Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583792
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Wiele osób z tego co widze uważa tak jak ja. 'Kod da Vinci' to film, w dodatku jest on oparty na książce i tylko w części na faktach historycznych. Skoro jest tutaj pare osób, które uważają, że film jest obraźliwy to powiem tak: W Biblii napisane jest, aby szerzyć wiarę słowem i przez namaiwanie do nawrócenia się, przez wyspowiadanie się. A MOŻE ZAPOMNIELIŚCIE KRUCJAT? TO JEST DOWÓD NA TO, ŻE NIE JESTEŚCIE ŚWIĘCI, A KOŚCIÓŁ NIE JEST BEZ WINY! Szerzono wiarę mieczem i krwią! Czy to jest zgodne z Biblią? Nie wydaje mi się. Ja jestem wierzącą osobą, ale jak widzę osoby, które uważają, że liczy się tylko chrześcijaństwo, czy tępią innych ludzi za odmienną wiarę, to odechciewa mi się automatycznie chodzić do kościoła. Każdy ma prawo do wyrażania właśnej opini. OK, rozumiem. ALE JEST WIELE BŁĘDÓW W NASZEJ WIERZE! Pseudokatolicy ich niedostrzegają, a co gorsza uważają, że ich nie ma! Czy to że Jezus miał dziecko wyklucza jego Boskość i potęgę? Nie wydaje mi się! Mam nadzieję, że dotrze ten tekst do paru osób na tm forum. Pozdrawiam wierzących I NIEWIERZĄCYCH!

AsiulkA_4

W pełni się z Tobą zgadzam, dzisiaj obejrzałem film i muszę przyznać że mi się spodobał. A te wszystkie narzekania to chyba z tytułu mocherowych beretów, które nie przyjmują do głowy więcej niż im Rydzyk naopowiadał. A wypowiedzi księży, że każdy kto ogladał ten film powinien się wyspowiadać z tego, to już z lekka przesada, niech się lepiej niektórzy zaczną leczyć i to szybko, bo jeszcze troche to będą palić na stosach. Film jest warty obejrzenia i szczerze go polecam, a na teksty typu że to herezje itd. to za przeproszeniem "leje" ;)
Pozdrawiam