Królestwo

The Kingdom
2007
7,3 46 tys. ocen
7,3 10 1 45613
6,4 16 krytyków
Królestwo
powrót do forum filmu Królestwo

Czyli film o tym jak Amerykanie w luźnych spodniach jadą do arabów 'okutanych szmatami' zrobić u nich porządek - bo biedne zwierzątka same tego nie potrafią...Będę uczciwy i powiem, że filmu nie oglądałem ale widziałem trailer i wierzyć mi sie nie chce, ze mamy XXI wiek...

ocenił(a) film na 7
janko_bzykant_

obejrzyj film zamiast się wzniecać

janko_bzykant_

Do głowy by mi nie przyszło aby zabierać się za komentowanie filmu, którego nie widziałem !

ocenił(a) film na 7
janko_bzykant_

jak mozewsz wypowiadac sie o filmie na podstawie 2.30 min zwiastunu!! czlowieku zastanow sie

ocenił(a) film na 7
janko_bzykant_

A ja Ci powiem że film obejrzałem i twój post nie jest nietrafiony. A co do komentarzy innych ludzi - film jest naprawdę dobry, ale bez przesady. Jeśli uważacie go za jakąś rewelację to znaczy, że mało widzieliście.

ocenił(a) film na 7
balrog84

Ale sam uważasz, że dobry. Odnośnie tematu - bzdura. Przecież nie jadą tam jak Bush z wyniosłymi hasłami wprowadzania demokracji, tylko chcą złapać winnych masowego morderstwa na swoich rodakach, którzy akurat zginęli za granicą. A Saudyjczycy ze względu na sytuację w ich kraju traktują sprawę niezbyt poważnie.

A Arabowie "okuci szmatami"? Tak łaskawie powiedział autor tego tematu. To, że Arabowie tak wyglądają nie jest winą filmu. Wszak wyglądają tak przecież naprawdę, a żadnych aluzji odnośnie ich ucywilizowania nie ma.

Inna sprawa, że w tym narodzie pełno ekstremistów, którzy w imię walki z Zachodem wybijają Amerykanów, a przy okazji są gotowi poświęcić dziesięć razy więcej żyć własnych rodaków, o których dobro niby walczą. Więc odnośnie porządku w tym kraju pewne zastrzeżenia mieć można.

GodFella

Proszę nie rozśmieszaj mnie. To Ameryka przoduje w ilości serial
killerów. To również Ameryka dokonała największych ludobójstw we
współczesnej (ostatniej) historii. Wystarczy wspomnieć Wietnam i teraz
Iraq. To w Ameryce łamie się prawa człowieka i torturuje ludzi. To w
Ameryce istnieje prawo pozwalające CIA porwać podejrzanego o terroryzm i
na czas przesłuchania nie dopuszczać do niego adwokata. Zwracam uwagę na
słowo - PODEJRZANEGO. Co oznacza niewinną osobę co do której są
wyłącznie PODEJRZENIA. No i wreszcie, TO AMERYKA jest pierwszym krajem
kontrolowanym przez swoją służbę wywiadowczą - CIA. Działalność tej
organizacji nie może być nadzorowana przez polityków ponieważ jej akcje
są tajne/szpiegowskie. A co za tym idzie jedynym człowiekiem,
kontrolującym CIA jest jej szef. To w Ameryce własna służba wywiadowcza
(CIA) przy współprace z mafią i gigantycznymi korporacjami zbrojeniowymi
zabiła WŁASNEGO prezydenta elekta - JFK.

Arabia Saudyjska jest jednym z największych/najbliższych sojuszników USA
i posiada około 7-8 procent gospodarki tego gospodarczego imperium.

Ps

Proszę, zanim zaczniesz pisać o czymś o czym nie masz pojęcia zastanów
się czy warto.

ocenił(a) film na 10
janko_bzykant_

Choć moja sympatia do USA (bo ameryka to nie tylko Stany!!!) równa jest 0 to musze napisac ze chyba troche przesadzasz. W krajach muzulmanskich, gdzie kobiety nie maja prawie zadnych praw czy np. w chinach gdzie do niedawna sieroty glodzilo sie na smierc zeby sie ich pozbyc, łamane sa prawa milionow ludzi a ty tylko ameryka ameryka!!!

Ps. widziałam że głupim amerykańskich komediom dajesz najwyższe oceny a film Katyń czy pan tadeusz dostał od ciebie 1! Nawet tego nie skomentuje. Tylko głową w mur uderzyć. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
johanna308

o Janko Bzykant wie kto zabil JFK heehe
ciekawe skad sie tego dowiedziales ? z serwisu you toube ?

ocenił(a) film na 8
janko_bzykant_

Polać mu !

janko_bzykant_

Zwierzątka? Jakie zwierzątka? To to jest wyprawa do Stumilowego Lasu?

janko_bzykant_

Kretyn. Ubierz koszulkę z Che Guevarą i idź zaprotestuj.

ocenił(a) film na 9
Jegor

film bardzo dobry!!! polecam jeśli ktoś nie widział

ocenił(a) film na 8
janko_bzykant_

Ja też nie mogę uwierzyć,że mamy XXIwiek,że na tych szaleńców nie ma sposobu...Oczywiście mam na myśli terrorystów.Polecam film tym bardziej,że takie zamachy zdarzają się bardzo często,w różnych częściach świata.Na szczęście póki co omijają nasz kraj.Allah jest z nami?:))

użytkownik usunięty
pablo75

janko jebatant ==> jesteś niedorobiony...