Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583792
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Czekałem na ten film sporo czasu, chociaż od samego początku wzbudzał we mnie wątpliwości. Pierwszym takim czynnikiem było obsadzenie Toma Hanksa w głównej roli. Od tego momemntu, gdy ktoś mnie pytał, jaki wg mnie będzie ten film, odpowiadałem: "Miałowy. Jak każdy z Hanksem". Z czasem jednak przywykłem do myśli o Hanksie jako Langdonie. Wybrałem się do kina i przez około dwie i pół godziny ani na moment nie wczułem się w świat tego filmu. Nie dość, że fabuła nie była w stanie zrobić na mnie najmniejszego wrażenia, to nawet chwili napięcia nie przeżyłem. Jestem bardzo rozczarowany filmem, który nie wyrwał mnie od realnego świata.

ocenił(a) film na 1
wojtu83

ja przeżyłem jedną chwilę napięcia - jak zginęli rodzice Tatou w wypadku samochodowym. to było takie szybkie. reszta filmu totalne dno. bardzo chciałem się wciągnąć ale niestety miałem logikę na studiach i za cholerę ułożenie postaci na obrazie słynnego malarza nie chciało mi się przełożyć na fakty historyczne ;D

arturs_4

Zgadzam sie, ta scena byla dobra. To jak na koncu Langdon kleka w miejscu ukrycia Swietego grala tez jest nie zle, ale to duzo za mało.Po prostu duzo krzyku o nic.