6,3 53 tys. ocen
6,3 10 1 52697
5,4 19 krytyków
Kick-Ass 2
powrót do forum filmu Kick-Ass 2

Właśnie wróciłem z kina i choć oceniam film na 8 (głównie ze względu na rolę Chloe), to
muszę przyznać, że niepotrzebnie naoglądałem się trailerów. Trochę popsuło mi to zabawę.
Tak więc jeśli wybierasz się do kina to nie przesadzaj (jak ja) i nie oglądaj wszystkich
dostępnych trailerów.
Film dość lekki - kilka zabawnych scen (trailery - spoilery zdradziły parę sytuacji), dużo bijatyki
(mam wrażenie, że więcej niż w części pierwszej) i sporo krwi (zwykle tych "złych" ale nie tylko).
Film polecam tym, którym część pierwsza podobała się bardzo, bo na przykład mojej
narzeczonej (której to Kick-Ass podobał się średnio), ta część w ogóle nie przypadła do gustu.
No ale z drugiej strony nie jest to film skierowany do kobiet (choć jest też kilka "babskich"
scen).
Reasumując: film lekki, szybki i bez dłużyzn, który wprawdzie nie pozostawia po sobie
głębokich przemyśleń, ale za to daje frajdę z oglądania.

ocenił(a) film na 4
george03

Chyba nie czytałeś komiksu.Ten film to profanacja to są popłuczyny dla gimnazjalistów.Zapowiedzi , że film będzie miał kontrowersyjne sceny to śmiech na sali.komiks został totalnie spłycony , pocięty i ocenzurowany do granic możliwości.Rozumiem , że mordowanie dzieci nie przejdzie przez MPAA ale to co zrobili z oryginałem woła o pomstę.Scenarzyści czytali co drugą stronę.Lepiej dołożyć koło 15 zeta i kupić komiks jak chodzi po £9 na amazonie.peace

ocenił(a) film na 8
Laisreann

Masz rację - nie czytałem komiksu. Muszę to naprawić. Opisywałem moje wrażenia z filmu a nie porównywałem filmu z komiksem. Przecież żadne porównanie filmu z książką nie wypadnie chyba na korzyść tego pierwszego? Pamiętam jak nie mogłem oglądać Raportu Mniejszości czy Nocnego Patrolu tuż po przeczytaniu opowiadań - po prostu szlag człowieka trafia jak się patrzy na to spłycanie fabuły i okrawanie treści.
Ale jedno w tym filmie jest, czego komiks Ci nie da - Chloe i jej miny ;)

ocenił(a) film na 7
george03

A ja się nie zrażam, idę do kina z nadzieją i chociaż obejrzałam wszystkie trailery to mam nadzieję, ze niczego to nie popsuje :)