7,5 21 tys. ocen
7,5 10 1 21128
7,8 19 krytyków
Królik po berlińsku
powrót do forum filmu Królik po berlińsku

Kurcze, właściwie to zaczęłam go w czoraj oglądać w tv,bo...bo zaczął leciec, a tv miałam włączone do zasnięcia. No i doznałam wielkiego, bardzo pozytywnego zaskoczenia. Już od pierwszych minut wkręciłam sie strasznie i z

użytkownik usunięty
rozowaswinkapigi

Genialny pomysł i realizacja. Bije na głowę wszystkich konkurentów w swojej kategorii. Jeśli nie dostanie statuetki to naprawdę będę zniesmaczony.

ocenił(a) film na 9
rozowaswinkapigi

ja tak samo! zobaczyłam zapowiedź i stwierdziłam że można obejrzeć ewentualnie, ale nie wiedziałam że będzie to tak dobry film, znakomite zdjęcia i teksty, brawo, dawno nie widziałam tak oryginalnego dokumentu

ocenił(a) film na 9
doris86pl

faktycznie bardzo oryginalny dokument.wczoraj wieczorkiem oglądnąłem i "siedzi" do teraz we mnie.ja również mam w poważaniu amerykańskie statuetki,ale na nagrodę bez wątpienia film zasługuje

rozowaswinkapigi

również się zgadzam. Brawo za pomysł, a zwłaszcza za pomysł zatrudnienia Krystyny Czubówny! Bez jej głosu tego filmy by nie było. A Ameryka i tak filmu, niestety, nie zrozumie...

rozowaswinkapigi

wszystko fajnie ale czy scenariusza nie napisał przypadkiem Michał Ogórek??

ocenił(a) film na 8
rozowaswinkapigi

no ja właśnie mam kilka minut za sobą i już widzę z nim coś zupełnie innego.ogladam bo miał nominację do oscara.zasłużoną jak widzę.po obejrzeniu Męskiej sprawy spodobały mi się polskie krótkometrażowce.

rozowaswinkapigi

Faktycznie bardzo dobry. Świetnie zrealizowany historyczno-polityczno-przyrodniczy dokument. 9/10.