Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583792
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Jak można powiedzieć że w filmie było za mało akcji?? jak ktos chce akcje to niech se Bonda obejrzy. Przecież to jest ARCYDZIEŁO.Film był po prostu świetny,sam do konca (tak mi sie wydaje) go nie zrozumiałem, fabuła była na pewno dużo głębsza niz by to sie wydawało na pierwszy rzut oka. Może jest na tym forum osoba która potrafiłaby dogłębniej zinterpretować całą tą historie natemat kodu, grala, dotychczasowej wiary??A może ma ktoś jakieś ciekawe materiały na ten temat. Czy ta historia może być prawdziwa??czy to tylko wymysł człowieka w celu obalenia religii??-- jesli tak to wielkie gratulacje dla tego człowieka. Zadziwia mnie tylko ilość dowodów na świecie według których możnabyłoby naprawde wysnuc teorie z kobietą w życiu Jezusa. Prosze o pomoc w celu rozpracowania tego tematu:))
Pozdrawiam FILMWEBowiczów

WLooDI

Wiele wody wylano na ten temat ale już w starszych wątkach, bo cięzko się powtarzać za każdym razem jak pojawia się noob :P
Tak więc musisz sobie poszukać we wcześniejszych wątkach.

Polecam na początek poczytać tutaj: http://www.opusdei.pl/sec.php?s=701 [www.opusdei.pl/sec.php?...]

WLooDI

Prawda to na pewno nie jest, chociażby dla tego, że:
- domniemana córka Jezusa i Marii Magdaleny- Sara tak naprawdę była egipską służącą, na dodatek czarnoskórą
- Sara umarła młodo, więc wielkie drzewo genealogiczne Jezusa byłoby niemożliwe
- Sobór Nicejski wcale nie wybierał ewangelii
- Konstantynowi objawił się Bóg i zmienił wiarę
- W ewangelii wg św. JAkiegośtam (dokładnie nie wiem którego, ale chyba FIlipa), owszem jest napisane, że Jezus całował Magdalenę, ALE w co? Na tym fragmencie jest dzióra... Mogł ją całować w czoło, policzek, cokolwiek. Wtedy to nic nie znaczyło
A najlepiej kup sobie "OZON". co prawda nie wiem który numer, ale jak chcesz to mozesz. Pozdrawiam