawą Internetu popularność Kick-Assa rosła coraz bardziej, a w mieście zaczęli pojawiać się inni zamaskowani mściciele, Dave zrozumiał, że odgrywanie superbohatera może być wyjątkowo niebezpiecznym zajęciem. Kłopot polegał jednak na tym, że chłopak zasmakował w tej zabawie i nie zamierzał jej porzucić.

Scenariusz: Mark Millar (Ultimates, Wanted, Wolverine: Wróg publiczny, Wojna domowa).
Ilustracje: John Romita Jr. (The Amazing Spider-Man, Daredevil: The Man Without Fear, Przedwieczni).

Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w Kick-Ass #1-8.

Skandal

W sklepie gildii można już zamawiać z atrakcyjnym rabacikiem :)

http://www.sklep.gildia.pl/komiksy/222717-kick-ass-1

Skandal

Ciekawe czy Vol. 2 i spin-ofa o Hit Girl wydadzą.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Jeśli komiks będzie miał takie wzięcie jak "X-Men" lub " Spiderman" to by może ekipa z " Muchy" zdecyduje się na wydanie kolejnych części, wszystko zależy od zainteresowania ludzi oraz ich portfeli.

ocenił(a) film na 7
Skandal

Jeśli wykorzystają premierę filmu do promocji komixu (np. w formie reklamy tuż przed filmem) to wszystko powinno pójść gładko.

ocenił(a) film na 7
moooras

Obawiam się, że raczej nie ma co liczyć na jakąś większą promocję z prawdziwego zdarzenia. Ostatnia reklama komiksu w mediach była na przełomie tysiącleci i dotyczyła magazynu " KRON", który zakończył żywot po zaledwie dwóch numerach, więc pozostaje tylko nadzieje, że ludzie szukając w internecie czegokolwiek o filmie natrafią na info o wydaniu komiksowego oryginału w Polsce i zdecydują się na zakup.

Skandal

Reklama Wielkiej Kolekcji Komiksów Marvela była puszczana w TV.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=toyNg02E45M

Skandal

komiks super ale 80zł już nie

ocenił(a) film na 7
filmweb_fw

Dobre rzeczy na ogół nigdy nie są tanie, ale poszukaj promocji w linku, który przesłał nam użytkownik Witcher.

użytkownik usunięty
Skandal

W tych czasach mało kto czyta książki a oni chcą sprzedawać komiksy? Komiksy to ja czytałem (jak i moi znajomi) 12 lat temu. Teraz jest to niemodne i mało popularne. Jeszcze ta cena... Ludzie za tyle pieniędzy pójdą kilka razy do kina czy kupią sobie kilka dobrych gier. Jeśli wydawca liczy na zyski, to się raczej przeliczy. Niestety takie są realia.

ocenił(a) film na 7

To już niestety nie jest pierwsza połowa lat 90-tych, gdy w kioskach walały się stosy kolorowych zeszytów, na które był duży popyt, ale to już się skończyło. Obecnie spora cześć ludzi z kraju nad Wisła chlubi się tym, że w danym roku nie czytało ani jednej książki i mają zamiar powtórzyć wyczyn w kolejnym roku, a komiksy uważa się za coś dziecinnego, inaczej niż w USA, Francji i Belgii, gdzie komiks uważany jest za cześć dziedzictwa narodowego i ważną formę sztuki.

użytkownik usunięty
Skandal

Jasne. Co kraj, to obyczaj jak to się mówi. Ogólnie nie lubię książek, ale dużo czytam (w internecie) a komiksami po prostu straciłem zainteresowanie lata temu - taka kolej rzeczy. Do dzisiaj ostał mi się tylko jeden nr z 95r "The New Warriors" i bawią się nim siostra z siostrzeńcami, bo jest Spider-Man :) Wiesz ile ten nr kosztował? 4,30 zł a teraz ile chcą? Ponad 10 razy tyle. Kto to kupi?

ocenił(a) film na 7

Ja bym chętnie kupił, gdyby zainteresowała mnie jego zawartość. Poza tym ceny za niektóre tomy są wysokie, gdyż nie ma już u nas zeszytówek w kioskach, a albumy okazują się co pewien czas, więc przeciętny obywatel ma czas i szanse na uzbieranie kwoty na konkretną pozycję.

użytkownik usunięty
Skandal

Możliwe, ale przeciętnego obywatela to już niestety nie interesuje. To nie jest biznes na którym można zarobić i chyba lepiej byłoby im sprowadzać angielskie wydania :)

ocenił(a) film na 7

Na szczęście jest jeszcze garstka pasjonatów, którzy kupują kolejne tomy, a wydawnictwa specjalnie dla nich puszczają jakieś tytuły chociaż wiedzą, że i tak nie zarobi,ą na tym kokosów. A co do angielskich wydań to pamiętaj, że nie każdy obywatel z kraju nad Wisłą zna język Szekspira... może poza popularnym " f..k off".

użytkownik usunięty
Skandal

Każdy ma swoje hobby i dobrze, że chociaż ma szansę je realizować :)

"Kto to kupi?"

Na przykład ja. W lipcu, w największej księgarni komiksowej w Polsce, Kick-Ass był najlepiej sprzedającym się komiksem: http://www.komiks.gildia.pl/news/2013/07/lipiec-sklep

Poza tym boloyoo niesamowity z Ciebie ignorant :)

użytkownik usunięty
Witcher

Dlaczego ignorant? Bo Ty kupujesz? Ilu Twoich znajomych kupuje? Ile egzemplarzy się sprzedało? To, że zajmuje pierwsze miejsce o niczym jeszcze nie świadczy. Ja osobiście nie znam osoby, która tknęłaby komiks od ładnych paru lat. Do tego coraz mniej ludzi kupuje książki, więc ten "ranking" jest jeszcze mniej miarodajny.

Jeszcze napisałeś, że to największa księgarnia komiksowa w Polsce. Forum liczy sobie zaledwie 30 tys. użytkowników to jeszcze bardziej świadczy o tym, jak w dzisiejszych czasach czytanie jest popularne.

Jeśli naprawdę sądzisz, że komiksy w Polsce są popularne, to sam siebie okłamujesz.

Ale ja nigdzie nie napisałem, że komiksy są w Polsce popularne bo nie są. Chodziło mi o to, że została grupka pasjonatów, która je mimo wszystko nadal kupuje. Komiksy z małymi wyjątkami są wydawane w nakładach 2000-3000 egzemplarzy stąd te wysokie ceny. Ostatnio czytałem, że mamy jeden z najniższych wskaźników w Europie odnośnie czytelnictwa książek i komiksów. I to jest smutne.

użytkownik usunięty
Witcher

Smutne czy też nie, każdy robi to co uważa za słuszne. Książki oraz komiksy dawno temu odeszły do lamusa i wątpię, żeby cokolwiek ich do tego przekonało. Zwłaszcza, że zabiera się do tego od dupy strony (i to dosłownie) jak w tej kampanii "nie czytasz, nie będzie seksu" (tak w skrócie i nie pamiętam jak to dokładnie leciało). Większej głupoty to ja chyba nie słyszałem w spocie reklamowym :) Do książek i komiksów zwłaszcza, trzeba zachęcać już dzieciaki w podstawówkach (te drugie mają rysunki, więc będzie łatwiej) a nie tylko katować te nudne lektury szkolne...

Osobiście nigdy nie lubiłem czytać książek i tak już u mnie zostanie, ale filmy preferuję z napisami :)

ocenił(a) film na 7

Nie sądziłam, że film na podstawi komiksu będzie tak udany i wciągający. Fajnie, ze wkrótce zobaczymy kontynuację Kick As 2 bo zapowiada się niezłe kino.

kropka30

Komiks z tego co patrzyłem jest tak samo interesujący jak film

ocenił(a) film na 7
gorczyca82

Komiks jest super, dlatego chciałabym jak najszybciej zobaczyć swoich ulubionych bohaterów na dużym ekranie

kropka30

Ja też się nie mogę doczekać aby zobaczyć bohaterów przeniesionych z papieru na duży ekran

ocenił(a) film na 7
gorczyca82

No to już za dwa dni znajdziemy się w kinie, zobaczymy ile emocji dostarczy nam druga część

użytkownik usunięty
kropka30

myślę, że będzie to spora dawka emocji i kupa śmiechu przy okazji