7,5 21 tys. ocen
7,5 10 1 21128
7,8 19 krytyków
Królik po berlińsku
powrót do forum filmu Królik po berlińsku

Jak oceniacie szanse drodzy filmwebowicze? ;>

Wad3r

Niestety nie widziałem :(
Ale i tak trzymać będę kciuki - trzeba być za swoim ;)

Wad3r

to ja powiem inaczej - nie widziałem żadnego z filmów konkurencyjnych jednak ze względu np na zeszłoroczną rocznice upadku muru, można by wnioskować ze zostanie to jakoś dostrzeżone.

Moim zdaniem "Królik ..." jest zrobiony w tak uniwersalny a zarazem oryginalny sposób, że nie może zostać niezauważony. Trzymam kciuki i sądzę, że film jest jednym z faworytów. Będzie dla mnie wielkim zaskoczeniem, jeśli nie zdobędzie nagrody.

ocenił(a) film na 8
Wad3r

IMO zagrozić mu może jedynie "China's Unnatural Disaster: The Tears of Sichuan Province", bo chyba to jest jednak faworyt.

Wad3r

Ja również trzymam kciuki. Mam nadzieję że po latach posuchy Oscara zdobędzie Polak a z tego co mi wiadomo Króliki mają duża szanse.

Wad3r

Ja szans nie będe tu wyliczał, bo żadnego z nominowanych w tej kategorii nie widziałem. Dla mnie liczy się tylko to, że to nasi rodacy i właśnie im kibicuję, a reszta niech sie schowa

Wad3r

Widziałam : ).
Pan od niemieckiego nam puszczał przez kilka lekcji.
Cóż... Pokazuje tamte realia od strony zwierzątek i dla jakiś fanatyków
historii lub maniaków zwierząt jest wręcz doskonały. : ). Ale i tak
zapraszam do obejrzenia chociaż części (ile wytrzymacie). :D

ocenił(a) film na 9
Wad3r

Oscar for Rabbit? Rabbit Rules!!
Zobaczycie.

ocenił(a) film na 10
Picu

nie widziałem wszystkiego z konkurencji, ale mam nadzieję że króliki zwyciężą!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
baudolino68

jest szansa bo niedawno była głośna rocznica upadku Muru, a Hollywood lubi zwracać uwagę na takie rzeczy. Aczkolwiek bardziej stawiam na dokument o Chinach bo to temat bardziej modny wśród "elit".

krevek

Coś czuję że to będzie przełomowy moment w historii polskich zdobywców
Oscara... Sam nie oglądałem, ale moja mama oglądała i nie mogła się oderwać
(a rzadko ogląda filmy dokumentalne) tak więc.... siłą rzeczy, wierze w
Bartosza Konopkę.

ocenił(a) film na 10
Piotr17PL

tak, trzymamy kciuki, dzisiaj obejrzę dokument chiński, ciekawe jaki stanowi zagrożenie :-). A króliki są do obejrzenia tutaj http://www.youtube.com/watch?v=IDk8BYqbMwA

Piotr17PL

świetny dokument - widziałam i trzymam kciuki!
A rozdanie już nie długo...

ocenił(a) film na 10
ropuchaaga007

Obejrzałem CHINA'S UNNATURAL DISASTER THE TEARS OF SICHUAN PROVINCE. Realizacja dokumentu "Królików" osobiście oceniam znacznie wyżej, ale temat poruszony w chińskim dokumencie może poruszyć (wzruszyć) część nobliwej akademii.

baudolino68

No cóż, już pojutrze dowiemy się jak mu pójdzie. ;)

ocenił(a) film na 7
Wad3r

wg mnie film jest doskonały, jednak nie liczyłabym na nagrodę. Mimo szczerych chęci nie wierzę w amerykańską akademię, która pewnie ma blade pojęcie o wydarzeniach przedstawionych w postaci tak doskonałej metafory.

agyness

Trzymam kciuki, film na prawdę interesujący...

Karule

No i się nie udało, a szkoda :/

lew890

To prawda! Widać Polska nie ma szczęścia co do nagród akademii...

ropuchaaga007

Ehh a tak liczyłem na ta nagrodę :/ Zobaczymy za rok, Bartek Konopka ma
dużo pomysłów jeszcze... ; P