Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583771
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Kod da Vinci 8,5/10 Czytając książkę miałem wyobrażenie poszczególnych scen, jednakże zakończenia książki nie byłem w stanie sobie wyobrazić. Film świetnie obrazuje całą książkę, powiedziałbym, że szczególnie zakończenie jest świetnie pokazane. Dobra książka, dobrze przedstawiona, dobrze zagrana. Spokojnie można pójść do kina i dać się wciągnąć w tę historię.

ocenił(a) film na 10
ViceHrabia

Ja konca ksiazki nie zrozumialam i film mi wytlumaczył :D

ocenił(a) film na 9
Mona

No właśnie ja książkę czytałem już dawno temu, ale dokładnie zakończenie było jakieś dla mnie nie jasne...

ViceHrabia

Ja tylko chciałam zauważyć, że zakończenie filmu jest odmienne od tego co serwuje nam książka. Zresztą zależy jeszcze który element zakończenia miałeś/aś na myśli :)

ocenił(a) film na 10
Peyton_7

Myślę, że chodzi tu o epilog, który rzeczywiście jest świetnie pokazany w fimie :)

ocenił(a) film na 9
Mademoiselle

No właśnie, a w książce był jakiś epilog? Nie było przecież, a możesz mi pwiedzieć, przypomnieć jakie było zakończenie w książce, bo mi się wydaje że ona tam spotkała swoją rodzinę i postanowiła nie ujawniać żadnej prawdy i poszukiwać Graala, ale nie jestem pewien czy dobrze pamiętam...

ViceHrabia

Zgadzam się, że film jest dobry, nie czytałem książki, dopiero planuję, ale film zainteresował mnie na tyle, że zrobię to szybciej niż myślałem ;)

ViceHrabia

Dziś byłem na owym filmie "Kod Da Vinvi" i powiem, że sam film bardoz mi siępodobał pomysł i w ogóle, ale wiadomo, że to mit i jedyne co bajka zrobiona na potrzeby książki i teraz filmu fajne bo fajne, ale to tylko rozrywka, jednak mam teraz ochotę przeczytać książkę i tak też zrobię :) mimo to film polecam.