Tematyka na czasie,dobra akcja.mylę że jeden z ciekawszych filmów tego roku.
Oj zdecydowanie Jest to film z czolowki tego roku.
Film naprawde ciekawy, mimo iz pierwsza czesc filmu jest przegadana to widzimy jak naprawde dzialaja takie jednostki, druga zas to narastajace tepo kulminacja w Łzach !! ;(
Naprawde godny polecenia. Moja ocena 9/10 w skali tego roku to nawet 12/10 bo poprostu nie ma nic ciekawego.
dobry film,najlepsza akcja jak porywaja tego amerykanina i muzyka na koncu rewelacja.polecam
10/10 film pierwsza klasa... ostatni film jaki mi przypomina podobna sytuacje gdzie czlowiek sie troche rozkleja to Blood Diamond ... ale ten film rowniez mu dorownuje..
Obsada OK, co tu duzo pisac, Jamie Foxx itd. spisali sie niezle, po stronie wrogow oraz policjantow itd. aktorzy tez bardzo dobrze sie spisywali.
Efekty... sa po 1. jak sama nazwa mowi efektowne ale po 2. dla mnie wazniejszy punkt ( bo z takiego filmu nie ma co robic sci fi ) bardzoo realistyczne i dosyc smutne.
Ta scena gdzie dla jednej osoby z grupy FBI chcieli uciac glowe tez trzyma napiecie, ciagla akcja, wybuchy, chaos,... dobrze ze tej sceny nie nagrali inaczej, czyli tak ze by sie tragicznie skonczyla bo w internecie juz widzialem cos takiego z zycia wziete z czego nie jestem zadowolony i bym wolal tego nie widziec ale ciekawosc niestety ludzka zecz ;/
Ogolnie film jest bardzo przyjemny do ogladania, jak dla mnie film roku, albo powiedzmy ze Transformers i ten film to filmy roku a reszta to bezstaranne produkcje ;/ im coraz nowsze tym wieksze nieszczescia z tych filmow wychodzi...
jeszcze raz co do tego filmu Kingdom, koncowka troche mi nie przypadla do gustu chociaz tez jest prawdziwa... jedni chca smierci drugich i na odwrot i tak sie robi z tego wojna.
Film polecam wszystkim, tylko dla dzieci nie bardzo.
Pozdrawiam.