6,3 53 tys. ocen
6,3 10 1 52697
5,4 19 krytyków
Kick-Ass 2
powrót do forum filmu Kick-Ass 2

Pojawiają się plotki, że zanim zaczną kręcić ten film niektóre osoby zestarzeją się za bardzo, by wcielić się ponownie w postacie z komiksu.
Raczej na pewno dziewczynka wcielająca się w Hit Girl pożegna się z rolą, bo musieliby akcje przenieść mocno w przyszłość i z małej 10-letniej dziewczynki zrobić prawie kobietę, 15-16 lat, która w dodatku będzie wyglądać na 20 lat (skoro teraz już wygląda na o wiele starszą: http://www.imdb.com/media/rm3490102016/nm1631269 ). Film pewnie zaczną kręcić dopiero za rok albo i później, bo raz, że twórcy zajęci są innymi projektami, a dwa - nie ma jeszcze komiksu.

Kazioo

Bez Chloe mogą sobie darować ten film. Mogli się pospieszyć. Już wolę starszą Moretz jako Hit-Girl niż jakąś inną 11-letnią dziewczynkę.

Kazioo

minimum rok, są dopiero dwa odcinki komiksu :)

ocenił(a) film na 7
Lethal_Doze

I co z tego, że na chwilę obecną powstały dopiero dwa odcinki? Pierwsza minseria licząca osiem numerów powstawała w ciągu dwóch lat, a ostatni numer ukazał się na krótko przed premierą filmu zaś Matthew Vaughn rozpoczął kręcenie zdjęć we wrześniu 2008 roku. Reżyser po prostu dostał od scenarzysty komiksu Marka Millara zarys historii i wolną drogę w interpretacji, więc to nie problem powtórzyć w przypadku sequela. Z drugiej strony również trudno byłoby mi zaakceptować zmiane w obsadzie roli Hit Girl, zdecydowanie wolę zobaczyć bohaterów kilka lat później.

ocenił(a) film na 7
Skandal

Mam takie samo zdanie, czas akcji nie ważny, ale Kick-Ass bez Chloe to nie Kick-Ass...

Kazioo

to niech ją ucharaktryzują ja na młodsza,
nie wyobrazam sobie filmu bez niej!!!

Kazioo

To samo mialo byc w harrym potterze .... a jednak zostali wszyscy :)

shahin

Ale Harrego Pottera kręcono w miarę na bieżąco. Trzepali na tym niezłą kasę, więc nawet się nie zastanawiano czy kontynuować.
Kick-ass wielkich pieniędzy nie zarobił i projekt sequela stoi w miejscu.

Kazioo

Nie znam komiksu, a i film oglądałem jakiś czas temu... ale czy Hit Girl przypadkiem nie zginęła? Na jakiej zasadzie miałaby się pojawić w kolejnej części?

jim_k

Nie, nie zginęła.

Kazioo

O kurczę, a to niespodzianka. A ona nie dostała, kulki w głowę? To się pogubiłem :)

jim_k

Nie, nie dostała :)
Zginął jej ojciec.