nie polecam SHIT jakich mało... skomplikowane nie straszne głupie
NIE POLECAM! JESZCZE RAZ NIE POLECAM!
Taaaa... ja też. Niby to straszniejsze od jedynki, ale już nie to samo. Wyłączyłem telewizor po godzince, bo już dalej nie mogłem (m.in. dlatego, że spać mi się chciało ;-)).
Widać, że nie zrozumieliście tego filmu
Jak chcesz mieć podane wszystko na tacy to se oglądaj kino amerykańskie!!!
hahah przez to ze skomplikowane to 1/10 ?? oj czlowieku to co wg ciebie na koncu filmu powinien byc jakis gosc pokazywac sceny i mowic w nich o co chodzi >?? :P
ciuu zgadzam sie z dj18xdeer .. dziwne gusta niestraszne ? głupie ? ciuu człowieku ja srałam pzred tv sama w nocy.. ;DD a tak na serio to nie wytrzymywałam i zamykalam oczy haha xdee
a film ma klimat jedyny w swoim rodzaju i moim zdananiem najlepszy ze wszystkich horrorow no !!
zgadzam sie z nike :D cholernie straszna jest KLĄTWA :D 1 cz. była zajebiscie straszna, 2cz była 3x bardziej straszna niz 1, właśnie ściągam 3 i już się boję :D
japońskiej "trójki" na razie nie ma... amerykanska juz jest ale w kinach jej nie bedzie chyba...
Niebawem obejrze dwojke a jedynka byla rewelacyjna a poziom strachu starczyl by na obsadzenie nim kilku dobrych horrorow mam nadzieje ze dwojka bedzie rownie straszna i ciekawa
ja też uważam że ten film jest skomplikowany ale co z tego???? Nie możesz ju dać 1/10 tylko dlatego że go nie zrozumiałeś! Moim zdaniem film zasługuje na 4/10 (nienawidze japońskiego kina ale ten film nawet troszke straszny)
o żal czy niektórzy muszą krytykowac film chociaż go nie zrozumieli? Wiadomo jak ogląda się azjatycki horror to prosty do skumania on nie będzie:/ Lepiej kiedy w filmie nic nie jest "podane na tacy" tak jak robia to Amerykanie:/
Do prawdy w tym filmie niebylo nic trudnego do skumania w odroznieniu od chociazby Reinkarnacji tak wiec jak ktos nie lubi azjatyckiego kina nie polubi tego filmu ja lubie i oceniam ten film na mocne 9.
Rany, wy sądzicie, że jak się nie podobał to znaczy, że ktoś nie zrozumiał. Dla mnie to po prostu słaba kopia "jedynki". "Klątwa Ju-On" cz.1 była prawdziwym arcydziełem, ale cz. 2 jest dla mnie nudna, i słaba. Mimo wszystko dałem 4/10 za klimat i kilka innych atutów, a ostatnio obejrzałem coś dużo gorszego: "The Grudge - Klątwa". Kolejny raz to samo, tylko wszystko zamerykanizowane :(
Głupie? A to niby czemu? Bo brak "amerykańskich" hektolitrów krwi i
pozbawiania kończyn?
Mi się film bardzo podobał, przez to że był właśnie skomplikowany, działał
na psychikę, zaskakiwał i zmuszał do myślenia.
OKROPNE!!!!
Oni myślą że jak pogmatwają fabułę to film zrobi się straszny? A poza tym w amerykańskim grudge ta Kayaoko normalnie się poruszała się bardziej naturalnie a tutaj jak jakaś marionetka albo robot.
jesli dl aciebie fabula byla zagmatwana to ja polecam ci dobranocki, fabula byla prosta jak budowa cepa
Moim skromnym zdaniem: Ludzie ktorzy nie lubia kina azjatyckiego po prostu niech nie ogladaja i nie bedzie problemu. Azjaci maja inna kulture wierzenia itp dlatego i filmy sa inne co nie znaczy ze gorsze od amerykanskich. Ja osobiscie lubie kino azjatyckie a horroy przyprawiaja mnie o dreszcze i nie musi byc zadnych efektow specjalnych dla mnie wystarczy klimat.