Klątwa skorpiona

The Curse of the Jade Scorpion
2001
7,2 21 tys. ocen
7,2 10 1 21339
6,4 19 krytyków
Klątwa skorpiona
powrót do forum filmu Klątwa skorpiona

przyjemna komedia 7/10

użytkownik usunięty

momentami zabawny, fajny pomysł na scenariusz (chociaż nie aż taki oryginalny - bo motyw z hipnozą często jest używany), dialogi, postacie. To wszystko daje 7/10. Film do oglądnięcia.
Akcja przeniesiona na początek lat 40., chyba dlatego, że w takiej scenerii można było stworzyć takie postacie jak Laura oraz nadać produkcji klimat 'starych' filmów.

postacie iii dialogi wielki plus dodatkowo szalenie przyjemny klimat

ocenił(a) film na 7

Film bardzo się przyjemnie ogląda, lekki humor w przyzwoitych porcjach, zwięzłe dialogi etc. Jak dla mnie 8/10 Polecam!

mleko_w_proszku

Bardzo miło się oglądało ten film ,fajne teksty, dobry scenariusz,ciekawy pomysł na zrobienie filmu. 8/10

właśnie wczoraj oglądnęłam ten film, początkowo niechętnie się wpatrywałam ale w miarę rozkręcenia akcji coraz bardziej film mnie zaciekawiał:), humorystyczny, lekki, miło się ogląda, chociaż ten facet dla Laury według mnie za stary:), no ale - miłość ślepa jest:)

ocenił(a) film na 9
marianna88

rewelacyjny film, wciągający, trzyma widza w napięciu i sprawia że się go naprawdę dobrze ogląda. Humor typowo Allenowski, wiele świetnych tekstów, doskonały scenariusz. Wyśmienity w swoim gatunku, naprawdę polecam !!!