Kill Bill 2

Kill Bill: Vol. 2
2004
7,4 241 tys. ocen
7,4 10 1 240747
7,6 57 krytyków
Kill Bill 2
powrót do forum filmu Kill Bill 2

Świetny film. Różni sie do jedynki i to znacznie... dla mnie lepsza dwójka.

ocenił(a) film na 9
Shadow_Puppet

Dla mnie też lepsza dwójka. W pierwszej części było trochę za dużo krwi.

ocenił(a) film na 10
ristau91

Zgadzam sie, ze dwojka lepsza. scena w trumnie byla po prostu genialna. Albo walka Umy i Daryl- mistrzostwo.

Karolcia_16

Dwójka jest bardziej westernowa, bardziej amerykańska. Natomiast jedynka była osadzona w klimatach azjatyckich i nieprawdopodobnie wręcz kiczowata.

Dlatego ja preferuję jedynkę.

Karolcia_16

oj tak xD moment z wyrwaniem oka xDD ła xD w trumnie ah xD
no film genialny xDD

racja w jedynce o wiele wiecej krwi...
ale to ktory lepszy już zależy od osobistego gustu :P
dla mnie dwójka ;)

Shadow_Puppet

jak dla mnie to samo:) w jedynce aż raziły w oczy te całkowicie nierealne sceny bitek i hektolitry krwi

barz

Jak w japońskiej kreskówce(przepraszam, anime). To jest tak nienaturalne, że aż śmieszne.

ocenił(a) film na 10
Gwizdon

Oby dwa filmy są tak samo dobre, bo to przecież jeden film podzielony na 2 części. Ocenie powinien podlegać Kill Bill, a nie Kill Bill vol.1 czy 2. To tak jak by osobno oceniać poszczególne tomy Potopu H. Sienkiewicza albo księgi Pana Tadeusza A. Mickiewicza. Kill Bill 1 i 2 to jedna całość.

ocenił(a) film na 10
tymek_plu

A jeśli chodzi o krew w jedynce to jest to oczywiście celowy zabieg reżysera. Chodzi o nawiązanie do japońskich filmów o samurajach w których krew właśnie jest tak przedstawiona. Dlatego w Japonii jest krew japońska ;D Przykładem takiego filmu może być chociaż Azumi.