Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583792
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

9/10

ocenił(a) film na 9

Jak dla mnie film dobry ale za bardzo odbiegał od książki w niektórych momętach! Końcówka filmu zwłaszcza!

ocenił(a) film na 10
KinaPL

a co takiego odbiegało od ksiązki w tych niektórych momentach??

ocenił(a) film na 10
KinaPL

Odbiegał, odbiegał ale ta właśnie sama końcówka gdy on klęczał i leciała taka muzyka była (wg. mnie) najlepsza sceną filmu.

ocenił(a) film na 10
KinaPL

Odbiegał, odbiegał ale ta właśnie sama końcówka gdy on klęczał i leciała taka muzyka była (wg. mnie) najlepsza sceną filmu.

ocenił(a) film na 10
igulina_2

powiem tak. Ksiązkę przeczytałam rok temu (więc mogłam conienco zapomnieć) a na film czekałam z niecierpliwością. Na film poszłam z przyjaciółka, która ma oko do szczegółów i dopatrzyłyśmy sie raptem paru róznić. 1)lokaj Teabinga zmarł w książce bodajze w samochodzie a w filmie na jakiejśc przystani (ale to nie jest chyba istotne dla całego filmu), 2)Zabrakło jednego z krypteksów (bo w książce był 1 duż z imieniem Sopfie, a w nim był 1 mały z tym jabłkiem) no i 3)nie pocałowali się na końcu filmu i nie umówili na spotkanie na następny rok. Czy cos jeszcze przegapiłysmy??Nie wydaje mi się, ale czekam na te wasze różnice

ocenił(a) film na 10
froggie

W filmie Sophia nie jest wnuczka Sauniera, Saunier udawał jej dziadka, oczywisciwe to nieprawda

ocenił(a) film na 10
Mona

no tak, to mi umknęło....pamietałam o tym a zapomniałam napisać..no i inna róznica, to to,z ę w ksiżce prócz babci poznała brata, w filmie tylko babcie

ocenił(a) film na 10
froggie

Taaa, ale i tak film fajny, zapraszam na bloga www.kod-da-vinci.eblog.pl to moj blog o kodzie