Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583792
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Oczywiscie ksiazka byla bardziej interesujaca od filmu, ale to juz przewaznie tak bywa. W filmie pominieto wiele tresci zawartej w ksiazce, ale trzeba przyznac, ze jakby sie zrobilo film identyczny z ksiazka to trzebaby ogladac do jutra ;) . NIe wiem o co tyle chałasu z tym filmem i ksiazka. Jesli ktos to potraktuje poprostu jako fikcje literacka, a nie prawde to trzeba przyznac ze film, zarowno jaki i ksiazka jest wciagajacy i pelen akcji :). A im wiecej sie robi dookola tego zamieszania, tym wiecej ludzi przyjdzie go obejzec a producenci bede zbierac kase. Daje 8. Zachecam do obejrzenia filmu. Sami ocencie :)

Dariia_

Problem w tym ze Brown i Howard twierdzą , ze to co jest w książce i filmie to prawdziwa historia, a nie fikcja. Dzieki temu tyle ludzi to kupuje, sama fikcja sprzedawałaby się wo wiele gorzej. Dlatego dla mnie są to działania amoralne. jkazdy kto uwaza tę historię za absolutnie prawdziwą jest kretynem nabijaanym w balona.

ocenił(a) film na 8
fidelio

Hm, kto wie, mogło tak byc, ale po co to roztrząsać, za dużo i tak jest problemów na tym swiecie.
film jako film i adaptacja książki (gdzie króluje fikcja literacka) może być, nic więcej się nie spodziewałam, bo niby czego?
Miła niedzielna rozrywka!