Kochanice króla

The Other Boleyn Girl
2008
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 106954
5,7 22 krytyków
Kochanice króla
powrót do forum filmu Kochanice króla

faktycznie w porównaniu z serialem "Dynastia Tudorów" jest słabszy

ziuta052

jak dla mnie, która w ogóle nie interesuje się historią, sprawił że coś przynajmniej zapamiętam. więc produkcje uważam za bardzo dobrą. :)

ocenił(a) film na 5
egoistka94

Po co pamiętać takie niezgodności? Obejrzyj "Dynastia Tudorów", myślę, że porwie Cie bardziej niż ten film, a wtedy przynajmniej zapamiętasz prawdę. ;) pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
ziuta052

Kompletnie niezgodny historycznie i dlatego dałem 5 poza tym spoko.

ziuta052

Faktycznie, jest niezbyt ścisły historycznie, ale ogólnie baardzo fajny film :) Wciągający na pewno ;)

ocenił(a) film na 5
ziuta052

Po co porównujesz film z serialem? Przecież jakby mieli tyle godzin co trwa serial ( 38 odcinków ) to na pewno byłby lepiej zekranizowany. Mi się film nie podobał, Natalie zagrała "dziw*ę" i scenariusz był nudny. Fajni bohaterowie i reżyseria. Nic poza tym.

pitixpl

Film jest na podstawie książki Philippy Gregory i co do książki jest mnóstwo nieścisłości. Mnie film się podobał ale książka jest o niebo lepsza. Fakt iż jest to długa powieść i ciężko było to wszystko skrócić do dwóch godzin filmu ale po co zmieniać takie fakty jak: relacje Katarzyny Aragońskiej i Marii Boleyn. Przecież one się lubiły a Maria była ulubioną dwórką u Katarzyny i jeszcze fakt iż obie siostry od małego wychowywały się na dworze. Te pominięcia wydają mi się znaczące. Wątek miłości Marii do Whiliama Stafforda też bardzo skrócony ale to już mogłabym wybaczyć. Dużo innych poplątanych rzeczy dlatego tylko 6