Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583792
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Skoro ten film tak wam się nie podobał, skoro uważacie go za takie dno i skoro jesteście takimi katolikami i odcinacie się od tego wszystkiego, to zamknijcie się wreszcie! Książka nie była wspaniała, film nie był beznadziejny i tyle.
Niestety musi pojawić się tysiąc wielkich pisarz i każdy z nich streśći nam wszystko, co mamy myśleć i odczuwać w związku z twórczośćią Dana Browna. Wielcy katolicy, co książkę dwa razy wchłonęli, a Biblii chyba nawet na oczy nie widzieli. Oczywiście nie wszyscy jesteście częścią tej spirali niezadowolenia motłochu, ale cóż...
Śmieszne to wszystko, bo książka ma chyba już ponad 2 lata, a może i więcej. NIKT O NIEJ TAK GŁOŚNO NIE MÓWIŁ, NIKT O NIEJ TAK GORĄCO NIE DYSKUTOWAŁ. Głupie społeczeństwo dopiero doświadcza literaturę w...(!!) kinie.
Szkoda mi marnować cenne sekundy. Tylko jeszcze raz powiem:
ZAMKNIJCIE SIĘ WRESZCIE!!!

użytkownik usunięty
Kapiszczur

no i prodzę wreszcie ktoś gada z sensem, prawda jest taka,że gdyby kościół nic nie powiedziała nikomiu przez głowę by nię przeszło że to antykatolickie, i drugi fakt kościół widaź bardzo nie lubi czegoś choć trovhę nowocześniejszego niż średniowiecze, bo druk w porządku, kino ZBRODNIA zacytuję ZAMKNIJCIE SIĘ WRESZCIE

ocenił(a) film na 6

Popiweram cytat... Wkurzyła mnie babka w kinie która w kulminacyjnym momencie zaczęła krzyczeć: "nie oglądajcie tego to nie zgodnie z naszą wiarą!"... Kurde... Po co tacy ludzie chodzą do kina?! Żeby mnie dodatkowo denerwować? Dobrze że nie siedziała przy mnie bo nie ręczę za siebie :) Jak komuś film nie pasuje to niech się ZAMKNIE i da innym obejrzeć... Każdy ma prawo do własnego zdania i przynajmniej ja nie mam zamiaru słuchać się innych... Myślę co co chcę i powiem więcej: Film mi się podobał i książka też :) Fajna fikcja literacka która w pewnym stopniu mogła by być prawdziwa... I nie uważam żeby było czymś złym gdyby Chrystus miał żonę i dziecko... A jeszcze lepiej... Było by to dla mnie lepszym dowodem na jego istnenie :)

I to by było na tyle ;)

Tweex

Dobrze, że jednak nie wszyscy popadli w ten dziwny wir komercyjnego oburzenia. A powiem wam jeszcze jedno takie filmy pojawiają się, robią sporo zamieszania i....(!!) milkną bez echa. Gdy kończy się ta cała otoczka i te wszystkie kontrowersje pozostaje sucha ocena treści i wtedy się okaże. Nie wiem jeszcze jak ocenić film...łatwy lekki, ale, ale co ja robię...nie chciałem tu filmu oceniać tylko wołać o opamiętanie.

Kapiszczur

Już prace nad kolejnym cyklem?? Ten Dan Brown to komercyjna świnia.

ocenił(a) film na 2
Kapiszczur

hehe widze ze kolejny post i apel ktory chyba nic nie da..... takie społoczenstwo bo jak kopac to nawet lezacego.....

MeRLiN_4

Nie chcę po prostu już dłużej widzieć w gorące tamty:Kod da Vinci x 5

użytkownik usunięty
Kapiszczur

film był fajny, głównie ze względu na samą historię Browna, a ale zrobili też nie tak źle jak wszyscy gadają

ocenił(a) film na 10

Tak, teraz wszyscy przypomnieli sobie ze sa wielkimi katolikami, ludzie to ksiazka sensacyjna, a nawet gdyby to byla prawda(Jezus+MariaM) to co w tym zlego, kosciol zawsze wszystko ukrywa, a film i ksiazka jest swietna i odczepcie sie od Aundrey Tatou , ona nie grala sztywno, grala swietnie
pozdrawiam

Mona

a ja cię nie pozdrawiam, co więcej, myślę, że jesteś głupia, ot co

ocenił(a) film na 10
annazc

nawet mnie nie znasz sam/sama jestes glupi/glupia, nie obrazaj innych jasne? pewno jestes downem lubiacym Tohio Hotel, ot co
nie pozdrawiam ciebie tylko osoby ktore zaczely ten temat

Mona

aha.

mimo to uważam, że jesteś miłą dziewczyną. Tylko trochę przygłupawą.

annazc

A ja uważam, że trzeba nakręcić porządny film o panu samochodziku. Np.Skarb templariuszy to przecież doskonały scenariusz, ale jak za film biorą się panowie z koalicji Gulczasa, to wiadomo khreee.
Czytałem lepsze powieśći, choć muszę przynać, że ciekawe info miał D.B

Kapiszczur

Ponawiam apel.KUR** (jak to pójdzie to potem wyjaśnię)

użytkownik usunięty
Kapiszczur

tu się zaczyna robić jakieś średnio sensowne adanie

20 razy pisałem to i za każdym razem awaria:) System by zmienili he he he.
Po pewnym czasie zacząłem się już denerwować..

Tweex

Hahaha. Miałeś dodatkową atrakcję. Byłem na filmie wczoraj i żadnych ekscesów nie było. Pewnie dlatego, że takie babki pojechały na B16 lub cały dzień oglądały go w telewizji.

Kapiszczur

Ale wy wszyscy posrani jesteście świętoszki jedne - jak żeście tacy święci, że się na film oburzacie to idźcie na Yansną Gurę (pisownia celowa poptępiająca takich dewotów religijnych, jak większość tutaj się wypowiadających), ale tylko w jedną stronę. Oddajcie cały majątek na kościół i skończcie swoje niczego nie warte żywoty w biedzie. Wszystko, co w jakikolwiek sposób potępia wiarę, podważa ją, a nawet wyśmiewa jest warte obejrzenia, bo już dość tej świętoszkowatości !!! Z ogromną przyjemnoscią pójdę na ten film, jeśli w jakikolwiek sposób kościół go potępia, bo ja potępiam kościół i to zakłamanie, które się tam dzieje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

cOOba

Wypraszam sobie:-) Pochodze z Miasta Świetej Wiezy , w ktorym znajduje sie jasna gUra i uwazam ze nakaz przybycia tu jest dalece niestosowny. Musze rzec ze Czestochowa to dobre miasto obfitujace w ludzi Wierzacych w to ze kiedys skonczy sie Czarna Dyktatura Na Jasnym Szczycie i bedziemy mogli spokojnie popijac napoj bogow na Deka (wiecie o czym mowie:-) malleus_maleficarum@o2.pl

Kapiszczur

Dołączam do apelu - zamknijcie pyski cholerne dewoty! Książka b.dobra (choć Aniołyi Demony lepsze) a film niestety poprawny. Zabrakło napięcia obecnego na każdej stronie powieści. miejmy nadzieję że przy kręceniu Aniłów bardziej się przyłożą i będzie lepiej.

Kapiszczur

Czemu nikt nie traktuje tego normalnie?Mi podoba sie książka i film nie ze względu na to co mówi o Jezusie tylko na to,że jest szybka i ciekawa akcja.
Coś mi się wydaje,że gdyby film/książka opowiadałyby o czymś innym każdy nawołującu do bojkotu filmu/książki uważał by za 8 cud świata.Przyłanczam się ZAMKNIJCIE SIE WRESCIE!!!

ocenił(a) film na 10
wissenna

Bo w polsce wszyscy tacy wierzący ze hej, codzien sluchaja radia maryja, modla sie 6 razy dziennie i w ogole. to jest totalny bezsens, film jest rewelacyjny ksiazka niesamowita, a postawa politykow, mediów, koscioła i reszty spoleczenstwa jest wręcz irytująca.
pozdrawiam