Kostnica

The Boneyard
1991
4,9 482  oceny
4,9 10 1 482
6,3 3   krytyków
Kostnica
powrót do forum filmu Kostnica

ocenił(a) film na 4

Dosyć dziwny horror. Główna bohaterka z nietypową urodą i w nietypowej kreacji. Film ciągnie się swoim (czyli bardzo powolnym, wręcz usypiającym) tempem od początku do samego końca. Kiczowatość bije po oczach w co drugiej scenie i na pewno nadaje to całkiem przyjemny klimacik korytarzom kostnicy. Ale to, co atakuje naszych bohaterów mnie dosyć zaskoczyło. Spodziewałem się raczej jakichś powolnych zombiaków, a tu na pierwszy plan wyskoczyły jakieś przedziwne mutanty z przebrzydłymi twarzami... takie nie wiadomo co. I już to, że mnie potrafili tak zaskoczyć zasługuje u mnie na plus. Charakteryzacja tych stworów była bardzo fajna. Fajna była też ta jakże miła recepcjonistka... i to, w co się później przeobraziła. Niestety poziom akcji w tym filmie stoi na niskim poziomie. Szkoda, muzykę rzadko słychać, bohaterzy popisują się bardzo nieciekawymi dialogami, aktorzy bardzo kiepską grą aktorską, ogólnie z ekranu wieje nudą, a na dodatek te stwory pojawiają się na tyle rzadko, że trudno nie usnąć. W końcówce jest może z tym lepiej, ale za to te wielkie mutanty kompletnie mi nie przypasowały. Bohaterzy zachowują się bardzo dziwnie (a jakże by to miało być w tak tanim, kiczowatym filmie). Mało się o nich dowiadujemy. Ale o tych potworkach chyba jeszcze mniej. Zakończenie też jakieś takie dziwaczne... dlatego ostatecznie ogląda się to jak setki innych tanich horrorów z tamtych lat. Moja ocena: 4/10.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa