Skoro ten film tak wam się nie podobał, skoro uważacie go za takie dno i skoro jesteście takimi katolikami i odcinacie się od tego wszystkiego, to zamknijcie się wreszcie! Książka nie była wspaniała, film nie był beznadziejny i tyle.
Niestety musi pojawić się tysiąc wielkich pisarz i każdy z nich streśći nam wszystko, co mamy myśleć i odczuwać w związku z twórczośćią Dana Browna. Wielcy katolicy, co książkę dwa razy wchłonęli, a Biblii chyba nawet na oczy nie widzieli. Oczywiście nie wszyscy jesteście częścią tej spirali niezadowolenia motłochu, ale cóż...
Śmieszne to wszystko, bo książka ma chyba już ponad 2 lata, a może i więcej. NIKT O NIEJ TAK GŁOŚNO NIE MÓWIŁ, NIKT O NIEJ TAK GORĄCO NIE DYSKUTOWAŁ. Głupie społeczeństwo dopiero doświadcza literaturę w...(!!) kinie.
Szkoda mi marnować cenne sekundy. Tylko jeszcze raz powiem:
ZAMKNIJCIE SIĘ WRESZCIE!!!
no i prodzę wreszcie ktoś gada z sensem, prawda jest taka,że gdyby kościół nic nie powiedziała nikomiu przez głowę by nię przeszło że to antykatolickie, i drugi fakt kościół widaź bardzo nie lubi czegoś choć trovhę nowocześniejszego niż średniowiecze, bo druk w porządku, kino ZBRODNIA zacytuję ZAMKNIJCIE SIĘ WRESZCIE
Popiweram cytat... Wkurzyła mnie babka w kinie która w kulminacyjnym momencie zaczęła krzyczeć: "nie oglądajcie tego to nie zgodnie z naszą wiarą!"... Kurde... Po co tacy ludzie chodzą do kina?! Żeby mnie dodatkowo denerwować? Dobrze że nie siedziała przy mnie bo nie ręczę za siebie :) Jak komuś film nie pasuje to niech się ZAMKNIE i da innym obejrzeć... Każdy ma prawo do własnego zdania i przynajmniej ja nie mam zamiaru słuchać się innych... Myślę co co chcę i powiem więcej: Film mi się podobał i książka też :) Fajna fikcja literacka która w pewnym stopniu mogła by być prawdziwa... I nie uważam żeby było czymś złym gdyby Chrystus miał żonę i dziecko... A jeszcze lepiej... Było by to dla mnie lepszym dowodem na jego istnenie :)
I to by było na tyle ;)
Dobrze, że jednak nie wszyscy popadli w ten dziwny wir komercyjnego oburzenia. A powiem wam jeszcze jedno takie filmy pojawiają się, robią sporo zamieszania i....(!!) milkną bez echa. Gdy kończy się ta cała otoczka i te wszystkie kontrowersje pozostaje sucha ocena treści i wtedy się okaże. Nie wiem jeszcze jak ocenić film...łatwy lekki, ale, ale co ja robię...nie chciałem tu filmu oceniać tylko wołać o opamiętanie.
hehe widze ze kolejny post i apel ktory chyba nic nie da..... takie społoczenstwo bo jak kopac to nawet lezacego.....
film był fajny, głównie ze względu na samą historię Browna, a ale zrobili też nie tak źle jak wszyscy gadają
Tak, teraz wszyscy przypomnieli sobie ze sa wielkimi katolikami, ludzie to ksiazka sensacyjna, a nawet gdyby to byla prawda(Jezus+MariaM) to co w tym zlego, kosciol zawsze wszystko ukrywa, a film i ksiazka jest swietna i odczepcie sie od Aundrey Tatou , ona nie grala sztywno, grala swietnie
pozdrawiam
nawet mnie nie znasz sam/sama jestes glupi/glupia, nie obrazaj innych jasne? pewno jestes downem lubiacym Tohio Hotel, ot co
nie pozdrawiam ciebie tylko osoby ktore zaczely ten temat
A ja uważam, że trzeba nakręcić porządny film o panu samochodziku. Np.Skarb templariuszy to przecież doskonały scenariusz, ale jak za film biorą się panowie z koalicji Gulczasa, to wiadomo khreee.
Czytałem lepsze powieśći, choć muszę przynać, że ciekawe info miał D.B
20 razy pisałem to i za każdym razem awaria:) System by zmienili he he he.
Po pewnym czasie zacząłem się już denerwować..
Hahaha. Miałeś dodatkową atrakcję. Byłem na filmie wczoraj i żadnych ekscesów nie było. Pewnie dlatego, że takie babki pojechały na B16 lub cały dzień oglądały go w telewizji.
Ale wy wszyscy posrani jesteście świętoszki jedne - jak żeście tacy święci, że się na film oburzacie to idźcie na Yansną Gurę (pisownia celowa poptępiająca takich dewotów religijnych, jak większość tutaj się wypowiadających), ale tylko w jedną stronę. Oddajcie cały majątek na kościół i skończcie swoje niczego nie warte żywoty w biedzie. Wszystko, co w jakikolwiek sposób potępia wiarę, podważa ją, a nawet wyśmiewa jest warte obejrzenia, bo już dość tej świętoszkowatości !!! Z ogromną przyjemnoscią pójdę na ten film, jeśli w jakikolwiek sposób kościół go potępia, bo ja potępiam kościół i to zakłamanie, które się tam dzieje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Wypraszam sobie:-) Pochodze z Miasta Świetej Wiezy , w ktorym znajduje sie jasna gUra i uwazam ze nakaz przybycia tu jest dalece niestosowny. Musze rzec ze Czestochowa to dobre miasto obfitujace w ludzi Wierzacych w to ze kiedys skonczy sie Czarna Dyktatura Na Jasnym Szczycie i bedziemy mogli spokojnie popijac napoj bogow na Deka (wiecie o czym mowie:-) malleus_maleficarum@o2.pl
Dołączam do apelu - zamknijcie pyski cholerne dewoty! Książka b.dobra (choć Aniołyi Demony lepsze) a film niestety poprawny. Zabrakło napięcia obecnego na każdej stronie powieści. miejmy nadzieję że przy kręceniu Aniłów bardziej się przyłożą i będzie lepiej.
Czemu nikt nie traktuje tego normalnie?Mi podoba sie książka i film nie ze względu na to co mówi o Jezusie tylko na to,że jest szybka i ciekawa akcja.
Coś mi się wydaje,że gdyby film/książka opowiadałyby o czymś innym każdy nawołującu do bojkotu filmu/książki uważał by za 8 cud świata.Przyłanczam się ZAMKNIJCIE SIE WRESCIE!!!