Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583792
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Po tych wszystkich komentarzach, ktorych tu się naczytałem byłem sceptycznie nastawiony do tego filmu... Chociaż zawsze przed oglądnięciem jakiegos filmu mowie sobie ze bedzie dobry...

Miałem nadzieje, że i "KOD..." bedzie na poziomie... Noi się NIE ZAWIODŁEM...

Dobrze zrobiony film :] Niesamiowita gra aktorów... Przedewszystkim role Sophie i Sylasa... :D Początkowo gdy usłyszałem ze w roli Sophie obsadzono mdłą AMELIĘ to myslalem ze to żart... Gdy zobaczyłem ją w roli Sophie zmienilem o niej zdanie! Znakomita rola!!!

Noi oczywiscie jak wielu zauważyło Paul Bettany w roli Sylasa!!! Niesamowita pierwszorzedna kreacja!! Jeden z największych "+" filmu... :D

Kolejnym "+" "Kodu da Vinci" jest wspaniala muzyka Hansa Zimmera :D Warta posłuchania :D

Może dla tych co nie czytali książki Dana Browna niektóre wątki i sceny mogą być nie zrozumiałe, z drugiej strony dla tych co czytali książke (w tym dla mnie) nie będzie takiego napięcia jakie film powinien wywołać, ale to wiąże sie jedynie z tym, że ktoś czytał ksiązke... W każdym bądź razie to nie ujmuje filmowi...

Gorąco polecam!! Jak narzanie JEDEN Z NAJLEPSZYCH (choc nie najlepszy) film tego ROKU!!

PS. Teraz oczekuje na "Piratów..."